Отидете към основна версия

1 637 28

Кирил Петков: Трябва да сменим хората в службите, там са 30 години

  • кирил петков-
  • служби-
  • герб-
  • правителство

С ГЕРБ трябва да сме равни. Ако паднем и отидем на избори, то ще е защото ГЕРБ и ДПС искат да имат 2/3 от регулаторите, а ние искаме да сме равни

Илюстративна снимка, БГНЕС

Не се гласува за 3/4 от властта в България. От тази власт зависи животът на хората и тя не е в НС. Това са регулаторите. Ние искаме да минат през много трудна и прозрачна процедура и никой да няма контрол над тях. Това заяви Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

Не искаме нито една позиция в регулаторите, искаме да няма политически назначения в тях. Искаме да има такива регулатори и такъв ВСС, че да не зависи нищо от политиците, каза Петков.

Попитан за срещата му със Спас Русев, той заяви, че не е важно политиците с кого се срещат. "Притеснявам се, когато не съм сигурен, че всички тези регулатори работят в обществен интерес. Искам да кажа на ГЕРБ - хора, продължавайте да вървите с нас. Цената на тока зависи от КЕВР", каза той.

Със Спас Русев се познаваме от 10 години, поиска да се видим, влязох в кафето и ме последваха журналисти, каза той и добави, че Русев не е искал информация за регулаторите.

"С ГЕРБ трябва да сме равни. Ако паднем и отидем на избори, то ще е защото ГЕРБ и ДПС искат да имат 2/3 от регулаторите, а ние искаме да сме равни", каза още Петков.

За службите, той заяви: Омръзна ни да се молим. Трябва да сменим хората в службите, там са 30 години. Трябва да не се допуска да съществуват Мартин Нотариуса и Пепи Еврото. Калин Стоянов е отговорност на ГЕРБ и се надявам да даде отговор дали Еврото има някакъв статут на сътрудник, подчерта той.

Разбирам, че трябва да има компромиси, но това, което казвам е, че това правителство - лошо или добро, то работи. Ако се докаже, че има чадър в МВР, то тогава това е съвсем различно, обясни съпредседателят на ПП.

Що се отнася до меморандума, пратен на ГЕРБ, все още от ПП нямат отговор, но на партията на Борисов им трябва време, за да го прочетат и обмислят.

Кирил Петков призова специализирания прокурор да си свърши работата и ако има престъпления около главния прокурор, то те да бъдат разследвани.

Фантазирам си, че ще имаме една държава с работещи институции. Омръзна ми да имаме Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, да имаме служби, които хващат шпиони, когато им ги посочат отвън, заяви Петков.

На въпрос каква част от меморандума подлежи на коментари, той заяви, че това е отворена позиция, а не ултиматум. Реформите, за да се случат, трябва да можем да работим с ЕК. Начело трябва да бъде Николай Денков, отсече Кирил Петков.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 28 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове