Отидете към основна версия

2 204 63

Костадин Костадинов: Моите, но и партийните финанси са прозрачни

  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • субсидия

Позиция на партия "Възраждане"

Снимка: БГНЕС

Трогателен е опитът на някои "медии" да създадат поредния компромат.

Това, което ме радва, е че очевидно медийната среда в България започна да се противопоставя на подобен род кампании. Само до преди две години клеветата щеше да е публикувана във всички медии и то за няколко часа.

Поздравявам журналистите, които очевидно проверяват информацията и източниците си на информация и не се поддават на провокации, създавани от някои "медии", финансирани от "Америка за България".

Това гласи позиция, публикувана на официалната страница на "Възраждане" във Фейсбук. Тя касае информация относно това как лидерът на партията Костадин Костадинов плаща кредитите си: Bird.bg: Костадин Костадинов изплаща повече пари по кредити, отколкото изкарва.

В материала на Bird.bg са направени изчисления с числа как лидерът на "Възраждане" успява за по-малко от година да плати сериозна сума като вноски по различни кредити.

От вчера те разпространяват клевета, от която е видно, че освен че пресмятат така добре както и пишат, очевидно не притежават добри умения за събиране и обработване на информация.

Това, че са разглеждали имуществените ми декларации, е явно, но те и заради това са публични, за да може да ги разгледа всеки. По тях обаче е създаден неверен компромат, който съдържа грешни сметки, манипулативни твърдения и внушения. Докато законът за регистрация на чуждите агенти в страната ни, който внесе "Възраждане" в 48-то и ще внесе и в 49-то Народно събрание, започне да действа, за да се осигури прозрачност на информационния поток, то съдът ще трябва да се произнася по подобен тип клевети. Вече сме подготвили исковата молба срещу автора на новината, който знаем кой е, въпреки че не се е подписал.

Това, което е скрито в статията, е че авторът ѝ се е интересувал как може да подаде заявка да ми бъде направена данъчна ревизия от НАП без да се знае кой я е подал. Или как да напише донос, а името му да остане скрито. Припомням, че вече ми е правена такава ревизия преди година и половина не само на мен, но и на всички близки до мен.

Интересно е, че с най-новата си клевета сайтове мотивирани финансово от чужди фондации пишат, че съм си закупил къщата с кредит, с което опровергава по-старата си клевета, според която съм си закупил къща с партийната субсидия.

За субсидията имам вече постановление на Прокуратурата, че е използвана без никакви нарушения в съответствие с партийните цели на "Възраждане", припомня Костадин Костадинов.

За последната клевета от вчера на същия сайт ще се произнесе отново съдът.

Не е отразено в статията кой е нейният физически автор, но пресцентъра на "Възраждане" е получавал въпроси от Атанас Чобанов. Същият в мейла си не посочва срок, в който очаква отговорът и съответно не дочакал да го получи. Изводите оставям на вас.

Апелирам всички български граждани да бъдат внимателни какво четат и внимателно да проверяват кой финансира медията, която четат, за да не стават жертва на пропагандата на чужди фондации, която ни се представя като журналистическо разследване или обективна журналистика.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове