Отидете към основна версия

3 211 98

Стефан Янев: Предложението на ГЕРБ е достойно за уважение. Ще водим диалог с всички партии

  • стефан янев-
  • предложение-
  • герб-
  • разговор-
  • партии

Имаме много идеи, които са в режим на подготовка и в режим на готовност за реализация. Идеи за доставки на допълнителни количества газ – от източник, извън Европа, от Африка, каза лидерът на "Български възход"

Снимка: bTV

Имаме много идеи, които са в режим на подготовка и в режим на готовност за реализация. Идеи за доставки на допълнителни количества газ – от източник, извън Европа, от Африка. Това заяви в „Лице в лице“ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

„Имаме идея как можем да поканим чуждестранни инвеститори, които да работят по теми, свързани с българската икономика и енергетика. Инвеститори, които да се занимават включително и с приватизацията на „Топлофикация-София“, допълни той.

„Български възход“ ще се отзове на поканата на ГЕРБ за разговори. „Смисълът на политиката е в диалога и търсенето на решения. Предложението на ГЕРБ е достойно за уважение. С всичките модалности на това как точно ще се провеждат видовете разговори, ще отговорим реципрочно. Ще изпратим наши представители за участие в такъв тип разговори – диалог за търсене на решение. Политиката е изкуството на възможностите. Наше задължение е да участваме във всички възможни формати така, че да търсим решение“, коментира Янев, цитиран от novini.bg.
Той заяви, че няма партия, с която „Български възход“ не би водила разговори. „Бихме могли да водим диалог с всички. Разговор и диалог с всички“, посочи лидерът на „Български възход“.

На въпрос дали биха подкрепили правителство на ГЕРБ, въпреки че от партията на Борисов искат България да изпрати оръжие на Украйна, Янев отговори: „Разбира се, ние и в момента изпращаме оръжие на Украйна. Като бизнес и в момента го изпращаме. Като държава има решение на 47-ия парламент това да не се прави. От самото начало говорим паралелно от действителността. Не виждаме лидерството на ЕС и лидерството в България. Оръжие дават тези, които имат“, коментира той.
„Ако реално тръгваме на война с режима на Путин и управлението на Руската федерация, трябва да го направим съзнателно. Ако това е взето като политическо решение, всички сме в окопите, но не това е разговорът, който имаме в нашата политическа обстановка“, смята Стефан Янев. Въпреки това, той не смята, че това ще е първият въпрос, който ще бъде поставен в парламента.

Според него, инфлацията е дошла най-вече, защото икономиките на Европа и света бяха затворени близо 2 години. „Напечатаха се много пари, които бяха пуснати в обращение“, уточни Стефан Янев.

„Няма да предложим правителство на малцинството в третия мандат, това просто е теоретично възможно. От самото начало говоря, че присъствието в политиката е търсене на възможни решения“, коментира още лидерът на „Български възход“.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 68 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол