20 Ноември, 2023 21:51 1 906 28

Депутат от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС

  • кристина петкова-
  • герб-
  • пп-дб-
  • полицейско насилие

Крайно време е футболът и спортът ни да започват да вървят нагоре

Депутат от ПП-ДБ: Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и ДПС - 1
Снимка: БНТ

Всичко, което се случи в четвъртък, е срамно петно в държавата ни. Резултатът е един – станахме за смях.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Кристина Петкова

Тя коментира и предстоящото изслушването в парламента на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Всички като граждани, видяхме едно хаотично прехвърляне на отговорността за мача с Унгария в четвъртък. По думите ѝ не е имало основание да се стига до затваряне на стадиона и преместване на мача. Обществеността трябва да разбере чия е била идеята мачът да се играе пред затворени трибуни и мястото на мача да бъде променено в последния момент. Ще призова президента на БФС да се яви в сряда на комисия. Той трябва да поеме своята отговорност за действията си. Крайно време е футболът и спортът ни да започват да вървят нагоре, каза още Петкова.

Тя отрече обвиненията на ГЕРБ и ДПС, че искат оставката заради отказ на Калин Стоянов да работи за ПП-ДБ на местните избори.

Ние искаме оставката заради начина, по който беше допуснато да се пролее невинна кръв. Моята позиция е, че неговата администрация не се справи в четвъртък. Смущава ме бездействието на вътрешния министър. Непосредственото ми желание е да разбера каква е била организацията на МВР за четвъртък, защо и как се стигна дотук, защо в сряда и казва, че няма данни за очаквани ексцесии по време на протеста и след това ставаме свидетели на тези кървави сцени. Това е нещото, на които би трябвало да търсим отговор, посочи депутатът от ПП-ДБ.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов трябва да подаде оставка. Цялата организация по опазване на обществения ред и сигурността беше на МВР. Продължаваме да настояваме за неговата оставка, както и да бъде проведено адекватно разследване дали и от кои полицейски служители е било приложено полицейско насилие. В тази връзка ще предложим създаването на анкетна комисия и изслушване на вътрешния министър в парламента. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Кристина Петкова по повод случилото се на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз, проведен в София на 16 ноември, където се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци между протестиращи и полиция, при което имаше десетки пострадали.

По думите ѝ, след всичко случило се, няма как оставката на Калин Стоянов да не бъде искана.

В отговор на въпрос за изразената от ГЕРБ и ДПС подкрепа за вътрешния министър, Петкова заяви: "Стана ясно чий министър е – на ГЕРБ и ДПС. Ако им е толкова важен този министър, да кажат за какво им е толкова важен. Но ние не можем да останем безучастни и да не потърсим отговорност".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гроб-дпс

    25 6 Отговор
    е едно и също туморно образувание
  • 3 Наивник на средна възраст

    17 12 Отговор
    Бил политическо лице,не професионално такова.Горкото момче-забрави,че беше шеф на РУ Приморско и на друга службица.Хубавото ,че си признава за липса на професионални качества,нещо което се видя от цяла България.Че бил от ГЕРБ и ДПС,ми щом е на силовото министерство много ясно чий ще е.И пак няма да има виновни - биха децата под колоните,сега пред стадиона.Ма много са невини.интересно е дали не е време ние да набием тях?Ей тай поради голямото напрежение един вид....Имаше мутри по улицата едно време,сега са в МВР...

    Коментиран от #7

  • 4 Хаха

    1 2 Отговор
    АСАБ 🖕
  • 5 Помак

    11 7 Отговор
    Гроп са Мафия ...но ти пускаш гюмета и искаш да станеш важна
  • 6 ха, ха,

    19 7 Отговор
    умнокрасивите жълтопаветници взеха да врътват дупето! Що така бе миме?!?
  • 7 Хи хи

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "Наивник на средна възраст":

    Стоянов го домъкна Дамаджаната . Нали не казваш , че Рашков е от ГЕРБ ДПС . Не е работа на министъра да се занимава с организацията , други са отговорниците, но тях не ги споменават , защо ?

    Коментиран от #12

  • 8 Край

    14 14 Отговор
    Е мн. ясно момчето е сложено от Баце и Шиши за да нямат проблем с полицията. Това е било част от уговорката за изпирането.

    Коментиран от #10

  • 9 Еее уууу ррррррр

    14 6 Отговор
    Пак ли тая келява овца бе
  • 10 Пепо

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "Край":

    Защо лъжеш , доведе го Рашков !Рашков много обича Борисов , сигурно затова го арестува.
  • 11 Така е

    6 3 Отговор
    Да ! И много им помогна да купят изборите ! Много роми взеха по 30-40 лева !
  • 12 Наивник на средна възраст

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хи хи":

    Бил съм войник и помня ясно,че каквото и да станеше в поверената му част,отговорност носеше командира на съшата.Другото е само извинения на ......безотговорници.

    Коментиран от #14

  • 13 Ранбо

    3 2 Отговор
    Всеки нормален политик тука отлично знае, че единствения път към успеха е службата на ДПС! Така че всеки умен човек, винаги гледа да е удобен на агите, та и ние да сме добре!
  • 14 Хи хи

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Наивник на средна възраст":

    И какво правеше този отговорен командир , когато подчинен се издънеше, защото допускам , че всеки е имал някакви отговорности надолу по веригата ? Подаваше си оставката или наказваше подчинения . Разкажи , пропуснал съм казармата !

    Коментиран от #22, #27

  • 15 Сеирджия

    11 5 Отговор
    Откъде изскочи това нещо? Такова неадекватно нещо отдавна не бях виждал и слушал!
  • 16 Касапин

    8 4 Отговор
    АБЕ ТОВА НОВАТА ГУГЛЕНА ЛИ Е
    АБЕ НАМЕРЕТЕ НЯКОЯ АДЕКВАТНА
    АБЕ ТОВА Е ТОЛКОЗ ТЪПО ЧЕ ЧАК Е ОБЛО БЕ
  • 17 И затова ли

    5 4 Отговор
    Кирчо го назначи?
  • 18 Руса

    6 3 Отговор
    Лейка
  • 19 По неадекватно

    5 1 Отговор
    Нещо няма
  • 20 Кой ли е гласувал

    7 3 Отговор
    За кокошката
  • 21 Пено

    6 0 Отговор
    И това плиткоумно същество разбира от дейнодтите на МВР. Раздава акъл, какъвто очевадно няма , а и никой не и го иска. Мерна единица скудоумие.
  • 22 да се включа

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хи хи":

    Дори не можеш да си представиш колко строги бяха правилата. Вината поемаше
    най-висшият в това звено. Понижаваха ги в длъжност, в звание, преместваха ги в други сектори, в други поделения и подразделения, имаше какви ли не различни наказания, дори уволнение. Но законите не се престъпваха, спазваше се йерархията. Имаше дисциплина. Въпреки това, мечтаехме за демокрация, искахме повече свободи. За съжаление настъпи някаква свободия, хаос и анархия. И сега не се знае кой пие, кой точно поръчва хорото, но сметката......сметката я плащаме ние - обикновените хора.
  • 23 Ростов на Дон

    2 2 Отговор
    Как е възможно -дори и в България- да има такива депутати? Прилича на руска продавачка на пирожки на гарата в Ростов на Дон.
  • 24 Срам и позор!

    3 3 Отговор
    Не използват учените хора, а издигат такива посредствени, но очевидно нахални хорица като тази? Срам и позор! Затова няма да гласуваме.
  • 25 Гъбарски

    5 2 Отговор
    Ама и такива безродни представители е имало ? И това ми било парламент! Нямат ли свестни хора? Свестните ги държат настрана, защото са критични и имат собствено мнение, а тази кокошка слуша и изпълнява. Проста е като гъбено семе.
  • 26 Майорас

    2 1 Отговор
    Петкова , не е ли странно да защитсвате хулиганите , хвърлящи бомбички и палещи коли , трошели всичко наред! А ако вие бяхте на мястото да полицията сигурно щяхте да бягате! И не се оправдавайте , вижте как действа полицията в нормални държави при такива протести и никой не коменттира като вас ! Вие от ПП/ДаБ освен да заплашвате министри друго знаете ли!
  • 27 Наивник на средна възраст

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хи хи":

    Да пропускането й доведе до мноооо ....неща.Във всеки случай не казваше - аз нямам отношение,а си понасяше последствията за случилото се,както и всички по веригата.Да твърдиш,че не си професионалист,а само политическо лице,какво е младежо?Чий го крепиш там?Отговорност - това го няма при всичките политически "лица".Какти и при бг МаГистратите.....Затова сме на това дередже
  • 28 Русата

    0 0 Отговор
    Калинка коментира Калин.
    Държавата се напълни с инсекти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове