Отидете към основна версия

3 738 15

Behr-Hella ще инвестира 32 млн. лв. в новия си завод у нас

  • behr-hella-
  • бер-хелла термоконтрол-
  • божурище-
  • завод

Новата инвестиция ще е върху терен, собственост на инвеститора, в индустриалната зона

Германската компания Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) ще инвестира близо 32 млн. лв. в производствената си база в Индустриална зона „София – Божурище“. Това става ясно от одобрения от правителството днес Меморандум за разбирателство с „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД - българското дружество на германската компания.

Новата инвестиция ще е върху терен, собственост на инвеститора, в индустриалната зона. С осъществяването на проекта се очаква инвеститорът пряко да създаде и поддържа заетост от 250 нови работни места. Предстои разширението на сградата за производствена цел да бъде въведено в експлоатация в началото на 2019 г.

Проектът предвижда изграждане на ново производствено предприятие и ще разшири капацитета на компанията за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации. Съществуващата производствена и логистична база ще бъде разширена, което ще позволи инсталирането на допълнително производствено оборудване.

Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации.

Немският гигант стартира дейността си у нас през 2013 г. със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини