Отидете към основна версия

2 595 193

Ивайло Мирчев: Румен Радев съблече натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка

  • ивайло мирчев-
  • румен радев-
  • президент-
  • конституция-
  • промени-
  • шенген-
  • българия

Спират ДАНС да работи срещу руското влияние, посочи депутатът

Снимка: бТВ

"Румен Радев беше избран като „генерал от НАТО“ за президент. Сега свали натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка. С промените в Конституцията искаме да прекратим възможността един човек да преправя курса на страната, както това свършиха служебните правителства на президента".

„Николай Денков и Мария Габриел се справят доста добре с управлението. Нямам никакво съмнение, че тя ще бъде следващия премиер. Не мисля, че някой мисли за нещо такова. Имаме план, работим по него“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Постигнатото с Шенген е заслуга и на Денков, и на Мария Габриел. От 2011 година отговаряме технически за критериите за Шенген, но не влязохме в Шенген. По-скоро ще се случи влизането в Шенген по въздух“, добави той.

„По-въздух – да, но не срещу мигранти. Резонно е увеличаване на служителите на Frontex по границата. Важно е да имаме ясна дата на приемане и по суша. Ще искаме това да бъде през 2024 година. Това ще бъдат и нашите цели. Всички сили в преговорите са в тази посока“, обясни депутатът.

„Четири дни преди Коледа трябва да сме приключили с Конституцията. Като президент Радев обяви преди две години, че има готова Конституция и предложения за промени и ще ги покаже пред парламента. Той очевидно няма такива. Това се използва като аргумент – какъв е бил рейтингът на парламента. Той е такъв от 30 години“, подчерта Ивайло Мирчев.

Според него основните решения трябва да бъдат взимани в Народното събрание.

„Не сме тук да се сърдим. ДАНС не работи по никакъв начин по отношение на руското влияние. В момента се спират разследвания, насочени към руското влияние. Това не е добре. Това е причина да искаме да реформираме службите“, коментира депутатът от ПП-ДБ.

„В момента регулаторите са зависими от политици. Партиите трябва да имат глас при назначаване на хората в регулаторите, но не да бъдат назначавани партийци, а за да казват – този става и този не става. Трудно е, когато видим един кандидат, че си е взел апартамент в центъра на София за 30 хиляди лева, ни е трудно да повярваме, че когато започне да управлява в НЗОК, ще има коректен подход. Затова е отговорността на партиите. Партиите ще понесат отговорност, че независими специалисти ще влязат там“, каза още Ивайло Мирчев.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 92 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове