Last news in Fakti

18 Септември, 2022 16:42 1 185 32

Зафиров, БСП: Ако ни бяха послушали преди десетина години, сега щяхме да имаме евтин ток от “Белене”

  • атанас зафиров-
  • 10 години-
  • евтин ток-
  • аец белене

Основната разделителна линия в следващия парламент ще бъде готовността на партиите да продължат с разграждането на модела “ГЕРБ”, каза кандидатът за депутат от левицата

Зафиров, БСП: Ако ни бяха послушали преди десетина години, сега щяхме да имаме евтин ток от “Белене” - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

“Основната разделителна линия в следващия парламент ще бъде готовността на партиите да продължат с разграждането на модела “ГЕРБ”.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” във Враца Атанас Зафиров в предаването “Опорни хора” по Bulgaria ON AIR.
Зафиров допълни, че след изборите БСП ще се допита до своите членове и симпатизанти, за да види накъде да тръгне. “Участието на БСП в управлението направи така, че едно правителство, доминирано от десни политически субекти, може да провежда лява и социална политика. Показахме и че намесата на държавата в икономиката не е нещо лошо и че позабравени думи като индустрия и промишленост могат да бъдат актуални”, изтъкна той, като добави, че управлението на БСП в икономиката е получило своето признание в европейската статистика
“Ако ни бяха послушали преди десетина години, когато близо 800 хиляди граждани на организиран от БСП референдум дадоха гласа си за развитие на ядрената енергетика и изграждане на АЕЦ “Белене”, сега щяхме да имаме работеща централа, 2 реактора, които на всичкото отгоре си ги и купихме. Те щяха да бълват евтина електроенергия и сега щяхме да се облагодетелстваме от това преимущество”, коментира още Атанас Зафиров.
Социалистът посочи, че решението в енергетиката сега е да се въведе таван на цените на газа, парното и водата. Той припомни, че това е било направено с тока за битовите потребители, като благодарение на тази мярка, българските граждани са успели да минат успешно през тежките зимни месеци. ”Нищо не пречи същото да се направи сега с газа и за битовите потребители, и за фирмите под формата на компенсации”, смята Зафиров.
Относно финансирането на мярката, кандидатът за народен представител от левицата посочи, че правителството е оставило пълна хазна и работеща икономика. “А най-много средства могат да дойдат, ако държавата наистина преразпредели свръхпечалбите на енергийните дружества, така както започва да говори Европа. И за това бяхме упреквани, но ето, че Европа заговори и за таван на цените, и за преразпределение на свръхпечалбите”, изтъкна Атанас Зафиров.
Той обърна внимание и на друга важна мярка - болниците, детските градини, училищата и читалищата да бъдат върнати на регулирания пазар на ток.
По думите на Зафиров, проблемът с охраняването на границата е системен и трябват много сериозни мерки в това отношение - не просто декларативни, а реални. “При добра воля на държавата, при координирано действие от всички органи и структури, при участие на армията със една значително по-голяма жива сила и техника, мигрантският въпрос може да бъде много бързо решен. Трябва воля и трябва наистина държавата, с цялата си строгост, да стовари закона върху тези каналджии и трафиканти”, смята социалистът, който обърна внимание на това, че големият риск за националната ни сигурност е ако с тълпите мигранти проникнат радикални елементи.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    21 5 Отговор
    А защо свалихте бай Тошо от власт ?

    Коментиран от #7, #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 До бсп

    13 4 Отговор
    Шипар
  • 4 КОТарАК

    17 6 Отговор
    абе нали на референдума гласувахме уж за Белене? ако правилно се сещам

    Коментиран от #18

  • 5 Ако бяхте разкарали седесарката

    18 7 Отговор
    Сега щяхте да сте първи на изборите. И хората щяха да ви повярват повечко.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 7 Отговор
    ако не бяхте закривали 1,2,3,4,5 блок на АЕЦ козлудуй пак щяхме да имаме евтин ток ама вие ги закрихте !

    разликата от козлудуй фо белене е че отпадното гориво на козлудуй руснаците си го прибират а това на белене питам къде ще го складирвате? може ли в софия да е? боклукСи ти Боклyк възтановете козлудуй , нямаме нужда от нови мощности оправете козлудуй кретенииии
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 12 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Тодор Живков беше Велик строител на Народна република България. Вечна му памет.
    Сега им се смее на тези сегашните ? отгоре. ??

    Беше простоват душевно, но родолюбец - сърдечно.

    Коментиран от #11

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 5 Отговор
    ей дебелак, кажи защо енергото не е държавно а е в частни компаний които дори не са българки и ни дерат с по две кожи за тока?!

    по бай тошо време нощния ток беше 2 сторинки и се топлехме с акумулиращи печкиКРЕТЕН дебел

    защо храним чужди фирми които изнасят парите ни за техните пенсионери а ние теглим кредити за пенсийте? можеш ли да кажеш?
  • 9 Бойко

    15 1 Отговор
    Каза, че и сега е евтин от Козлодуй ама ни го продават на двойна цена
  • 10 Доротея

    13 8 Отговор
    Запомни, Зафиров! Колкото и богатства да има на територията, щом е колониална, ще дойдат американците и ще те окрадат! Някои казват, че точели от кладенците на Ирак и Сирия! Евтиното свърши, както и СССР! Има лъч надежда за европейците, защото Урсула иска да въвежда комунизъм в пазарната икономика - таван на цените и да се национализират печалбите на богаташите, а не само на държавната централа! Белла, чао!
  • 11 оня с коня

    11 9 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Хубо обясняваш че бай тошо бил "Велик строител",ама някакси успя да ФАЛИРА България НА ДВА ПЪТИ,като при Втория заложи като Гаранция на Руските Банки за заема 34 ТОНА бълг. Злато,което така си и остана в русия поради невъзможността да си върнем дълга.Твърдиш че е и "Родобюбец",пък с лека ръка предложи цяла Българи НА ТЕПСИЯ на Руснаците с надеждата да станем 16-та република,което пък те лекомислено отказаха щото си въобразяваха че сме им в кърпа вързани за вечни времена.Е тия работи покрай бай Тошо изобщо не ги разбирам,ама надявам се ти да ги разбираш и за двама ни!

    Коментиран от #27

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 3 Отговор
    "Братушките"...трябва да ги осъдим и за грешката с избора с площадката Белене, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаци трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. За това са и всички маймунджулъци, от страна на ръководството на "независима" България, с АЕЦ „Белене” вече над 40 г. Друга грешка на СЪЩИТЕ е линейната диаграма на неутронното стареене на заваръчния шев на опорния пръстен на капака на ВВЭР-440, тази диаграма вместо линейна се оказала експонента. В този случай за да замажат гафа, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците.
  • 13 !!!?

    7 7 Отговор
    Ако си бяхте изолирали къщите с парите който набутахте на "Газпром" и спряли разхищенията по тръбопроводите на Топлофикациите сега газ нямаше да ви трябва газ !!!?
  • 14 Никой

    13 2 Отговор
    Крадците от БСП наредили се по енергийната хранителна жица отново баламосват простолюдието.За сведение България е на трето място по износ на електроенергия в Европа.Питайте Гърция,Сърбия,Македония,отчасти и Румъния. Ех, простолюдие,простолюдие те грабят ,вие плащате.Продължавайте да си берете доматите.
  • 15 ха ха

    11 1 Отговор
    не бе , щеше да има евтин ток , ама не за нас , а за износ , а от това се пълнят политическите джобчета
  • 16 дико

    12 0 Отговор
    У Г О Е н Ш О П А Р дава акъл на гладните .
  • 17 Зафиров Много си се Освинил, млад си

    11 0 Отговор
    Още, стига с това Плюскане!! На Хранилката Белене се бяха закачили всички Червени шамани и вождове от БСП!! Останалата част от Енергийната мафия и Политици, направиха всичко възможно да се провали Белене като проект!? Спомнете си колко пъти Борисов говори за Гьола в Белене?? Поне 100 пъти го повтори!! Тези, които не бяха в Далаверата го Провалиха!!
  • 18 платено съобщение

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Не, гласувахме за ядрена енергетика, така беше поставен въпроса, хитро. Белене си беше чиста далавера. Сега щяхме да цоцаме яко. Само дето се съмнявам че ЕС щеше да разпредели печалбата... кем бедните държави в ЕС

    Коментиран от #31

  • 19 ргхйк

    7 0 Отговор
    Че и сега си имате евтин ток от Козлодуй- що го продавате по 1200лв. за мегават?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БСП на Бунището

    8 4 Отговор
    АЕЦ Белене е със съоръжения и консумативи от руската Росатом.......До кога ще ни правите зависими от военни престъпници,Окупатори и Убийци бе,червени цървули гнусни...До кога бе!!!

    Коментиран от #28

  • 22 Пръд льовци

    8 4 Отговор
    Ако ви бяхме послушали преди 10 години днес щяхме да правим "референдум" за присъединяване към любимата ви руSSия! Майцепродавци и рубладжии!
  • 23 1944

    7 2 Отговор
    нема по просто животно от комуниста
  • 24 комунистите

    4 1 Отговор
    в Белене
  • 25 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    6 0 Отговор
    Ток имаме в излишък...даже изнасяме.
  • 26 бомбето

    5 0 Отговор
    Ми що не го построихте бе другарю , нали тогава управлявахте с Орешарски и вий стопирахте тоя проект
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кандидат Милионер

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "БСП на Бунището":

    Тия червени Престъпници пътуват към Бунището на Историята безвъзвратно,заедно с Руските окупатори....Бегом марш към Бунището,бе Приватизатори червени!!!!
  • 29 Агата Кристи

    5 0 Отговор
    Тлъстината ти подпира сивотата
    /ако я имаш/.
    Да сме ОЩЕ ПО-ЗАВИСИМИ от Путлер - това ли ми говориш?
    Ток имаме ПРЕДОСТАТЪЧНО, но хиените от твоята партия направиха така, че ИЗНАСЯТ тока от Козлодуй, а за вътрешният пазар скъпия ток от зелени енергии, Марици....
    90 % от произведената зелена енергия е собственост на комунистически олигарси. Те си прокараха законите за преференциални цени и изкопуване на 100 %.
    И Белене да беше построена, пак щеше да е същото положение !
  • 30 Хаххаха

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Щото беше тъп селянин.
  • 31 Цвятко

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "платено съобщение":

    Колкото цоцаме от руския нефт. Нали има отсрочка специално за нас? Що не цоцаш?
  • 32 Димитър

    2 0 Отговор
    Стига с този корупционен руски проект за Аец Белене. Всички компетентни и енергийни експерти се произнесоха, че не трябва да се строй този рисков, корупционен руски проект, които щеше да постави българската енергетика на колене, плюс риска, че се намира в земетръсна зона и тн. Имаше референдум, но той пропадна защото не събра достатъчен брой подкрепа. Аец Белене щеше да струва над 25 милиарда лева и то преди поскъпването и инфлацията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол