Отидете към основна версия

7 030 113

Георг Георгиев: Не е моментът да обсъждаме за кой политически лидер говорят САЩ

  • георг георгиев-
  • герб-
  • сащ-
  • санкции

ГЕРБ е изправена пред това да се справи с духовете на някакви твърдения. Нямаме ясно изявен опонент, отбеляза лидерът на младежката организация на партията

Снимка: БГНЕС

"В момента всяко послание, особено с такава тежест, се чете политически. Въпросът е как тече диалогът със стратегическите партньори, каквито са Съединените щати. По времето на ГЕРБ тази комуникация беше перфектна. Между нас и САЩ винаги е имало добро разбирателство. Всяка спекула, която се опитва да се прокара в момента, е едно политиканстване", коментира Георг Георгиев от ГЕРБ в предаването "Денят ON AIR".

Трябва ли САЩ да посочат името на политическия лидер, за когото се твърди, че е получавал подкупи от някои от санкционираните лица.

"Това не зависи от нас и не е моментът да го обсъждаме. Един лидер определено е заснеман в офиса на един от посочените санкционирани. Ако се направи по-детайлен преглед на обстоятелствата, ще забележим, че има интересни съвпадения", заяви Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали от САЩ са накарали Бойко Борисов да назначи Даниел Митов за зам.-председател на ГЕРБ, Георг Георгиев отговори:

И дума не може да става за подобно нещо. Подредбата на листите и това кой да е водач, е инспирирано от начина, по който партията чете своя подход към избирателя и какъв сигнал иска да излъчи. Г-н Митов излъчва послание за евроатлантизъм, за добра интеграция в институции, от които България е част. Всеки тип твърдения, че е наложен отвън, не кореспондира с профила на ГЕРБ.

По думите му, идеята на хората, които са станали основоположници на скандалите от последните седмици у нас, е да се насади страх и неприязън към политиката. Всички да бъдат вкарани в общо блато и окаляни.

"Хора като ген. Атанасов, които през 2002 г. застават в основата на подобни измами, са същите и днес. Отново от ген. Атанасов тръгва слухът за някакво имагинерно подслушване. Тези хора така са програмирани, това е школа на компромати. Школа на служби, които чрез подобен тип игри влияят на съзнанието на хората. В основата на нещата не стои истината. Единствената цел на тези хора е тежък реваншизъм", убеден е бившият зам.-министър на външните работи.

Той е на мнение, че вътрешният министър Бойко Рашков трябва да действа, ако в действителност разполага с информация за извършено престъпление.

"Какво означава изказването му: Когато преценя, тогава ще я изнеса?! Може ли това да бъде поведение на вицепремиер?!", настоя гостът на Ганиела Ангелова.

ГЕРБ е изправена пред това да се справи с духовете на някакви твърдения. Нямаме ясно изявен опонент, отбеляза още Георгиев.

"Не може да говориш за това колко си загрижен за държавния бюджет, а в следващия момент да назначаваш за шеф на НАП човек, който не си е плащал данъците и осигуровките. Човек, който е замесен в данъчни престъпления. Трябва да отговорят откъде се появи г-н Спецов. Някак се оказа, че не точно се познава с г-н Василев. Както г-н Рашков не познаваше началника на кабинета си. С какво службите за сигурност са свързани с изборния процес? Поради каква причина се оказаха неподходящи? Мотивите са съшити с бели конци", заяви той.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 114 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове