Last news in Fakti

18 Март, 2023 07:15 3 004 32

Бимбалов: Странно е, че някакви хора, на които сме дали власт, си играят с държавата

  • радослав бимбалов-
  • алексей лазаров-
  • теодора пеева-
  • стефан иванов-
  • прокуратура

През последните години все повече и повече живеем в имитация, заяви главният редактор на "Капитал" Алексей Лазаров

Бимбалов: Странно е, че някакви хора, на които сме дали власт, си играят с държавата - 1
Снимка: Личен архив

В четвъртък прокуратурата съобщи, че списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, озаглавен „Вредители за уволнение”, е открит в дома на мъж, обвиняем за участие в престъпна група. Магистратите са служители на закритите специализирани съд и прокуратура, а в списъкът са уточнени и настоящите им длъжности.

"Аз когато почнах да гледам тази пресконференция, вече бях много притеснен от предната пресконференция, в която ни казаха, че държавата фалира. Аз вече бях в тежко психично състояние. Когато започна, се надявах това да ми помогне да преодолея тежкия момент, в който държавата влезе, и аз лично като гражданин. Надявах се, че Сийка, бидейки там, ще ми достави това удоволствие, което винаги ми доставя, когато е там".

Така коментира пресконференцията на прокуратурата рекламният експерт Радослав Бимбалов в предаването "Кой говори?" по Дарик радио.

"Това, което разбрах, е че полицията намира черен найлонов плик. Вътре има флашки + написани писма на много правилен граматически език, което ме впечатли, защото обикновено бандитите не пишат така. И записи, част от които аз изслушах. Някои от гласовете бяха модулирани, незнайно защо. Предния ден държавата беше фалирала, а снощи разбрахме, че е изцяло обсебена от американското посолство и мафията, които искат да убият единствения човек, който държи държавата на плещите си – Ваньо. Аз това разбрах", допълни още Бимбалов.

"Ще се опитам една идея по-сериозно да обясня", каза от своя страна главният редактор на в. "Капитал" Алексей Лазаров. "През последните години все повече и повече живеем в имитация. Държавата и политиката произвеждат имитация и тя става все по-неубедителна. Това, което видяхме вчера в пресконференцията на прокуратурата, е това как имитацията се превръща във фарс. Тя самата прокуратура се превръща във фарс, което, дори да ни е смешно, всъщност е много голям проблем. Вече никой не вярва на прокуратурата, това е новината от вчера", на мнение е журналистът.

"Излиза главният прокурор, казва, че се организира държавен преврат и всички се хващат за корема и умират от смях - това е историята, която се случи", каза още той.

Радослав Бимбалов от своя страна допълни, че много го е впечатлило, че в писмо между престъпници, които искат да правят преврат, пише че всички ще бъдат много щастливи и е време да отворим шампанското. "Извинете, това е малоумие. Кой в наши дни пише това, еле па ако ти си някакъв зверски престъпник – ще отваряме шампанско", каза той.

"То вярно, че е много смешно, но също така искам да вляза в малко по-сериозен тон", посочи главният редактор на в. "Сега" Теодора Пеева. "Ако единствено г-н Гешев е стожер на нещо в тази държава, аз не знам на какво, след като мафията я е овладял, пък американското правителство я срива. Той защитава нещо неизвестно. И аз бях впечатлена от престъпниците, които пишат писма", заяви Теодора Пеева.

Тя посочи още, че двойният стандарт на прокуратурата е лъснал още повече. "Когато има флашки, записи, прокуратурата започва да прави проверки е ли е това запис, кой говори, защо говори. Можем да си припомним снимките с едно чекмедже с едни банкноти, които се оказаха истински, но ние не разбрахме. В същото време имаме ситуация, в която се намират едни флашки в един боклук, свиква се пресконференция. Чисто юридически тези доказателства нямат никаква докзателствена стойност в съда, защото не се зане кой е записвал, как е записвал, но това не попречи на прокуратурата да представи целия този спектакъл", коментира още журналистката.

"Какво е направил всъщност Гешев, че толкова много искат да го махнат, аз не рабрах. Нито имаме арестувани за корупция по висшите етажи, камо ли осъдени. Всички дела се провалят с гръм и трясък, не разбирам на кого г-н Гешев пречи, за да искат да го махнат. Напротив – на мафията той е изключително удобен", на мнение е Теодора Пеева.

По думите ѝ всичко е толкова нелепо, че е показателно за състоянието на прокуратурата.

"Аз изключително много се възхищавам на този организиран драматургично театрален труд", заяви поетът и драматург Стефан Иванов. Може да се пусне скоро по Канал 1, да се екранизира нещо подобно, допълни той.

Според Иванов, който е бил съдебен заседател, такива доказателства няма да се вземат под внимание - не отговарят на изискванията, за да бъдат разгледани.

"Ние се шегуваме, но е много странно, че някакви хора, на които сме дали власт, си играят на държава. И то точно в този момент, в който светът се е разклатил. Точно в този момент имаме едни абсолютни кретени, които са бездарни некадърници и самодейци, и те си играят на държава пред очите ни", заяви Радослав Бимбалов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един банан отзад

    65 38 Отговор
    за тоя платен от козяк маймундарник
  • 2 ИСТИНА Е

    59 46 Отговор
    Гешев трябваше да получи всичките Оскар и. В света не се е ражал такъв артист.
  • 3 ХАХАХА

    34 41 Отговор
    Историята с онова тефтерче на Красьо Черния в нов аранжимент и с нови солисти. Да си спомняте дали и тя не беше пред избори.? Толкова всички са "заплашени", че един опит за 33 години няма ,ааа има един прокурор си плати двойната игра преди 10 Тина години ,ама и то на трупчета.
  • 4 Бедстващи

    40 42 Отговор
    Трябва да се знае,че Боката е мут..ра,но на ниско ниво....как да балансира....Таки,Къра,Сталииски,трите Маргина,и ощи много по-яки мут..ри си искат парите...които депу...татите от ГЕПИ и Каскети и Шишита...трябва да им осигурят ...........И у Шопско не е лесно,то си е яко напрежение и всекидневна жестока бор.ба.

    Коментиран от #17

  • 5 Град Симитли

    25 29 Отговор
    ".. Аз изключително много се възхищавам на този организиран драматургично театрален труд", заяви поетът и драматург Стефан Иванов. Може да се пусне скоро по Канал 1, да се екранизира нещо подобно, допълни той.... ".....
    .... Абе, имаше" Прокурорът" на Джагаров, ама той не е нещо подобно!
    Това е без подобно!
  • 6 БАЦЕ ЕООД

    18 42 Отговор
    кое му е странното. САЩ си имат колония, правят се някви фиктивни избори които се решават я с мъртви души, я по друг начин. Изнася се злато, прекарва се хероин. всичко е точно. Някви балъци ОО-Демокрация искат, измислят им големи врагове, после ги пращат на фронта и територията пак е разделена. Класика.

    Коментиран от #22

  • 7 12343211

    17 23 Отговор
    Факт е, виновни няма.
  • 8 хаберих

    32 5 Отговор
    Между английски джентълмени:
    - Според мен, единствените свестни неща, които идват от Уелс, са проситутките и ръгбистите.
    - Как смееш?! Жена ми е от Уелс!
    - О, така ли?! И на кой пост играе?
  • 9 888

    39 30 Отговор
    Този на снимката да си направи пластична операция, че да замяза на човек !
  • 10 Тези нагледци убиват

    31 25 Отговор
    Тези същите си играят и с животите ни например Гешев, Борисов, Каракачанов са заплашвали хора с смърт и никой не им държи сметка!
  • 11 Бимбалчо, и ти си в черен списък,

    29 25 Отговор
    защото си краварска подлога, и тук ще има денацификация, ще има чистка на краварски подлоги. Много станахте, Белене няма да ви побере.
  • 12 Вече не смешно

    27 8 Отговор
    И във война ще ни вкарат по този същия нелеп начин.
  • 13 без имена

    25 20 Отговор
    тумбалов, ти от зодия овца ли си ? или козия рог? май си теле ц. а за твоя двоен стандарт? нексо? за маджо и джипката на ристо....фалирахте държавата вие. хванете ли комунистите властта и бюджета е източен до дъно.
  • 14 Бимбал

    17 16 Отговор
    Се е метнал да си защитава прихододателите. Така трябва бръмбар, борба за всяко топченге фекална субстанция, която ти подхвърлят изтънчените ти партньори
  • 15 гост

    12 11 Отговор
    Нивите грантаджиски комсомолци скочиха на амбразурата
  • 16 странни хора значи

    11 3 Отговор
    че кое му е странното ??? вече 32 години е така а той чак сега видял че е странно…?!?!?
  • 17 много точно казано

    8 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бедстващи":

    познавам хора които ми го казаха преди първия мандат на герб и тогава не ми се вярваше да е така но пък имах доверие на човека който минго каза и никога ама никога несъм гласувал за тях но уви 80% от дебилите неискат и да го разберът !!! до тук само имаме 32 “умни” които неискат и да чуят истината за живота им …
  • 18 Го4о

    10 12 Отговор
    Бимбал, вържи си брадичката и не забравяй да туриш бомбето! Без тях изглеждаш, като клошар.
  • 19 Маймунда банана бенд

    8 11 Отговор
    бималчо много обича бананите и димукрацийтъ, но най-много обича афрoaмеpиканскитe лан.ги и зелените бимберици,
  • 20 2-ри април

    2 8 Отговор
    Вземете си я обратно.
  • 21 козела с бананите

    7 6 Отговор
    пак врещи за грантове
  • 22 СЗО

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "БАЦЕ ЕООД":

    Айде стига с тази колония! Няма ли да смените опорката! Истината е че България е колония на собствената си мафия. Просто в момента има борба за надмощие между два клона на мафията, и каскета е част от единия клон. А народа СПИ!
  • 23 Анонимен

    1 6 Отговор
    За кого да глават хората. Единият е от пп, не става, той азазаз не може да си оправи жените, та държавата ли, и пп са като герб, всичките им назначения са роднински, лена, уж годеник ор ямбол червения град, майката на годеника на държавна служба, герб оък бащата 2009 бе против богатите, от фирма стол 96,тия с един тон неописуемо, как така, чичка не с кражби на петър стоянов, или с кражби, тогава отпада костов, бкпбсп и там баджанаците, който мисли с горните глави не ходи да гласува. Не искам Някакъв си ицо хазарта да ми се мота в Нс, за облаги на семейството, децата си, а другите над него да не се женят, другите еродити да им стоят гладни дечицата. Възраждане са рубладжии, дават им пари да плюят по запада и да не работят. Мерси. Мислете с горните глави.
  • 24 Хи хихи

    1 0 Отговор
    Бимбалов, толкова сме добре, че не зная да се смея ли да плача. Молят се бизнесмени да им купуваме новото строителство и те, как може да карат коли за 200 хил, а да не ни куоуват за 150 хил. Аз да дам 150 хил за тухли, къде няма нищо и умиращо, що да не купя на запад, а на запад повечето живеет под наем. Огромни къщи на 3 етажа, с 15 тоалетни, напускат и отиват с децата си от първи, втори бракове в САЩ. Те бабите вече живеят на квартири. Продават си жилищата българите и с парите ще живеят. Пенсиите ниски. Лекарства скъпи. Идвайте да живеете от София, ицо хазарта, цветанови, всичката ви рода и с краденото им помогнете да си ги продадат на вас. Бактън от политиците ви.
  • 25 Не сме я давали

    6 0 Отговор
    Тя властта си е била винаги в тях. Нас никой не ни пита. Изборите са цирк и врата в полето.
  • 26 Минева

    3 2 Отговор
    РР е позор, каскетурата също.
  • 27 Към предаването Кой Говори

    1 5 Отговор
    Е как кой говори, говори Кръга Капитал. По Дарик събрали гл Редактор на Капитал, гл редактор на Сега, Бимбалинчо и някакъв драматург за цвят, който, забележете, понеже един път бил съдебен заседател, вече е компетентен кои доказателства са допустими и кои не. Покъртително!
  • 28 ганев

    1 3 Отговор
    МААЛЕЕЕ ТУЙ ПРОСТОТО ВЗЕ ДА ПИШЕ ЗА ДА МИСЛИМ ЧЕ Е СТАНАЛ УМЕН НО НИЕ ЗНАЕМ ЧЕНЕЕ ТАКА
  • 29 Нали

    6 0 Отговор
    Видяхме прокурорите от спец съда как бяха специализирани избирателно да са бухалка за рекет на бизнесмени и да се облагодетелствуват.Държаха по 8 месеца хора в ареста и се гавриха с тях в килии без светлина ,а де факти нямаха доказателства за престъпления,просто набедени и даже по анонимни сигнали.Това по анонимни сигнали застрашава всеки един от нас.И никой не може да спре своеволията на тези прокурори като Петьо Еврото и аферата осемте джуджета.Ошушкаха им парите,откраднаха им36кг злато и няма справедлив съд ,който да осъди този магистрат и Любяна ,която му сътрудничи в обира.А за имотите им в чужбина и за сметките там,които 38 магистрати и политици имат Гешев и Цацаров мълчат като пукали,защо не са декларирани.???
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гарантирано от тиквата

    1 0 Отговор
    Поредните лъжи и изцепки на слугите на тиквата и дпс, поредните лъжи и интриги за да си спасяват кожите . Те всички ги разбраха вече то такива лъжи като за бавноразвиващи се .
  • 32 ИМА МУ НЕЩО НА ГЛАВАТА НА ТОЯ

    0 0 Отговор
    СЕ ЕДНО Е С ВОЙНИШКА КАСКА И СИГУР ЗАТУЙ Е КУКУНДЕЛ И ПОДЛОГА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове