Отидете към основна версия

3 504 95

Искрен Митев за импийчмънт на Радев: Ще му дадем възможност да се излага

  • искрен митев-
  • импийчмънт-
  • румен радев-
  • конституция

Много е рано да се каже как ще изглежда конституционната реформа, конституционната комисия не е заработила още. Рано е да се каже как ще изглежда тази реформа. Това е в бъдещето. Промяната по Конституцията ще бъде такава, че да може да съжителстваме заедно

Много е рано да се каже как ще изглежда конституционната реформа, конституционната комисия не е заработила още. Рано е да се каже как ще изглежда тази реформа. Това е в бъдещето. Промяната по Конституцията ще бъде такава, че да може да съжителстваме заедно.

Това каза пред Euronews Bulgaria депутатът от ПП Искрен Митев.

Реформата трябва да отговаря на днешната реалност. Не знам какъв е бил мотивът на срещата с ДПС. Аз не виждам влияние на ДПС в този кабинет. Ако има такова щеше да имат министри, постове, нещо. Ние имахме два гласа от тях. Всеки можеше да гласува с "ЗА".

Ние видяхме умишлено намаляване на кворума в залата при приемането на г-н Пеевски за конституционната комисия. Има скрити мнозинства, договорки и това е по-притеснителното.

Точно поради ситуацията, в която главният прокурор се намира се опитват да го махнат или да му потърсят отговорност. Трябва да има конституционно мнозинство затова. Това според мен ще се бави максимално много време. После, ако се случи нещо и президентът ще се бави с указа. Интересно ми е дотогава на колко народни представители ще се поискат имунитетите. Когато се решава да се направи реформа на тази система изведнъж се оказва, че се иска имунитета на 20 народни представители. Интересно ми е какво ще се разкрие още и за какви хора. Реално ние това искахме, тази система да работи така. Моето мнение е, че всеки трябва сам да си даде имунитета. Ще имаме дебат в групата и ще решим как ще гласуваме за имунитетите. Ако има запис пак - ще чуете.

На въпрос дали биха подкрепили импийчмънт на президента Радев, Митев отговори:

Смятам, че не винаги най-добрият ход е да отстраниш свой опонент. По-скоро да му дадеш възможност да се излага. Виждаме, че Радев предизвика общественото недоверие. Видяхме какво се случи, когато той се опита да компрометира опитите за създаване на редовно правителство. Чуваме от кметове, че той ходи и се опитва да си изгради местни структури.

Смените в държавната администрация са нормално нещо. Бюджетът ще е предизвикателство. Радвам се и за промените в АПИ, защото сме поели сериозни приоритети там.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 86 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове