Отидете към основна версия

2 414 76

Проф. Иво Христов: БСП съчетава в себе си социалната и националната идея

  • проф. иво христов-
  • бсп-
  • национална идея

Изтъркано е на всеки 10 години да идва по един "спасител", но нацията иска такъв захлас, коментира той

Снимка: БСП

"Живеем в страна, от която трябва да се срамуваме заради политическите режими в последните 12 години. Когато те не са на върха на хранителната верига, за тях това е хаос. Управляващите превърнаха България в срама на Европа във всяко едно отношение. Дават се икономически и политически аргументи колко сме деградирали в едно или друго отношение, но за мен най-потискащо е моралното разложение в страната. БСП съчетава в себе си две неща - социалната и националната идея.

Изтъркано е на всеки 10 години да идва по един "спасител", но нацията иска такъв захлас. Така беше с царя и Борисов. Разчитам на здравия разум на българина. В национален мащаб, ако някой разчита на някакъв Крали Марко, който със замах на сабята ще отмени земното притегляне, нещо се е объркал.", заяви проф. Иво Христов, водач на листата на "БСП за България" в Пловдив-град за зрителите на "Думата е ваша" по БСТВ.

Проф. Христов фокусира вниманието върху част от основните проблеми на Пловдив и страната: "Голяма част от проблемите, които хората ни представиха на срещите с тях са от местен характер. Проблеми свързани с ВиК-системи, застрояване и други. Не може да се реши конкретен проблем, без да се реши цялостния. Пловдив е образец за това как се финансират скъпи проекти, а неща, които са толкова необходими като проблеми с комуникациите, водната инфраструктура, не се решават с години. Голям проблем за Пловдив, както и за София и Черноморските ни общини, е огромното застрояване, което е узаконена, каменна корупция. Трябва да се възстанови държавността, трябва да се поставят сериозно въпросите, свързани със спазването на правовия ред.

Премахването поне на най-драстичните форми на корупция е от изключителен приоритет. Вече на четвърта, пета генерация от нашите деца им се изтрива тази част от колективната памет, която прави от хората народ. Хората без памет стават стадо. Това не е случайно, а абсолютно целенасочен процес и не се случва от вчера. Всички проблеми с учебниците, начина по който се води образованието и финансирането му също. Проблемите на здравеопазването в България не са проблеми на пари. Това е най-финансираната система в страната в момента. Към днешна дата непреките, косвени плащания от хора са 10 милиарда, в сравнение с 800 млн. през 2010 г. Деленето на частни, държавни и общински болници е в полза на едните, за сметка на другите и в разрез с Конституцията“.

Кандидатът за депутат изрази мнението си за листата на БСП в Пловдив-град: "Нашата листа е представителна извадка на институционалната памет на Пловдив и на онази България, която загубихме. Тук има хора, които са управлявали огромни икономически агломерации, хора, които са имали възможност да се конкурират с големи западни и източни компании. Тяхната институционална и икономическа памет трябва да бъде възпроизвеждана и да бъдат ползвани, защото са специалисти с уникален и реален опит. Трябва да се върне българската национална гордост."

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове