Отидете към основна версия

2 394 38

Скандал в Правната комисия заради Изборния кодекс

  • правна комисия-
  • герб-
  • ик

Не се впускайте в дискусии. Да преминаваме към законопроекта. В противен случай ще саботират приемането на закона, каза Явор Божанков от ПГ на "БСП за България"

Снимка: БГНЕС

Правната комисия разглежда днес два ключови казуса: законопроектът за закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурите, и предложението за прехвърляне на Бюрото за защита на свидетелите към правосъдното министерство.

Депутатите влязоха спор още в първите минути на заседанието, съобщи БНТ. Депутати от ГЕРБ влязоха в залата малко след като беше гласуван дневния ред и поискаха в него да бъде вкаран проект-предложение за промени в Изборния кодекс. Това обаче беше отхвърлено от председателя на комисията с аргумента, че дневният ред вече е гласуван и предложенията не са преминали през комисията.

Виждаме, че снощи при нарушаване на всички правила в почивката свиквате правна комисия, за да бързате, а всъщност важно е да организираме изборите така че всеки гражданин да има желание да гласува. Вие просто нямате желание ... Това се прави да се угоди на президента, НС работи на ръба на Конституцията, каза Николина Ангелкова от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Не се впускайте в дискусии. Да преминаваме към законопроекта. В противен случай ще саботират приемането на закона, каза Явор Божанков от ПГ на "БСП за България".

В момента българските граждани трябва да знаят, че нямате желание за изборите. В чие чекмедже отлежава Изборният кодекс, попита Анна Ангелова от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Използват се процедурни трикове, за да не могат двата законопроекта да не минат поради ограничените срокове. Трябва да е ясно, че тази кампания се води от колегите от ГЕРБ и ДПС. Ще ставаме свидетели на много хватки, за да не стигнат до зала, каза Атанас Славов от ПГ на "Демократична България".

Такава арогантност от лице говорещо за шиканиране и процедурни хватки, а вчера се изсули като цървул от заседанието и бойкотира приемането на бюджета на Здравната каса... Извинявайте за цървул, бях емоционален, но не мога да не реагирам, когато говорите неистини заяви Хамид Хамид от ПГ на ДПС.

"Според оценката на прокуратурата, това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа". Това заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на правната комисия, на което присъства.

Според оценката на прокуратурата, това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа. Резултатът, до който ще доведе, е застрашаване на защитаваните свидетели от мафията, смачкване на най-важните дела в държавата фактически и практически, говоря за дела срещу лица, които вие медиите наричате олигарси, срещу организираната престъпност, свързана с убийства, изнасилвания, телесни повреди, телефонни измами, вероятно до освобождаване на замразените пари на мафията в размер на около 3 млрд. лв., заяви Иван Гешев.

Заседанието продължава, депутатите обсъждат предложението за прехвърляне на Бюрото за защита на свидетелите към правосъдното министерство.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове