Отидете към основна версия

3 845 50

Бойко Рашков: Има теч от ГДБОП към Нотариуса

  • бойко рашков-
  • нотариуса-
  • измами-
  • корупция-
  • мвр

Производството е било за подслушвания и изнудване

Снимка: БГНЕС

Временната комисията в Народното събрание за Нотариуса е основана на базата на мнозинството и ще се реши каквото иска мнозинството. Тя няма да свърши обективно работата си.

Тази позиция изрази пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Бойко Рашков. Той самият не е член и не поканен за такъв, не знае и дали като бивш вътрешен министър ще бъде изслушан в даден момент. В студиото обаче държеше не един документ, част от него дори и зачете. Той е разочарован, че неговата експертиза не се ползва в законодателния орган.

Бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал SS клуб, по думите му. Дори е бил чест гост там, според данните на хората, с които е разговарял като силов министър. Така Рашков пита, как може да се очаква обикновения прокурор, съдия, магистрат да не ходи в такива клубове, след като висшите им началници го правят.

Когато пристигнали данните за Нотариуса много хора идвали при него в МВР като Ивайла Бакалова, съдия Цариградска. Бойко Рашков намекна и че те не са били единствени.

Данните са предадени на ГДБОП, но още същата вечер е била заплашвана бившата жена на Божанов, която е дала показания срещу него. Категорично е имало теч на информация включително от кабинета на вътрешния министър и ГДБОП, заяви Бойко Рашков.

Бившата жена на Божанов е заплашвана и пред ГДБОП от самия Мартин Божанов, след като и била викната за разпит там.

В тази връзка на Бойко Рашков му бяха зададени въпроси и за фигурата на настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, който по това време беше ръководител именно на ГДБОП. Неотричайки явно Стоянов да е каналът на теч от службата, Бойко Рашков потвърди, че още в началото е бил против номинацията му за поста вътрешен министър, но по други причини, които не иска да изнася публично засега. Припомняме, че ПП/ДБ поискаха оставката на Калин Стоянов заради окървавения протест срещу Българския футболен съюз в София, а в разразилия се скандал между некоалиционните партньори, стана ясно, че те се разграничават от него още от началото и че Калин Стоянов е предложение на ГЕРБ. Бойко Борисов пък заяви, че Калин Стоянов е министър на цяла България.

Парламентарната комисия трябва да изиска важна информация - с какви задачи и при кого напълно свободно в спецсъда е влизал Божанов. Тази информация ще даде много важни отговори, по мнението на Бойко Рашков. На него като министър не му е докладвана информация Божанов да е сътрудничил на МВР. Бойко Рашков също знае, че Мартин Божанов се е движил с охрана и със син буркан.

Никой не дава информация за полицейските коли, които са пазили клуба на Нотариуса, но тази информация е важна, а Бойко Рашков като депутат очаква да получи отговор във вторник.

Сред посещавалите клуба са напористи настоящи политици, както се изрази Рашков. В НСлС пък "политик феномен" (бел.ред. намекна за Делян Пеевски) е работил с Пепи Еврото, вземал е заплата, без да е ходил на работа. Двете групи - на Пепи Еврото и на Нотариуса - са били свързани и после са се разделили, а според Бойко Рашков двете съпруги и са се скарали, но те са работили заедно.

Фигурата на Пепи Еврото е удивление за Рашков, а той пита какви качества е видял Сотир Цацаров като главен прокурор в Петър Петров, за да го направи и шеф на столичното следствие. Без протекция от високо нито Еврото, нито Нотариуса имало как да съществуват. "С. и Р." получавали крупни суми в "Осемте джуджета". С. е на висока държавна позиция в момента, по думите на Рашков, но не каза дали зад инициала С. стои Борислав Сарафов. Във всеки случай бившият вътрешен министър заяви, че "рибата се вмирисва откъм главата".

Бойко Рашков разказа и за случай на образувано досъдебно производство от един млад прокурор срещу Пепи Еврото миналата година, което обаче му е отнето и изпратено в СГП по компетентност и така и е потънало. Производството е било за подслушвания и изнудване.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове