Отидете към основна версия

1 191 32

Зафиров, БСП: Ако ни бяха послушали преди десетина години, сега щяхме да имаме евтин ток от “Белене”

  • атанас зафиров-
  • 10 години-
  • евтин ток-
  • аец белене

Основната разделителна линия в следващия парламент ще бъде готовността на партиите да продължат с разграждането на модела “ГЕРБ”, каза кандидатът за депутат от левицата

Снимка: Bulgaria ON AIR

“Основната разделителна линия в следващия парламент ще бъде готовността на партиите да продължат с разграждането на модела “ГЕРБ”.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” във Враца Атанас Зафиров в предаването “Опорни хора” по Bulgaria ON AIR.
Зафиров допълни, че след изборите БСП ще се допита до своите членове и симпатизанти, за да види накъде да тръгне. “Участието на БСП в управлението направи така, че едно правителство, доминирано от десни политически субекти, може да провежда лява и социална политика. Показахме и че намесата на държавата в икономиката не е нещо лошо и че позабравени думи като индустрия и промишленост могат да бъдат актуални”, изтъкна той, като добави, че управлението на БСП в икономиката е получило своето признание в европейската статистика
“Ако ни бяха послушали преди десетина години, когато близо 800 хиляди граждани на организиран от БСП референдум дадоха гласа си за развитие на ядрената енергетика и изграждане на АЕЦ “Белене”, сега щяхме да имаме работеща централа, 2 реактора, които на всичкото отгоре си ги и купихме. Те щяха да бълват евтина електроенергия и сега щяхме да се облагодетелстваме от това преимущество”, коментира още Атанас Зафиров.
Социалистът посочи, че решението в енергетиката сега е да се въведе таван на цените на газа, парното и водата. Той припомни, че това е било направено с тока за битовите потребители, като благодарение на тази мярка, българските граждани са успели да минат успешно през тежките зимни месеци. ”Нищо не пречи същото да се направи сега с газа и за битовите потребители, и за фирмите под формата на компенсации”, смята Зафиров.
Относно финансирането на мярката, кандидатът за народен представител от левицата посочи, че правителството е оставило пълна хазна и работеща икономика. “А най-много средства могат да дойдат, ако държавата наистина преразпредели свръхпечалбите на енергийните дружества, така както започва да говори Европа. И за това бяхме упреквани, но ето, че Европа заговори и за таван на цените, и за преразпределение на свръхпечалбите”, изтъкна Атанас Зафиров.
Той обърна внимание и на друга важна мярка - болниците, детските градини, училищата и читалищата да бъдат върнати на регулирания пазар на ток.
По думите на Зафиров, проблемът с охраняването на границата е системен и трябват много сериозни мерки в това отношение - не просто декларативни, а реални. “При добра воля на държавата, при координирано действие от всички органи и структури, при участие на армията със една значително по-голяма жива сила и техника, мигрантският въпрос може да бъде много бързо решен. Трябва воля и трябва наистина държавата, с цялата си строгост, да стовари закона върху тези каналджии и трафиканти”, смята социалистът, който обърна внимание на това, че големият риск за националната ни сигурност е ако с тълпите мигранти проникнат радикални елементи.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол