Отидете към основна версия

3 678 79

Борисов: Радев и Нинова се държат като прясно родени бебета

  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • корнелия нинова

Не искам да си губя времето и да коментирам какво е казал г-н Радев. В чужбина той говори само хубави неща, а когато се върне в България само критикува правителството, каза Борисов

Снимка: БГНЕС

Думите на 2019 година са работа и отговорност. Това е единственото важно нещо - да се вижда какво оставаш след себе си. Тази година оставям много неща след себе си - метрото в София, лотовете на АМ "Хемус" се строят с пълна сила, АМ "Струма" също се строи на пълна скорост, връзката със Сърбия се асфалтира и строи. Тези проекти градят България и дават финансово-икономическа стабилност на страната.

Това каза в предаването "Годината" по Дарик радио премиерът Бойко Борисов. Той коментира и последните престрелки с президента Румен Радев.

"Не искам да говоря за човек, който е призван да бъде обединител на нацията, а се държи като опозиционен лидер. Всичко, което изброих е факт, а президентът се държи като враг на държавата. Виждате, пада мониторинговия механизъм, всички кредитни агенции вдигат рейтинга на България и има ръст на икономиката.

Не искам да си губя времето и да коментирам какво е казал г-н Радев. В чужбина той говори само хубави неща, а когато се върне в България само критикува правителството. Няма лошо да критикува, но аз не съм го чул да каже една лоша дума за БСП и ДПС. В България всичко върви както трябва. И в момента има надежда за завод на "Фолксваген".

Всичко щеше да е точно, ако институцията до Министерски съвет не се беше изхвърлила и не беше обявила, че тя е довела "Фолксваген" в България. Никой никого не е довел. По тази тема не трябва да се правят такива коментари. Аз съм убеден, че в България ще сглобяваме цяла кола. В България се върши огромна работа. Ако вървим така, аз съм убеден, че инвестициите ще продължат да растат. България е много интересна дестинация. В момента водим разговори за завод за електрически батерии. Това е бъдещето", категоричен бе министър-председателят.

"Ситуацията в Перник е неприятна. Дотам се стигна от некадърното управление на ВиК сектора. Всеки ден се работи там. Трябва да разделим питейната от промишлената вода. Работниците няма да празнуват. Предупредил съм ги. Ще си получат допълнителни възнаграждения, но трябва да осигурим вода на Перник. Нека да видим кой какво е направил. В София допреди 10 години нямаше вода и канализация. Готов съм да седна и да коментирам с всеки кой какво е оставил след себе си. Румен Радев и Корнелия Нинова се държат като прясно родени бебета, сякаш тяхната партия не е управлявала никога България и се е пръкнала преди няколко дни. Готов съм да споря с тях, но тези хора не са сложили една тухла и не са построили нищо", обяви Борисов.

"Газовите магистрали правят България стратегически газов хъб. И "Балкански поток", и конектора с Гърция ще носят всякакъв газ - руски, американски, азербайджански. "Балкански поток" няма нищо общо със "Северен поток". По "Балкански поток" се работи много активно. Аз виждам много големи възможности и за АЕЦ "Белене". "Южен поток" навремето беше спрян заради корупция при правителството на партията, която издигна президента. Това е факт, но той пак мълчи. Единственото, което направи Румен Радев е, че измете всички специалисти и за един месец прокара да се купят "Грипените". Това успя да направи. Когато ме заведе и ми покаже един завод, който е построен благодарение на него, тогава ще коментирам изказванията му. Ние правим много неща. Президентът не се е родил вчера. Защо не попита Нинова къде са заводите, които нейното правителство е построило?", попита премиерът.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове