Отидете към основна версия

1 966 41

Доган с интересен ход: Предлага ДПС да има двама съпредседатели - Джевдет Чакъров и Пеевски

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • двама съпредседатели-
  • джевдет чакъров-
  • делян пеевски

Почетният председател на партията посочва, че ДПС е напът да се превърне в „корпоративна, платена, партийна организация”. „Политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на „пазарната демокрация” „изяждат” традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили”, пояснява Доган

Колаж: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предложи на членовете и симпатизантите на партията Движението да има двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, съобщават от Нова телевизия.

„Д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност предимно за традиционните ни райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации, защото той в продължение на 14 години девет последователни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал”, обяснява той.
„Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. За кратко време той се очерта като парламентарист и ще бъде позитивно да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС”, заявява Доган.

Почетният председател на партията посочва, че ДПС е напът да се превърне в „корпоративна, платена, партийна организация”. „Политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на „пазарната демокрация” „изяждат” традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили”, пояснява Доган.

Отчитайки променящия се свят и предизвикателствата заради динамиката на геополитическия контекст, почетният председател на ДПС коментира, че от изключителна важност е как и доколко партийно-административните структури на различните партии решават проблемите на хората. „Ако живата връзка между партийните структури и активните граждани е на „самотек”, това е много сериозен политически синдром за дефектиране и за необходимост от промяна и обновяване”, категоричен е той.

Именно заради това в спешен порядък Доган предлага стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони. Съпредседателството между Делян Пеевски и Джевдет Чакъров определя като „формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС” и като „ключ за намиране на „изход”.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол