Отидете към основна версия

2 383 68

Лена Бориславова: ГЕРБ са в коалиция с ДПС

  • лена бориславова-
  • герб-
  • дпс-
  • коалиция-
  • ротация-
  • управление

Ротация ще има

От "Продължаваме промяната" смятаме, че както ние сме в коалиция с "Демократична България", така и ГЕРБ са в коалиция с ДПС. По всички важни теми се появява и Делян Пеевски. Това каза в ефира на "Нова телевизия" Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".

"От ГЕРБ ходят по телевизиите и се жалват за ротацията".

"Важно е да видим какво би работило за държавата. Виждате какво се случва по света", добави тя.

"Николай Денков е признат навсякъде в света, ето днес ще се види с Марк Рюте, нека продължи така, с добрата си работа".

"За нас следващият премиер е Мария Габриел, както сме поели ангажимент да гласуваме. Работата на кабинета трябва да продължи съгласно утвърдената програма и приоритети", каза Лена Бориславова.

Относно персоналния състав на кабинета тя посочи, че националните органи на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС ще вземат решения в кои министерства работата е вървяла достатъчно убедително и в кои не.

"Бойко Борисов е добре приет и разпознат в Унгария, от друга страна обаче лидерите на ПП имат своето признание от други световни лидери. Нека припомним на колегите от ГЕРБ, че имат всички регулатори и цялата държавна администрация, в кабинета също имат експерти и то по предложение на Мария Габриел. Ние от ПП имаме забележки към работата на Калин Стоянов, но не по отношение на Шенген, а относно казуса на Мартин Божанов- Нотариуса", каза Бориславова.

"За хората не е от значение на кого му се пътува, а кой върши работата и дава резултати, така че нека не навлизаме в махленски истории", заяви тя по отношение на твърдението, че Денков иска да е външен министър, защото му се пътувало.

"Водят се преговори, на масата се поставят и политически имена за поста на министри, но засега няма да коментирам. Мария Габриел и Николай Денков трябва да се разберат", категорична е тя.

"В момента, ако зависи от мен, бих казала, че не е време за избори", добави тя.

Управлението не е на всяка цена, но решението на ПП/ДБ остава да се подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ, с премиер Мария Габриел и с минимални промени в състава.

Този разговор, който в момента се води, е публично страдание от шпиц команда - типичен герберски маниер в опит публично всичко да се взриви. Такава оценка на последните два дни даде Лена Бориславова.

Според нея с този маниер ГЕРБ искат да предоговорят всичко, тъй като "апетитът идва с яденето". Бориславова обаче заяви още веднъж убеденост, че ротацията ще се случи, както е договорена и с минимални промени след оценка и анализ, който в момента се прави.

По думите ѝ, ако Делян Добрев действително има документ, в който да е записано това, което твърди, е щял вчера в студиото да дойде с документа и да го размята публично.

Относно избора за председател на СОС Бориславова коментира: Трябва да се спре това, което се случва, да се вземе решение и СОС да заработи. Защото, ако искаме да има резултати, трябва да се работи.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 40 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове