Last news in Fakti

10 Септември, 2021 13:17 2 387 38

Скандал в Правната комисия заради Изборния кодекс

  • правна комисия-
  • герб-
  • ик

Не се впускайте в дискусии. Да преминаваме към законопроекта. В противен случай ще саботират приемането на закона, каза Явор Божанков от ПГ на "БСП за България"

Скандал в Правната комисия заради Изборния кодекс - 1
Снимка: БГНЕС

Правната комисия разглежда днес два ключови казуса: законопроектът за закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурите, и предложението за прехвърляне на Бюрото за защита на свидетелите към правосъдното министерство.

Депутатите влязоха спор още в първите минути на заседанието, съобщи БНТ. Депутати от ГЕРБ влязоха в залата малко след като беше гласуван дневния ред и поискаха в него да бъде вкаран проект-предложение за промени в Изборния кодекс. Това обаче беше отхвърлено от председателя на комисията с аргумента, че дневният ред вече е гласуван и предложенията не са преминали през комисията.

Виждаме, че снощи при нарушаване на всички правила в почивката свиквате правна комисия, за да бързате, а всъщност важно е да организираме изборите така че всеки гражданин да има желание да гласува. Вие просто нямате желание ... Това се прави да се угоди на президента, НС работи на ръба на Конституцията, каза Николина Ангелкова от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Не се впускайте в дискусии. Да преминаваме към законопроекта. В противен случай ще саботират приемането на закона, каза Явор Божанков от ПГ на "БСП за България".

В момента българските граждани трябва да знаят, че нямате желание за изборите. В чие чекмедже отлежава Изборният кодекс, попита Анна Ангелова от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Използват се процедурни трикове, за да не могат двата законопроекта да не минат поради ограничените срокове. Трябва да е ясно, че тази кампания се води от колегите от ГЕРБ и ДПС. Ще ставаме свидетели на много хватки, за да не стигнат до зала, каза Атанас Славов от ПГ на "Демократична България".

Такава арогантност от лице говорещо за шиканиране и процедурни хватки, а вчера се изсули като цървул от заседанието и бойкотира приемането на бюджета на Здравната каса... Извинявайте за цървул, бях емоционален, но не мога да не реагирам, когато говорите неистини заяви Хамид Хамид от ПГ на ДПС.

"Според оценката на прокуратурата, това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа". Това заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на правната комисия, на което присъства.

Според оценката на прокуратурата, това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа. Резултатът, до който ще доведе, е застрашаване на защитаваните свидетели от мафията, смачкване на най-важните дела в държавата фактически и практически, говоря за дела срещу лица, които вие медиите наричате олигарси, срещу организираната престъпност, свързана с убийства, изнасилвания, телесни повреди, телефонни измами, вероятно до освобождаване на замразените пари на мафията в размер на около 3 млрд. лв., заяви Иван Гешев.

Заседанието продължава, депутатите обсъждат предложението за прехвърляне на Бюрото за защита на свидетелите към правосъдното министерство.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня

    17 2 Отговор
    а някой ми е снимал коня

    Коментиран от #23

  • 2 !!!?

    19 28 Отговор
    Адвокатите на мутрите искат да върнат Черепа на бал кон !!!?

    Коментиран от #27, #34

  • 3 От ГЕРБ

    32 12 Отговор
    си искат бюлетинките, "избирателите", мъртвите души и мушенгиите, иначе няма как да спечелят никакви избори - нито парламентарни, нито президентски!

    Коментиран от #16

  • 4 Н Иколинка

    20 4 Отговор
    пак се изчака където нетрябва

    Коментиран от #5, #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бамбука

    24 10 Отговор
    Герб да измислят как "избирателите" им да си правят селфита пред машините и да приключват с простотиите.
  • 7 Брендица

    23 6 Отговор
    Никога повече ИТН
  • 8 Joker

    17 8 Отговор
    Трифонов е позор, оставка и затвор!!!
  • 9 No Mercy

    9 8 Отговор
    Искам да залея със спермаа Тошко Йорданов

    Коментиран от #28, #32

  • 10 Ха ся де ... май ще излезе , ЧЕ новите

    15 7 Отговор
    Партии в парламента подкрепят МАФИЯТА , срещу която уж се борят !!!!
  • 11 Саша

    15 8 Отговор
    Хайде селяни от Великобритания мобилизирайте се, че идват избори
  • 12 Последният Въстаник

    11 23 Отговор
    ЦЕЛТА на фатмашката партийка "ИБНИ МЕ" е да унищожат Специализираният Съд и делата (със защитени свидетели) срещу ЧЕРВЕНАТА КОМУНЯГО-ФАТМАШКА МАФИЯ!
    Прекратят ли делата срещу ЕЛ ЧАПО ДУБАЙСКИ, МУСТАКА,ФАТМАКА,БОБОКОВИ,БАНЕВИ И ЦЯЛАТА ЧЕРВЕНА ДС-МАФИЯ,...БЪЛГАРИЯ Е СВЪРШЕНА!
    СЪД ЗА ДЕБИЛИТЕ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тия ФАТМАЦИ одзъцкаха всичко !!!

    9 22 Отговор
    Оставка на некадърното фатмашко правителство ! Оставка на айлякчията- фигурант! ОСТАВКА на подстрекателя- метежник! Оставка на лъжеца, СЪД И ЗАТВОР !!!!
  • 15 Българка

    23 13 Отговор
    Гледах и слушах заседанието на комисията. В началото ГЕРБ и ДПС се опитаха да бавят и с процедурни хватки провалят приемането на проектозаконите в комисия. Слава богу, че останалите не им се вързаха и заседанието се проведе. Гешев се опитваше да се противопоставя на отделни9 текстове, но в повечето случаи изказванията му беха неадекватни и юридически обосновани. Така че като цяло беше хрисим и не можа да се развихри. Очаква в скоро време да го видим на подсъдимата скамейка

    Коментиран от #19

  • 16 сърф

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "От ГЕРБ":

    Май забравяте че бюлетинките са и за пенционерите на БСП-то.

    Коментиран от #21

  • 17 5577

    9 4 Отговор
    Eй щe cи oпрaвдaят пaритe т.н. прoтecтъри. Дa видим ceгa зaщитeнитe cвидeтeли кoи ca. Дeтo тoя прoкурoр държи Гaлeвитe, Бoжкoв, Вacилeв, Бoбoкoв , Cтaйкoв и мнoгo други знaйни и нeзнaйни мутри и крoкoдили. И тaкa oбщecтвoтo нe мoжe дa рaзбeрe зa кaквo идe рeч. Зaщo тия cвидeтeли ca пo вaжни oт пaритe зa мeдицитe. Мутрeнcкa виcoкo плaтeнa рaбoтa. Пък прeдcтaвятe ли cи дa cтe нa мяcтoтo нa някoй cвидeтeл.
  • 18 ОСТАВКА ПИНГВИН !

    7 6 Отговор
    ОСТАВКА , НА ТОЯ КОЙТО РАЗБЪРКА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ , ОТ АЛЧНОСТ ЗА ВЛАСТ !
  • 19 Аз писах

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    че ми се видя смутен /меко казано/, но някои не ми повярваха.
  • 20 Ами

    5 4 Отговор
    от снандалджии - скандали ! Нищо продуктивно!
  • 21 Те гласуваха

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "сърф":

    машинно. Резултатът показа кой кой е, но като гледам не БСП искат промяна в изборния кодекс. Чак такава нелепица няма да си позволят. На мушенгии са способни само от ГЕРБ. Доказваха го години наред не само по време на избори, а навсякъде, където става дума за кражба и измама.

    Коментиран от #26

  • 22 ееееее

    7 6 Отговор
    Тоя нелегитимен парламент и една минута повече не трябва да работи. Тук всички са опозиция. Само задкулисие. Никой никаква отговорност не носи. Мутренски високоплатени поръчки да се освободят от прокоротурата засегнати мутри финансирали т.нар. протести.
  • 23 А къде

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "оня":

    е конят и Оня с коня!
  • 24 АМОН

    5 3 Отговор
    АНГЕЛАКОВА ,

    Дръж се естествено и не ме карай да ставам привърженик на ТАЛИБАНИТЕ, спорд ШИРИАТА на които ти трябва да си си сложила бурката и да не говориш простотии.

    ЧРЕЗ УСТАТА ТИ И ЧРЕЗ ТЕБ ГОВОРИ ШЕЙТАНА.

    В Афганистан такива като теб са на правилното место , а не в ПАРЛАМЕНТА.
  • 25 Бибитко

    10 5 Отговор
    Фюрерът Борисов е все още нагъл, защото прокурорчето Гешев го пази като зеницата на очите си. Така че и блюдолизците му депутати следват заповедите му всячески да саботират и злепоставят Народното събрание. Много хора забравиха как Борисов управляваше 12 години еднолично и парламентът бе изцяло пренебрегван и обезличен. Жалко е, че тази тенденция продължава и то със съдействието на не малко от българите, които продължават да се кълнат във вярност на Толупа от Банкя. Хаосът се създава напълно умишлено от майстора на интригите, за да може да извлече политически дивиденти и пак да се завърне във властта, за да дерибейства и краде на воля.
  • 26 5577

    7 10 Отговор

    До коментар #21 от "Те гласуваха":

    Това бяха най нелегитимните избори в историята на страната. Скрити машинни преброявания неконтролирани от комисии. Без преброяване и контрол. Отстранени възрастните хора притеснени от машините. Добре че чужденците се включиха.

    Коментиран от #30

  • 27 Мая

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "!!!?":

    Белият кон не беше ли на Борисов? Май вече няма нужда от него !!!?
  • 28 Българка

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "No Mercy":

    То бива извращения, ама твоето удари земята.

    Коментиран от #29

  • 29 Българка

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Не пиши с моя ник!!! Продължавам да гледам, то и нашите хора от ДБ нещо не са много настоятелни пред Гешев. Страх ги е, че ако се разрови и публикува някои факти, за г-н Христо Иванов ще излязат много кирливи ризи и престъпни зависимости

    Коментиран от #33

  • 30 Амии

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "5577":

    и ти присъства?! Я дай тук доказателства като снимки, видео и пр., керемидо! Я се разкарай!
  • 31 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    САМИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ ОТ ИТН - Е ХИЛЕЩО СЕ ПОДЛО КО ПЕ ЛЕ - ЗНАЕЩО ,ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГО ИМА -НО ВЕЧЕ ВЗЕЛО ПАРИТЕ !!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българка

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Това ли ти казаха да ти е опорката "Крадецът да вика -дръжте крадеца"
    Хората от форума не са кухи като тр0ловете от сараите и четат!

    Коментиран от #35

  • 34 Съжалявам

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "!!!?":

    Исках да натисна ,+
  • 35 Българка

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    "Опорка"- има един който ползва тази дума, ще се разровя да видя кой беше. Интересно защо пишеш от мъжко и женско име.
  • 36 Театър

    1 0 Отговор
    Тези церкове и скандали вече сме ги гледали. Да вземат да се сбият и да се приключва тяхната, че Ицето и Майчето пак започнаха да обръщат посоката.
  • 37 пълна лъжа

    0 0 Отговор
    Гешев замразил пари за 3 мириарда! Ама унгарски форинта, нали! По курс: 1000 форинта няма и 6 лв.
  • 38 Божков съм

    0 0 Отговор
    Ей Цветане стига с тая Сърбия ,сега като ни приключат делата,ела да пием по бира на НДК,ей една файда да има от тия адвокати,че досега само пари искат за тоя,за оня,за партии,за какво ли не,е не че се оплаквам то от данаците още има ама не издържам жегата в Дубай, пък и скъпо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове