Отидете към основна версия

3 016 32

Бимбалов: Странно е, че някакви хора, на които сме дали власт, си играят с държавата

  • радослав бимбалов-
  • алексей лазаров-
  • теодора пеева-
  • стефан иванов-
  • прокуратура

През последните години все повече и повече живеем в имитация, заяви главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров

Снимка: Личен архив

В четвъртък прокуратурата съобщи, че списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, озаглавен „Вредители за уволнение”, е открит в дома на мъж, обвиняем за участие в престъпна група. Магистратите са служители на закритите специализирани съд и прокуратура, а в списъкът са уточнени и настоящите им длъжности.

"Аз когато почнах да гледам тази пресконференция, вече бях много притеснен от предната пресконференция, в която ни казаха, че държавата фалира. Аз вече бях в тежко психично състояние. Когато започна, се надявах това да ми помогне да преодолея тежкия момент, в който държавата влезе, и аз лично като гражданин. Надявах се, че Сийка, бидейки там, ще ми достави това удоволствие, което винаги ми доставя, когато е там".

Така коментира пресконференцията на прокуратурата рекламният експерт Радослав Бимбалов в предаването "Кой говори?" по Дарик радио.

"Това, което разбрах, е че полицията намира черен найлонов плик. Вътре има флашки + написани писма на много правилен граматически език, което ме впечатли, защото обикновено бандитите не пишат така. И записи, част от които аз изслушах. Някои от гласовете бяха модулирани, незнайно защо. Предния ден държавата беше фалирала, а снощи разбрахме, че е изцяло обсебена от американското посолство и мафията, които искат да убият единствения човек, който държи държавата на плещите си – Ваньо. Аз това разбрах", допълни още Бимбалов.

"Ще се опитам една идея по-сериозно да обясня", каза от своя страна главният редактор на в. "Капитал" Алексей Лазаров. "През последните години все повече и повече живеем в имитация. Държавата и политиката произвеждат имитация и тя става все по-неубедителна. Това, което видяхме вчера в пресконференцията на прокуратурата, е това как имитацията се превръща във фарс. Тя самата прокуратура се превръща във фарс, което, дори да ни е смешно, всъщност е много голям проблем. Вече никой не вярва на прокуратурата, това е новината от вчера", на мнение е журналистът.

"Излиза главният прокурор, казва, че се организира държавен преврат и всички се хващат за корема и умират от смях - това е историята, която се случи", каза още той.

Радослав Бимбалов от своя страна допълни, че много го е впечатлило, че в писмо между престъпници, които искат да правят преврат, пише че всички ще бъдат много щастливи и е време да отворим шампанското. "Извинете, това е малоумие. Кой в наши дни пише това, еле па ако ти си някакъв зверски престъпник – ще отваряме шампанско", каза той.

"То вярно, че е много смешно, но също така искам да вляза в малко по-сериозен тон", посочи главният редактор на в. "Сега" Теодора Пеева. "Ако единствено г-н Гешев е стожер на нещо в тази държава, аз не знам на какво, след като мафията я е овладял, пък американското правителство я срива. Той защитава нещо неизвестно. И аз бях впечатлена от престъпниците, които пишат писма", заяви Теодора Пеева.

Тя посочи още, че двойният стандарт на прокуратурата е лъснал още повече. "Когато има флашки, записи, прокуратурата започва да прави проверки е ли е това запис, кой говори, защо говори. Можем да си припомним снимките с едно чекмедже с едни банкноти, които се оказаха истински, но ние не разбрахме. В същото време имаме ситуация, в която се намират едни флашки в един боклук, свиква се пресконференция. Чисто юридически тези доказателства нямат никаква докзателствена стойност в съда, защото не се зане кой е записвал, как е записвал, но това не попречи на прокуратурата да представи целия този спектакъл", коментира още журналистката.

"Какво е направил всъщност Гешев, че толкова много искат да го махнат, аз не рабрах. Нито имаме арестувани за корупция по висшите етажи, камо ли осъдени. Всички дела се провалят с гръм и трясък, не разбирам на кого г-н Гешев пречи, за да искат да го махнат. Напротив – на мафията той е изключително удобен", на мнение е Теодора Пеева.

По думите ѝ всичко е толкова нелепо, че е показателно за състоянието на прокуратурата.

"Аз изключително много се възхищавам на този организиран драматургично театрален труд", заяви поетът и драматург Стефан Иванов. Може да се пусне скоро по Канал 1, да се екранизира нещо подобно, допълни той.

Според Иванов, който е бил съдебен заседател, такива доказателства няма да се вземат под внимание - не отговарят на изискванията, за да бъдат разгледани.

"Ние се шегуваме, но е много странно, че някакви хора, на които сме дали власт, си играят на държава. И то точно в този момент, в който светът се е разклатил. Точно в този момент имаме едни абсолютни кретени, които са бездарни некадърници и самодейци, и те си играят на държава пред очите ни", заяви Радослав Бимбалов.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 110 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове