29 Август, 2018 17:45 3 714 15

Behr-Hella ще инвестира 32 млн. лв. в новия си завод у нас

  • behr-hella-
  • бер-хелла термоконтрол-
  • божурище-
  • завод

Новата инвестиция ще е върху терен, собственост на инвеститора, в индустриалната зона

Германската компания Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) ще инвестира близо 32 млн. лв. в производствената си база в Индустриална зона „София – Божурище“. Това става ясно от одобрения от правителството днес Меморандум за разбирателство с „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД - българското дружество на германската компания.

Новата инвестиция ще е върху терен, собственост на инвеститора, в индустриалната зона. С осъществяването на проекта се очаква инвеститорът пряко да създаде и поддържа заетост от 250 нови работни места. Предстои разширението на сградата за производствена цел да бъде въведено в експлоатация в началото на 2019 г.

Проектът предвижда изграждане на ново производствено предприятие и ще разшири капацитета на компанията за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации. Съществуващата производствена и логистична база ще бъде разширена, което ще позволи инсталирането на допълнително производствено оборудване.

Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации.

Немският гигант стартира дейността си у нас през 2013 г. със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахах

    19 10 Отговор
    Айде и заплати 500 лв бруто за българските черноработници и да налазваме :) Ега пък не се занимвам с немска фирма за климатични инсталации ахахахха

    Коментиран от #2

  • 2 дада

    12 11 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахах":

    Глупако, заводът е в Божурище ! Дори в Габровска област под хиляда чисто никой не се хваща, а в Софийско искат 1500+

    Коментиран от #3, #5, #6, #7, #9, #12

  • 3 Пази Боже

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "дада":

    Човече ти в БГ.? Ли живееш кви са тия глупости дето ръсиш ?
  • 4 Обикновен Бг

    13 5 Отговор
    Лелееее , тия много са го закъсали, щом опряха да строят завод тук. ЯВНО И ЛАОСЦИТЕ КОИТО ИМ РАБОТЕХА СА ПОИСКАЛИ ПО-ДОБРИ ЗАПЛАТИ ЩОМ УПРЯХА ДО НАС.
  • 5 Габровец

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "дада":

    Стой си в Габрово и не се обаждай !! В габрово заплатите средно са по 700 лв бруто (не чисто)
  • 6 Някой

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "дада":

    Мале ти ме разсмя жестоко пич . Незнам в къв филм си но браво ако взимаш 1000 лв в Габрово

    Коментиран от #8

  • 7 ха ха ха

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "дада":

    Ако си габровец, в което се съмнявам, тъй като с написаното от теб се излагаш, или си роднина на някой гербераст или си от тях, като в замяна на предаността ти са те сложили на хранилка в някоя фирмица от обръчите.
  • 8 дада

    13 10 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Взимам 1600 чисто, без бонуси и ваучери. Фабрики наоколо колкото искаш. Стойте на компа и цъкайте минуси, ще дойдат да ви дадат заплатата у вас,

    Коментиран от #13

  • 9 Xaxaxa

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "дада":

    Глупака си ти ,ако в София всички вЗимаха 1500+ Никой нямаше да се оплаква и да мрънкя ,такаче моляти се недей да пишеш глупости
  • 10 Няма кой

    11 2 Отговор
    Българският среден работник отдавна е емигрирал. Няма кой да бачка тука за 500лв. Ако се хване на работа качествен човек най вероятно е под 25г. и е ще се задържи най-много 3 години или е пред пенсия.
    Хора с професия в България за под 1500лв. не се хващат да работят, не защото са малко спрямо СРЗ в страната, а защото има глад за специалисти и бизнеса плаща 1500 евро. Стандарта на живот за грамотните хора в България само ще се подобрява.
    Производствата стават автоматизирани с намалена нужда от работен обслужващ персонал, но подръжката се извършва от добре платени специалисти.
  • 11 Никой

    1 5 Отговор
    Многооооо е зле този завод, най вече оправлението (българското)..Прави се разширение, а всеки ден напускат хора, идват нови. Този завод трябва да се прекръсти на нови хан. Няма такова текучество и подбор на хора..!!??
  • 12 Непознат

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "дада":

    Това не е вярно,пълно е с хора молещи се за заплата от 1000лв.в София и не пиши глупости,икономиката е срината не четеш ли ,като иска 1500 лв.и няма кой да му ги даде да проси за хляб тогава.
  • 13 Непознат

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "дада":

    Взимаш без едната нула.
  • 14 Byg

    1 4 Отговор
    Икономиката е в постоянен растеж от години , къде видя срив , може в някои червени брошурки.Средна заплата за страната 1200 лв. Сега ще лавнат някои ма то само избрани взимат мноооооогооо пари а народа малко , което си е пълна тъпня , щото средната заплата се формира от доходи на светло , така че все някой лешояд-журналист щеше да изнесе "факти" за заплати над милион нали
  • 15 1112

    0 0 Отговор
    Има ли някой, който реално да работи там и да каже какво е положението, относно заплащане и всичко останало от което се интересува един работник?