Отидете към основна версия

3 522 46

Заведенията отново скочиха на властите

  • заведения-
  • криза-
  • мерки

Наясно сме, че кризите, ударили човечеството са глобални, но с очите си виждаме как българското правителство и парламент не правят абсолютно НИЩО за поне частичното им овладяване у нас

Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват своето силно притеснение от факта, че дневният ред на правителството и парламента сериозно се разминава с проблемите, пред които е изправен българският бизнес.

Ние ясно съзнаваме, че на километри от границите ни се води война и изразяваме своята съпричастност към всички, засегнати от нея, без значение от националността им. Съгласни сме, че те трябва да получат подкрепа и много наши членове се включват с такава според възможностите си. Но недоумяваме защо на произвола на съдбата са оставени хиляди български предприемачи и стотици хиляди техни служители.

Наясно сме, че кризите, ударили човечеството са глобални, но с очите си виждаме как българското правителство и парламент не правят абсолютно НИЩО за поне частичното им овладяване у нас. И виждаме как в останалата част от Европа това не е така. Тече единствено разправия да тръгне ли на някъде българското оръжие, кой кого да надцака за някой важен пост или в чий политически интерес да се извърши т.нар. съдебна реформа. Безспорно важни теми, но настояваме оцеляването на българския бизнес и българските граждани да бъде основен приоритет за държавата.

Свидетели сме на чутовна инфлация. Ужасяващи цени на ток, газ, горива. Галопиращи цени на всичко. Липса на каквато и да е предвидимост по отношение дори на утрешния ден.

Оборотите ни спадат драстично и често работим дори на загуба, но не можем да си позволим цените в заведенията ни да се вдигат с темпото, с което растат тези в магазините и на борсата, защото покупателната способност на клиентите ни намалява от час на час.

Служителите ни, които също са част от икономиката, настояват за повишение на заплатите, защото не издържат на инфлационното темпо. И са прави!

Разходите ни са по три, приходите ни – на минус! И това важи не само за нашия сектор, а за почти целия български бизнес.

Настояваме държавата да влезе във функцията си и да направи всичко възможно за овладяване на кризите и адекватна подкрепа за най-засегнатите от тях. А не да ни преследва като престъпници и да изменя правилата в движение, за да попълва финансовите си дупки с връщането на вече получената от бизнеса подкрепа.

Постепенно изчезнаха всички икономически мерки с мотива, че вече COVID-19 няма. За спасение от новите кризи не се говори. Имитират се компенсации за тока, които са крайно недостатъчни и въпреки които сметките ни са минимум два пъти по-високи в сравнение с миналогодишните.

Уважаеми госпожи и господа управляващи,

Вземете се в ръце и работете за България и гражданите й! От нашето оцеляване, зависи и вашето!

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 44 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове