Отидете към основна версия

2 770 95

Илиян Илиев: България е постоянно на "ръба" на принадлежността си към ЕС и НАТО заради такива като Румен Радев

  • илиян василев-
  • украйна-
  • война-
  • окоп

Все едно няма война в Украйна, няма жертва, няма агресор, няма половин милион души загубили живота си - най-кървавия конфликт в новия век

Снимка: БГНЕС

Руската пропаганда има няколко дежурни американски граждани, които ползва - един от тях е някакъв бивш военен Скот Ритър, чиято единствена експертиза е повтаряне на опорните точки на Кремъл, но от гледна точка на "американски военен". Единствената причина този бивш военен да може да прави това е привилегията да живее в демокрация. Ако същото лице беше в Русия, щеше, в добрия случай, да търка нарове на някой сибирски затвор, а в лошия, щеше да е "скочил" от прозорец или ликвидиран от незнаен уличен бандит. Връзката със Скот Ритър на Мартин Карбовски минава през други агенти на Кремъл, предава се от ръка на ръка. Експертизата му по България е нулева, но това не пречи на Карбовски да зададе удобни въпроси и Ритър да уголеми снежната топка на страха като ни заплаши, че ако не слушкаме, ще ни настигне съдбата на Украйна. Волгин също си задава идиотски въпроси, като как Гърция пуснала Лавров, а ние не.

Все едно няма война в Украйна, няма жертва, няма агресор,

няма половин милион души загубили живота си - най-кървавия конфликт в новия век.

Нито Волгин, нито Карбовски ще поканят друго мнение в своите предавания, и така от журналисти става обикновени рупори. Друга роля нямат.

България е една от страните, най-силно потърпевша от агресията на Русия в Украйна, на практика сме разделена страна - едната част не страхува, че ако разсърдим Русия ще ни нападне и те вместо да защитават Родината си, ще хукнат да посрещат руските войни "освободители". Другата част от България, за радост по-голямата иска да принадлежи на Европа. И двете части разчитат на Европа за благоденствие, за образование, за сигурност. Никой не иска да живее в Русия, включително лицата Волгин и Карбовски, да не говорим за Ритър. За разлика от Украйна, ние сме член на НАТО. и украински сценарий е просто невъзможен за България. Но терапията през страха е нужна за да държи в подчинение и оправдава раболепието към Кремъл на информационно подопечните на Волгин и Карбовски.

Единственият вариант да се случи "нещо подобно на Украйна" не е през пряка военна агресия, а през намирането на фигура като Янукович в България и в тази роля вече виждат Румен Радев. Следва организиране на тих преврат, Майдан и дългосрочна дестабилизация и разделяне на България. В същност това е целта на Карбовски и Волгин - като не могат да ни извадят от ЕС и НАТО, да обезмислят членствата ни с постоянни съмнения и скепсис към Запада и микс от страх и преклонение пред великия руски цар и Изтока,

Руската пропаганда у нас тече не през руски канали, а през централните медии - БНР, БНТ - какви са?

За това нямаме армия, която може да ни защити - от една страна Радев, Борисов, Доган, Пеевски направиха всичко възможно да забавят превъоръжаването на българската армия, а сега бавят мащабите и темпа на подмяната и всячески торпилират усилията за да имаме с какво да се защитаваме. Хем ни пречат да имаме щит, хем интервюират такива като Ритър за ни обясняват, че сме обречени.

Да, Гърция може да си позволи да прави каквото си иска, включително да пусне Лавров със самолета си, но ние ясно казахме при какви условия той може да прелети. Не ги спази. Да сравняваш Гърция и България по тежест в западния свят, респективно по това какво могат да си позволят е сертификат за невежество. Все едно да питаш ще спаси ли ЕС България ако натрупа такъв дълг като Гърция. Първо на първо, никой няма изобщо да ни позволи да натрупаме такъв дълг - по 40 000 евро на човек!?. За сведение при нас международните аларми светват при 2000 евро на човек. И сега Гърция има много по-широки възможности - гръцки танкери да превозват 70 процента от руския нефт, но това не е от сега. Направиха милиарди от войната, но едва сега се затяга примката и то частично по отношение на прилагането на санкциите. Гръцки компании посредничат на вноса на руски газ в България и региона, но когато опре до геополитическа принадлежност и доверие - Гърция получава F-35, има работещи служби за сигурност, прокуратура, съд, част са от западния щит спрямо Русия, и няма никакъв шанс южната ни съседка да бъде пробита. И така е още от Втората Световна Война.

България е постоянно на "ръба" на принадлежността си към ЕС и НАТО

именно заради такива като Радев, Карбовски и Волгин.

Русия вече активира българския президент за да генерира анти-западен партиен проект на "сглобката". Парите са осигурени от финансовите потоци на руския газ и нефт. Единствената причина русофилските операции на политическата сцена да не бъдат разследвани е чадърът, който Пеевски и Борисов им осигуряват през прокуратурата - иначе трябваше да бъдат разследване за държавна измяна и поставяне в услуга на чужда държава срещу националната ни сигурност. Те двамата винаги са били двойни агенти и държат каналите си към Кремъл отворени., в случай че Русия пак ни освободи.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 114 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове