Отидете към основна версия

29 559 99

Ловци обградиха лекар край Русокастро и едва не го убиха

  • ловци-
  • русокастро-
  • лекар-
  • д-р гепов

Д-р Гепов настоява да се уточни дали това е ловно поле и ако е такова защо не е маркирано

Илюстративна снимка, Shutterstock

Бургазлията Емил Гепов едва не е загубил живота си преди няколко дни, след като се е оказал обграден от 12 ловци от село Русокастро, Община Камено.

Д-р Емил Гепов е известна фигура в Бургас, с докторска степен по алтернативна медицина. Завършил е Академията по алтернативна медицина в Калкута, Индия, със специалност - рейки мастер, хиропрактика, акупунктура, аюрведа, натуропатия. Негов патент е така нареченото духовно изправяне на опорно-двигателния апарат и на нервната система.

Той е пуснал жалба до Окръжна прокуратура-Бургас. Д-р Гепов настоява да се уточни дали това е ловно поле и ако е такова защо не е маркирано.

Ето какво разказа пред Флагман Емил Гепов:

Около 9:30 часа сутринта отидох да се разходя около крепостта Русокастро. Отидох на възвишението и започнаха да се чуват изстрели от ловни пушки. От ехото не можех да определя от къде и колко близо се стреля. Качих се на най-високата точка и и от там се виждаше как в кръг от 300 метра бях обграден от 12 ловци, които продължаваха да стрелят от южната и северната час и стесняваха периметъра около мен.

Една част от тях ме виждаха, но никой не се обади по мобилният телефон на останалите да спрат да стрелят, за да мога да изляза от този капан.

Последните гърмежи се чуваха от около 100 метра. Изплаших се, нямаше какво друга да направя освен да бягам. Път липсваше и тръгнах през полето. В местността има много храсти и видимостта е малка, страхувах се че когато се промъквам издавах шумове и някой от ловците можеше да ме застреля.

С Божията помощ се измъкнах невредим. Попитах един от ловците защо се стреля, не вижда ли, че има човек, а той ми отговори, че това е било ловно поле и съм нямал право да се разхождам там.

Мястото никога не е било ловно поле, ако е така, смятам, че трябва да е оградено или да има надписи и знаци, за да не се преминава от там. На 500 метра от там има изграден детски парк с люлки, пързалки, беседки. На същото разстояние е крепостта, където редовно има туристи.

Обадих се на телефон 112 от там ме помолиха да изчакам, за да ме свържат с дежурният полицай който отговаря за този район. Разказах му за случилото се, но той ме изненада с твърдението, че това било пусия (дебнете на дивеч от засада, б.а.) и съм нямал право да ходя там, защото имало лов. Назидателно ми се скара и ми каза да чета закона за ловните полета. Твърдеше, че случилото се било на голямо разстояние от крепостта. Също че преди време там разбили или гръмнали в главата някакъв човек. През целият разговор той не попита какво е моето състояние, а искаше да ме убеди че съм виновен”.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 90 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове