Отидете към основна версия

1 919 28

Депутат от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС

  • кристина петкова-
  • герб-
  • пп-дб-
  • полицейско насилие

Крайно време е футболът и спортът ни да започват да вървят нагоре

Снимка: БНТ

Всичко, което се случи в четвъртък, е срамно петно в държавата ни. Резултатът е един – станахме за смях.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Кристина Петкова

Тя коментира и предстоящото изслушването в парламента на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Всички като граждани, видяхме едно хаотично прехвърляне на отговорността за мача с Унгария в четвъртък. По думите ѝ не е имало основание да се стига до затваряне на стадиона и преместване на мача. Обществеността трябва да разбере чия е била идеята мачът да се играе пред затворени трибуни и мястото на мача да бъде променено в последния момент. Ще призова президента на БФС да се яви в сряда на комисия. Той трябва да поеме своята отговорност за действията си. Крайно време е футболът и спортът ни да започват да вървят нагоре, каза още Петкова.

Тя отрече обвиненията на ГЕРБ и ДПС, че искат оставката заради отказ на Калин Стоянов да работи за ПП-ДБ на местните избори.

Ние искаме оставката заради начина, по който беше допуснато да се пролее невинна кръв. Моята позиция е, че неговата администрация не се справи в четвъртък. Смущава ме бездействието на вътрешния министър. Непосредственото ми желание е да разбера каква е била организацията на МВР за четвъртък, защо и как се стигна дотук, защо в сряда и казва, че няма данни за очаквани ексцесии по време на протеста и след това ставаме свидетели на тези кървави сцени. Това е нещото, на които би трябвало да търсим отговор, посочи депутатът от ПП-ДБ.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов трябва да подаде оставка. Цялата организация по опазване на обществения ред и сигурността беше на МВР. Продължаваме да настояваме за неговата оставка, както и да бъде проведено адекватно разследване дали и от кои полицейски служители е било приложено полицейско насилие. В тази връзка ще предложим създаването на анкетна комисия и изслушване на вътрешния министър в парламента. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Кристина Петкова по повод случилото се на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз, проведен в София на 16 ноември, където се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци между протестиращи и полиция, при което имаше десетки пострадали.

По думите ѝ, след всичко случило се, няма как оставката на Калин Стоянов да не бъде искана.

В отговор на въпрос за изразената от ГЕРБ и ДПС подкрепа за вътрешния министър, Петкова заяви: "Стана ясно чий министър е – на ГЕРБ и ДПС. Ако им е толкова важен този министър, да кажат за какво им е толкова важен. Но ние не можем да останем безучастни и да не потърсим отговорност".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове