Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 17:54 2 194 63

Костадин Костадинов: Моите, но и партийните финанси са прозрачни

  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • субсидия

Позиция на партия "Възраждане"

Костадин Костадинов: Моите, но и партийните финанси са прозрачни - 1
Снимка: БГНЕС

Трогателен е опитът на някои "медии" да създадат поредния компромат.

Това, което ме радва, е че очевидно медийната среда в България започна да се противопоставя на подобен род кампании. Само до преди две години клеветата щеше да е публикувана във всички медии и то за няколко часа.

Поздравявам журналистите, които очевидно проверяват информацията и източниците си на информация и не се поддават на провокации, създавани от някои "медии", финансирани от "Америка за България".

Това гласи позиция, публикувана на официалната страница на "Възраждане" във Фейсбук. Тя касае информация относно това как лидерът на партията Костадин Костадинов плаща кредитите си: Bird.bg: Костадин Костадинов изплаща повече пари по кредити, отколкото изкарва.

В материала на Bird.bg са направени изчисления с числа как лидерът на "Възраждане" успява за по-малко от година да плати сериозна сума като вноски по различни кредити.

От вчера те разпространяват клевета, от която е видно, че освен че пресмятат така добре както и пишат, очевидно не притежават добри умения за събиране и обработване на информация.

Това, че са разглеждали имуществените ми декларации, е явно, но те и заради това са публични, за да може да ги разгледа всеки. По тях обаче е създаден неверен компромат, който съдържа грешни сметки, манипулативни твърдения и внушения. Докато законът за регистрация на чуждите агенти в страната ни, който внесе "Възраждане" в 48-то и ще внесе и в 49-то Народно събрание, започне да действа, за да се осигури прозрачност на информационния поток, то съдът ще трябва да се произнася по подобен тип клевети. Вече сме подготвили исковата молба срещу автора на новината, който знаем кой е, въпреки че не се е подписал.

Това, което е скрито в статията, е че авторът ѝ се е интересувал как може да подаде заявка да ми бъде направена данъчна ревизия от НАП без да се знае кой я е подал. Или как да напише донос, а името му да остане скрито. Припомням, че вече ми е правена такава ревизия преди година и половина не само на мен, но и на всички близки до мен.

Интересно е, че с най-новата си клевета сайтове мотивирани финансово от чужди фондации пишат, че съм си закупил къщата с кредит, с което опровергава по-старата си клевета, според която съм си закупил къща с партийната субсидия.

За субсидията имам вече постановление на Прокуратурата, че е използвана без никакви нарушения в съответствие с партийните цели на "Възраждане", припомня Костадин Костадинов.

За последната клевета от вчера на същия сайт ще се произнесе отново съдът.

Не е отразено в статията кой е нейният физически автор, но пресцентъра на "Възраждане" е получавал въпроси от Атанас Чобанов. Същият в мейла си не посочва срок, в който очаква отговорът и съответно не дочакал да го получи. Изводите оставям на вас.

Апелирам всички български граждани да бъдат внимателни какво четат и внимателно да проверяват кой финансира медията, която четат, за да не стават жертва на пропагандата на чужди фондации, която ни се представя като журналистическо разследване или обективна журналистика.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мдда

    50 38 Отговор
    Прозрачни са и къщите ти от партийната субсидия.
  • 3 Ъхъъъ

    46 39 Отговор
    Прозрачни са да, защо не кажеш за паричките които получаваш от Мутрофанова в офшорната фирма а ?

    Коментиран от #35

  • 4 Така е,

    39 27 Отговор
    но на Кирчо, Кокорчо и Ристьо Центаджийкин, не са.
  • 5 Митрофанова покри ли добре следите

    44 30 Отговор
    На парите. Да не стане като с ваксините? Уж сме против, пък имаме по два бустера.

    Коментиран от #50

  • 6 Прости и алчни

    43 36 Отговор
    руски помияри !
  • 7 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    44 36 Отговор
    Копейката е долен лъжец!Сега преди изборите ще обяснява,че е по-чист от росата...
  • 8 Смешник си

    39 34 Отговор
    Коце , голям при това! Разчиташ на проЗтия народ да гласува за теб , но поизчезнаха баламите!
  • 9 Мдаа

    35 32 Отговор
    Копейката е ясна като бял ден, поредния малограмотен комунияга който няма никакър реален опит и обслужва Кремълски интереси !
  • 10 Сталин

    17 39 Отговор
    Да затова си купи имение във Варна за 500 000 , единствените прозрачни финанси бяха на Волен Сидеров който не е откраднал и стотинка но българския мушморок не обича почтени хора и тези които не крадат и затова не гласува за такива хора ,модела на поведение на българина е дребен махленски мошеник и затова гласува за себеподобни
  • 11 Опорно в точката

    24 21 Отговор
    Сега тр,лче,т. мой платени от Хамерика за България и Фащ Сорос Прокопи Статия за Възраждане и Костадин плюенето да започне СЕГА.......... иначе няма центове
  • 12 ТРАВЕСТИТ МИКРОФОНОВА

    9 31 Отговор
    Скоро ще имаме мнозинство в парламента
  • 13 Даката

    33 17 Отговор
    Наближават отново избори и продажниците от разни НПО организации и платени от Америка журналисти се чудят какво да съчинят, за да заработят някое и друго доларче от господарите си. Естествена колкото и да е лъжлива и жалак тази кампания тя все още има успех сред част от хората в България. Но рано или късно Възраждане ще управлява, а паричките от Америка ще секнат и доста хора тогава, ще трябва да си търсят някаква нормална работа, за да се издържат и да си плащат сметките.
  • 14 Румен Решетников

    27 25 Отговор
    Костя е целият в бяло. Коментар за ваксинирането му със западни ваксини - йок. Коментар за спестяванията му в западни валути - йок. Коментар за украинските българи под руска окупация, в чиито училища преподаването на български език е забранено от ватенките - нет!

    Коментиран от #20, #45, #46

  • 15 Аве продажна копейка

    18 19 Отговор
    Кога ще направиш референдум срещу контролирания вот в турция и изборния туризъм

    Коментиран от #47

  • 16 Хах

    25 25 Отговор
    Трогателно е че политикът К. Костадинов, чиято партия се осланя изцяло на лъжата, внушенията и пропагандата, и която е ревниво защитавана от "принципни" русофилски медии като ПИК, Труд и Руското посолство, се е загрижил за честността на другите медии.
  • 17 Абе,

    26 14 Отговор
    всички юрдеци, които крякат,защо не попитат гурото си, Хр.иванов от продай България,за къщата му в Брюксел?!

    Коментиран от #21, #43

  • 18 кораби в окото

    20 21 Отговор
    Е НА ТОЯ И НА ПУТЛЕР НАЙ-МНОГО ИМ ВЯРВАМ. ЕДИНИЯ ГО БИЛА НАПАДНАЛА УКРАЙНА И ТОЙ СЕ БРАНИЛ, ДРУГИЯ НЕ БИЛ ПОМИРИСВАЛ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ И КЪЩАТА НЕ Е НЕГОВА А НА РАЗВЕДЕНАТА МУ ЖЕНА, КОЯТО ЖИВЕЕ С НЕГО.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ама

    8 9 Отговор

    До коментар #14 от "Румен Решетников":

    поне има коментар за избитите българи в укристан,от бандеровците !

    Коментиран от #34

  • 21 абе

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "Абе,":

    Клепар качи една картнка да я видим.
  • 22 Грантовете на Пинокио

    29 15 Отговор
    Публикувайте нещо за милионите долари, които американски и други западни служби наляха и наливат в личните сметки на плагиата Христо Иванов през частната му фондацийка „Български институт за правни инициативи“ (БИПИ). Преводи на „Америка за България‘ и „Отворено общество“. За „даренията“ на Маджо и други донори като Норвежкото кралство...и др. Коалицията „Демократична България“ включва Иванкостовата ДСБ и „Дай, България“. Е. има и още едно нещо – никому неизвестно зеленикаво движение. Недоумявам как е възможно разумни хора с поне капка родолюбиво чувствo да гласуват за една шепа агенти на американските служби, издържани с милиони долари, за да рушат държавността в България. След като преди това разрушиха икономиката и културата й. Да гласуваш за Христо Иванов, генерал Гнм, Стефан Тафров, кака Цона и останалите в тези листи, си е тежко предателство. Гласуват за Костов и неговата остатъчна дружинка.
    Само като перверзия мога да определя твърденията, че костовата коалиция, ръководена днес от Гнома и Христо Иванов, била противник на Борисов и Герб. Припомням как Христо Иванов носеше огромни букети, прегръщаше и целуваше борисовата министърка Екатерина Захариева през януари 2017 г., когато разбра, че кабинетът „Борисов“-2 ще му отпусне още 5 милиона лв. – от държавния бюджет плюс няколко милиона от европрограмата „Добро управление“.
    През 2015 г. той си подаде оставката като правосъден министър не защото реформата в конституцията не била проведена както той ис

    Коментиран от #25, #28, #37

  • 23 Няма такъв резил

    15 19 Отговор
    Е че никакви проблеми няма Костята да си плаща кредита с партийната субсидия....той къща си купи с нея, пък камо ли някакви си кредити
  • 24 Костя,

    19 16 Отговор
    Прозрачни са и офшорките и банковите сметки в рубли.
  • 25 Грантовете на Пинокио

    22 11 Отговор

    До коментар #22 от "Грантовете на Пинокио":

    През 2015 г. той си подаде оставката като правосъден министър не защото реформата в конституцията не била проведена както той искал. Христо Иванов си подаде оставката, защото като министър трябваше да живее с 2500 лв. на месец - едно нищо в сравнение с милионите, които въртеше като шеф на НПО-то си. На поста го замести Е. Захариева, която побърза да му напълни гушата с още няколко милиона.
    По открити източници сметката е следната: за 3-4 години фондацията и НПО-то му са разпределили над 11 милиона лв:
    Април 2015 – 5 милиона лв от „Отворено общество“
    Юли 2016 г. – 1.2 милиона лв. от „Америка за България“
    Януари 2017 г. – 5 милиона лв. от европейска програма, осигурени от тогавашната министърка на правосъдието Екатерина Захариева.
  • 26 коментар

    13 13 Отговор
    Зад прозрачната му ограда в с. Константиново ако знаете какъв палат се вижда.
  • 27 Бамбука

    7 7 Отговор
    Спомена прокуратурата и веднага се съгласих, че кинтите му са прозрачни. Ми, те и Боби колко години вче са такива.
  • 28 Айде бе

    17 17 Отговор

    До коментар #22 от "Грантовете на Пинокио":

    Когато Христо Иванов беше на Росенец и по площадите на българските градове, вие още чакахте инструкции от руското посолство, за да се присламчите към протеста с хоругвите си.

    Коментиран от #42

  • 29 Симпатизант на Възраждане

    21 26 Отговор
    Хора, аз съм един най-обикновен човек и симпатизант на ВЪЗРАЖДАНЕ и ви моля да се опомнете видите, че това е единствената Българска партия в парламента, която милее за България. Надявам се на предстоящите избори на 02.04.2023 г. да излезете и да гласувате за ВЪЗРАЖДАНЕ, защото това май ще е последната ни възможност да спасим България, нашата мила Родина от външни и вътрешни врагове, които искат да ни унищожат и превземат. Нека всеки направи необходимото, за да спасим България и да я оставим на нашите деца, защото, ако сега не го направим после ще съжаляваме, но ще е твърде късно. Вярвам, че народът ни ще постъпи мъдро.

    Коментиран от #36, #53

  • 30 Мемфис

    14 12 Отговор
    Не показвайте този сиг.анин, децата се напикават нощем!
  • 31 8888

    12 13 Отговор
    Копейкин - лъжеш!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Евтин

    7 14 Отговор
    Да да всичко е законно ама като му чуеш прякора копейки и ти става ясно
    А
  • 34 Румен Решетников

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ама":

    А има ли коментар за загиналите българи в Украйна, воюващи срещу нахлулите крепостни?

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 д ъъъ

    7 11 Отговор

    До коментар #29 от "Симпатизант на Възраждане":

    Аз пък си мислех, че наивниците са изчезнали, но явно имало още.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 коце ти тях питай за

    7 3 Отговор
    общ поръчки и $долапи$ и защо бг е най бедна през последните 14г та по малко заббллууддееннии ги преииззберрааттт
  • 39 Браво

    16 8 Отговор
    Глас за Възраждане април месец.

    Коментиран от #51

  • 40 Прозрачен

    8 12 Отговор
    двуличник , злобен и алчен , правещ българските лековерни граждани на дебили по пътя на психопата белоглав , другаря Балевски , Клъстия ДС агент и и и........ Стара формула на мошеници хукнали в политиката за грабене , но не върви вече !
  • 41 Има шот

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "Румен Решетников":

    Зеленьо ги ползва за пушечно месо, както и етническите унгарци.
  • 42 Ристю Мравояда

    14 4 Отговор

    До коментар #28 от "Айде бе":

    е заклето потомствено комуне. Не ми хвали тая политическа евтина проститутка.
  • 43 Тралала

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Абе,":

    Какъв Брюксел ве, какви пет лева!!! ТИ ЛИЧНО ВИЖДАЛ ЛЕ СИ БРЮксел, МММ ?
  • 44 Мнение

    10 4 Отговор
    Мали...чудели са се в статията как да правят донос без да им се разбере името.Това си е работа на Доносническа България.Гнусно!
    Айде да спрете с доносите!Не са модерни!Едно време по време на комунизма е имало,а сега не сме комунизъм.Уж сме демокрация.Такива неща как да очерните съгражданин като си измисляте лъжи отвращават и предизвикват погнуса!
  • 45 Бог да пази България

    13 10 Отговор

    До коментар #14 от "Румен Решетников":

    Тази пrостотия сам ли я измисли или ти я спуснаха евроатлантическите ти господари? А лакомство подхвърлиха ли ти или вече си лаеш и без него? Колкото и да плюеш Костадинов и ВЪЗРАЖДАНЕ хората вече започнаха да проглеждат, кой се бори за народните интереси. Я ми кажи ти коя партия подкрепяш и да ни докажеш с доводи, че тя се опитва да подобри живота на българския народ? Кажи си не се срамувай. Какъв коментар искаш от Костадинов за ваксинирането му? И защо трябва да дава обяснение на когото и да било дали се е ваксинирал или не? ТОВА СИ Е ЛИЧНО РЕШЕНИЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК И ТО НЕ ЗАСЯГА НИКОГО ОСВЕН САМИЯ НЕГО. Костадинов не е по-различен от всеки един от нас така ,че и той има право да реши дали да се ваксинира или не. Какъв коментар искаш от него за спестяванията му в западни валути? И, защо да е длъжен да ти дава отчет на теб? И той попълва данъчна декларация и ако нещо не е наред в нея да си му търсят отговорността. Нима ти си открил нередно или какво ? Ако си го открил подай сигнал там където е необходимо, а не тук да се правиш на интересен. Я кажи партията която подкрепяш те могат ли да докажат парите си? Съмнявам се, защото някой депутати дори не попълниха данъчните си декларации, а защо оставям на теб сам да си отговориш. Вероятно нещо ги стяга чипика и трябва да го скрият. Какво искаш да ти коментира и за украинските българи? И, защо лъжеш, че са под руска окупация, като са под украинска? Не руснаците забраняват в училищата преподаването на българс
  • 46 Бог да пази България

    13 9 Отговор

    До коментар #14 от "Румен Решетников":

    Не руснаците забраняват в училищата преподаването на български език, а украинците и това го знаят и малките деца, но ти се опитваш да внушаваш неистини. За $ ще подадете и майките си.

    Коментиран от #49

  • 47 Бог да пази България

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "Аве продажна копейка":

    А дали е в неговите възможности да повлияе срещу контролирания вот в турция и изборния туризъм или това не те интересува? Той още Волен Сидеров навремето ви говореше, че е против изборния туризъм от турция, ама ти и други като теб го обявихте за луд, нацист и какъв ли още не нали? Сега същата история се повтаря и с Костадин Костадинов.
    Народ, който не си уважава и пази патриотите е обречен да изчезне. По същия начин такива предатели като теб са предали Левски, Ботев и много други Велики българи. Вие сте срам за този народ и нация. Как искаш Костадинов да спре контролирания вот от турция, след като той няма никаква реална власт в ръцете си ? Как ? С референдумчета ли? Вярваш ли в това? Мисли, ако можеш?
  • 48 Анонимен

    14 4 Отговор
    Не се спряха да търсят как да наклеветят Костадинов! Уплахата от Възраждане и растящата подкрепа към тях ще раждат все нови и нови клевети! Но хората вече не са толкова наивни и просто не вярват на медиите. Има и други източници на информация!
  • 49 Румен Решетников

    6 7 Отговор

    До коментар #46 от "Бог да пази България":

    Тези опорки от Пасьолството на Рассия в Задунайская Губерния ли ги получи, товарищ? Забранено е изучаването на български език в окупираните от ватенките български села, факт! Портретите на революционерите ни са свалени от стените на училищата, факт! Я ми отговори на един въпрос - какво трябва да направи Матушката ти, за да кажеш, че не е права?

    Коментиран от #56

  • 50 ТИР

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Митрофанова покри ли добре следите":

    Колко пъти Костадинов казваше че който иска да си ги постави но но да не бъдат налагани и да не произтичат ограничения заради липсата им,,,, ама то като се блеее няма кой да чуе,,,,

    Коментиран от #54

  • 51 народ

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Браво":

    Жълтопаветник платен
  • 52 Тома

    8 6 Отговор
    Костя е най прозрачен пред каскета който навремето го привика и се разбраха да е патерица на герб и дпс
  • 53 Ашколсун

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "Симпатизант на Възраждане":

    Къде ги научи тия номера? Заклинания, заплахи, сузи и волене. Така ли агитирате по вашия край. Дръж си ги за партийния клуб, тук глупаци няма.

    Коментиран от #58

  • 54 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #50 от "ТИР":

    Ясно. Костя Копейкин е новият Спасител на България, след Симеон Соцкобургготски, Яне Янев, Волен Сидеров, Слави Трифонов... 😂

    Коментиран от #55

  • 55 ТИР

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Не бе,НДСВ загрява,, Велчев,Василев и други такива бо.,. ци се надяват на късата памет на хората и на блеещите,,,
  • 56 Бог да пази България

    5 4 Отговор

    До коментар #49 от "Румен Решетников":

    Не ми говори за опорки и др. глупости. Не членувам в никоя партия и за разлика от теб аз господари нямам. Толкова си елементарен, че дори не можеш да проумееш, че има и обикновени хора като мен, но със свободна воля и собствено мнение. Не чакам някой да ми каже, какво да пиша, а сам решавам, защото съм свободна личност, а не слуга като теб. Нито съм тавариш, нито съм кравбойс, аз съм свободен българин. Непонятно е за елементарната ти логика, че има и такива хора в България нали? А твърдението ти, че е "Забранено изучаването на български език в окупираните от ватенките български села" Е ПЪЛНА ЛЪЖА, а не факт, както се опитваш да го обясниш. Като е факт дай доказателство или трябва да вярваме на честната ти дума ? И след като твърдиш, че е факт ,че "Портретите на революционерите ни са свалени от стените на училищата" дай нещо линк, за да видим или ти си обиколил училищата и си го видял с очите си? Няма ,какво да ти отговарям, защото аз "Матушка" нямам и моята Родина е БЪЛГАРИЯ. И последно, защо не отговори на въпросите ми в пост №45 ? Не можеш ли? Ми питай господарите си, че очевидно въпросите ми са свръх твоите възможности. Евроатлантиците напразно си хабят парите с теб, не си на нужното интелектуално ниво. То не става само с повтаряне на едни и същи глупости като папагал.

    Коментиран от #61

  • 57 Румен

    6 5 Отговор
    Копейкин, що лъжеш. Гледаш ни нагло и лъжеш.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Щсдд

    5 6 Отговор
    Поредния крадеца и лъжец, абе няма ли честни хора в тая скапан държава.
  • 60 Само Възраждане

    4 4 Отговор
    Мачкайте гнусните Киряци, че дойдат ли те, жална ни майка на цяла България
  • 61 Румен Решетников

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Бог да пази България":

    Другарю свободна личност, имаш Интернет, няколко клика с мишката ще ти помогнат да намериш информация по темата! Обясни ми как стигна до заключението, че имам господари? Освен това, не отговори на въпроса ми - какво трябва да направи Матушката ти, за да кажеш, че тя не е права?

    Коментиран от #63

  • 62 Този

    2 1 Отговор
    Е най-големия сребролюбец.Лъжец от класа.Само дрънка като латерна глупости и иска да ни върне в Третия свят кремълската платена шамандура с психически отклонения,болен мозък за власт.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове