Отидете към основна версия

6 153 197

От Враца Бойко Борисов предупреди: Народът ще ни накаже

  • бойко борисов-
  • герб-
  • враца-
  • избори

Който изтегли "Черния Петър" и направи правителство, ще загуби местните избори, припомни лидерът на ГЕРБ

Снимка: Архив

Народът ще ни накаже, трябва да направим правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца.

Той заяви, че партиите не мога да оставят държавата без правителство.

"Пети път да не се направи правителство и да се оправдаем, че трябва да оставим президента да тегли, това не е честно към народа. Трябва да направим правителство, защото народът ще ни накаже всички", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания. Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Кампанията ще премине под мотото "За стабилна България отново". Водач на листата в района този път е Красен Кръстев.

Домакин бе кметът на града Калин Каменов, който обяви, че тази кампания ще е частично и за местните избори. "Какво получихме за две години - проверки, санкции, саморазправа, заплахи. Това не бе саморазправа към мен, а към всички. Това е оценка как не трябва да се прави, какви хора да избираме и на какви да се доверяваме. Дали на неузрели инфантилни хора, които поставят себе си на първо място, или на професионалисти, които могат да направят крачка назад", заяви той. И покани на сцената всички водачи от цялата страна, както и листите от Враца, Видин и Монтана. Каменов си пожела "големият шлем - кметове на ГЕРБ във Видин, Враца и Монтана".

Първи думата взе Николай Нанков, който атакува наследниците си в транспортното министерство. "Наближат ли избори, темата с магистралите става актуална за тези шарлатани, които втора година ни управляват. За две години не построиха нито един метър, не придвижиха нито една процедура", заяви той. "Служебният Шишо Бакшишо под сценария "Приказки под Шишовия храст" се разхожда по пътища, направени от ГЕРБ преди 10 години, за да взима проби", добави Нанков. И го обвини, че не ги взима по правилата и показва само една компроментирана още на етап взимане проба.

"Животът е пълен с обрати. Но човек трябва да има морал. Да ми отрежат езика, ако някога чуят да кажа една лоша дума срещу Симеон Сакскобургготски", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Спрете да мислите за местните избори, вие не сте от ПП и ДБ. ГЕРБ категорично ги победи - темата кой е първи вече не съществува. Само за шест месеца провалът ги докара там да трябва да се събират, за да могат да ни бият", каза още той.

"Нали добри са били, защо не ги разбра народът? Как да ги разберат, като те го съдраха народа", добави Борисов.

"Вижте какво стана с газа. Държавата две години компенсира бизнеса. От къде излиза сметката само да се компенсира? Помпа се инфлацията, Асен Василев е цар в това. Народът обедня обаче, потреблението падна. Любимото нещо на финансов министър е да отпусне инфлацията. Това е скритият данък, който прибираш от населението", каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите му това носи омагьосан кръг след това. "Защо пенсионерите не са доволни? Защото сумарно са вдигнали повече пенсиите. Ние наистина им дадохме само 50 лева, но сега тези 200 отгоре се харчат за един пазар", каза Борисов.

"Кашкавала го взимат за 9.30 от производител, а в магазина е 34 лева. Вие срам нямате ли бе? Кой ви го разреши това. Кой министър го разреши това да се грабят така беззащитните хора със 100 - 200%", запита Борисов.

Борисов призова кметовете да направят в центъра на градовете си тържища на производителите. "Тези домакини, които пазаруват, знаят колко кашкавал харчат за седмица. Ще отидат да си го купят за 10 лв. от производителя. Тогава в магазина ще им стои кашкавалът. Меркел ме е занимавала да не натискам вериги. Тогава ѝ казах: "добре, Ангела, ако аз ви докарам тука неща да ви подбия вашия пазар, какво?". Тя ми каза "не може". Като не е честно, тогава се оправих", похвали се бившият премиер. "Щом става въпрос за джоба на гражданина, не прекаляваме", категоричен бе той.

"Кажете къде ПП е построило нещо? Всъщност кое правителство, различно от това на ГЕРБ, е построило нещо, за да отида да взема една ядка аз", каза той. "Да гледат прекрасния филм "Баш майстора". Покажете ни къде да отидем, за да вземем нещо, направено от другите", призова Борисов. "Къде са построили, за да отида да видя. Искам да видя, като дойдат до Враца и минат през 1000 дупки, какво ще станат. Има ями, аз спуках гума. Това е международен път", каза той.

Борисов даде пример как преди служебното правителство е признало, че заради ПП горивото е било с лев по-скъпо, но от партията са писнали, че предизборно са им рушали рейтинга. "А служебното правителство сега какво прави с министър Шишков, същото, но ние нищо не казваме", каза Борисов.

"Той да има късмета да стане главен архитект, ама бог да го прости детето. На софиянци ще направи такава хубава работа, че после ще ни търсят", каза той.

"Честно е Росица Велкова да изкара какви са параметрите в момента на финансите на държавата, защото когато обещаваш, а не знаеш какви пари има в държавата, нямаме тригодишна финансова рамка, може да излъжем. Трябва да знаем какви пари има, за да сме честни с хората", призова още бившият премиер.

"Щетата, която нанесоха на държавата, е толкова голяма, че лидерите и партиите ги е страх да управляват. Затова сега си измислят разни неща - ние се обединихме, ама ще гледаме местните избори. Нали като ги спечелят, кметовете ще искат пари, от къде ще ги вземат. Цветанов преди ни викаше "имаме кмет тука и тука" и аз му виках "стига бе, не ни трябва, те първи идват да искат пари", разказа Борисов.

"Патриоти са тези, които кажат "благодаря" на Радев, че за две години направи каквото можа без партия и парламент. Не му благодаря за Киро, Асен и Рашков, които ни натресе. Той сам каза, че шарлатанията ще спре. Време е да се стегнем и да управляваме. За две години 6 пъти се събираме и говорим едно и също. Те говорят, че ще вдигат пенсиите с 20%, при положение, че инфлацията е 40%. Дайте да стане 60?", риторично попита той.

"Пети път да не се направи правителство и да се оправдаем с президента, за да търсим местните избори, това не е честно към народа", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Който изтегли "Черния Петър" и направи правителство, ще загуби местните избори", смята Борисов.

"Далавераджиите все казват "е, има как да стане" и те сега си го сложиха за слоган. Замислете се", каза той.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 78 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове