21 Февруари, 2024 10:11 1 614 28

Кирил Петков: Трябва да сменим хората в службите, там са 30 години

  • кирил петков-
  • служби-
  • герб-
  • правителство

С ГЕРБ трябва да сме равни. Ако паднем и отидем на избори, то ще е защото ГЕРБ и ДПС искат да имат 2/3 от регулаторите, а ние искаме да сме равни

Кирил Петков: Трябва да сменим хората в службите, там са 30 години - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Не се гласува за 3/4 от властта в България. От тази власт зависи животът на хората и тя не е в НС. Това са регулаторите. Ние искаме да минат през много трудна и прозрачна процедура и никой да няма контрол над тях. Това заяви Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

Не искаме нито една позиция в регулаторите, искаме да няма политически назначения в тях. Искаме да има такива регулатори и такъв ВСС, че да не зависи нищо от политиците, каза Петков.

Попитан за срещата му със Спас Русев, той заяви, че не е важно политиците с кого се срещат. "Притеснявам се, когато не съм сигурен, че всички тези регулатори работят в обществен интерес. Искам да кажа на ГЕРБ - хора, продължавайте да вървите с нас. Цената на тока зависи от КЕВР", каза той.

Със Спас Русев се познаваме от 10 години, поиска да се видим, влязох в кафето и ме последваха журналисти, каза той и добави, че Русев не е искал информация за регулаторите.

"С ГЕРБ трябва да сме равни. Ако паднем и отидем на избори, то ще е защото ГЕРБ и ДПС искат да имат 2/3 от регулаторите, а ние искаме да сме равни", каза още Петков.

За службите, той заяви: Омръзна ни да се молим. Трябва да сменим хората в службите, там са 30 години. Трябва да не се допуска да съществуват Мартин Нотариуса и Пепи Еврото. Калин Стоянов е отговорност на ГЕРБ и се надявам да даде отговор дали Еврото има някакъв статут на сътрудник, подчерта той.

Разбирам, че трябва да има компромиси, но това, което казвам е, че това правителство - лошо или добро, то работи. Ако се докаже, че има чадър в МВР, то тогава това е съвсем различно, обясни съпредседателят на ПП.

Що се отнася до меморандума, пратен на ГЕРБ, все още от ПП нямат отговор, но на партията на Борисов им трябва време, за да го прочетат и обмислят.

Кирил Петков призова специализирания прокурор да си свърши работата и ако има престъпления около главния прокурор, то те да бъдат разследвани.

Фантазирам си, че ще имаме една държава с работещи институции. Омръзна ми да имаме Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, да имаме служби, които хващат шпиони, когато им ги посочат отвън, заяви Петков.

На въпрос каква част от меморандума подлежи на коментари, той заяви, че това е отворена позиция, а не ултиматум. Реформите, за да се случат, трябва да можем да работим с ЕК. Начело трябва да бъде Николай Денков, отсече Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    8 50 Отговор
    най-честният политик

    Коментиран от #14

  • 2 Българин

    12 26 Отговор
    България заслужава да е демократична и правова държава
  • 3 Българин

    8 50 Отговор
    ПП и ДБ-първа политическа сила
  • 4 Трол

    29 4 Отговор
    Правилно ли разбрах - Кирил Петков си фантазира, че ще имаме работещи институции? И аз така си фантазирам често и после се събуждам с пот на чело.
  • 5 Бонев

    42 4 Отговор
    В три поредни статии тримата мошеници начело на държавата. Ами като ги гледам заслужаваме да сме най бедни в ЕС и никой да не ни бръсне за нищо.
  • 6 Промяна

    34 4 Отговор
    Киро шарлатанин избори нахален Вън от парламента
  • 7 Киро измамника

    39 3 Отговор
    Е заплаха за парите на гражданите. Иска смяна на службите за да краде безнаказано.
  • 8 Шопо

    25 1 Отговор
    Браво Кире ха така, сега службите теб ще сменят.
  • 9 Като си сложи негови хора

    21 1 Отговор
    Ще настане терор над инакомислещите и лов на вещици.
  • 10 Мекерето иска да мачка

    26 1 Отговор
    Народа като диктатор.
  • 11 уан уей тикет

    20 1 Отговор
    тъпичко парче
  • 12 Сталин

    24 3 Отговор
    Простокирчо и той не разбира какво иска да каже .
    Когато един човек е умрял,той не знае че е умрял,болката е за другите , същото е когато си глупав
  • 13 бай Иван

    17 2 Отговор
    "С ГЕРБ трябва да сме равни. Ако паднем и отидем на избори, то ще е защото ГЕРБ и ДПС искат да имат 2/3 от регулаторите, а ние искаме да сме равни"
    Поради каква причина искаш да си равен като избирателите са казали кой колко заслужава. Или със 7% от оня запис искаш да имаш всичко.

    А следният парадокс 30% +30% =40% как ти звучи?

    Какво да го правиш ? И д . и о.т та дрънка.
  • 14 бай Иван

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    За теб е същият коментар като в №13. Лика прилика сте си с Кирцата.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тахумба

    9 2 Отговор
    Абе, и теб трябва да те сменим, ама да видим кога.
  • 17 ПП е истината!

    5 5 Отговор
    Боко продължава да клати държавата с мафията ДПС!

    Коментиран от #18, #27

  • 18 Сите са мошеници

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "ПП е истината!":

    И отпадък.
  • 19 Любо

    2 0 Отговор
    И като какъв е този меморандум - за споразумение или за разбирателство? А може и за присъединяване да става дума, ако и да го определят като "отворен".
  • 20 никола гешев

    5 0 Отговор
    Само ЛУСТРАЦИЯ ще освободи България от мафията, създадена и хранена от Москва и пазена от ДС милиционерите -биещото сърце на Партията и филиал на КГБ!
  • 21 Два пъти

    2 1 Отговор
    пробваха да управляват, да бяха ги сменили тия служби, сега с меморандум ли ще стане
  • 22 А+;

    1 1 Отговор
    Киро е ГЛУП, ГЛУП, ГЛУП,ГЛУПАК. Трябва да бъде изпратен в лагера на Навални.
  • 23 123456

    1 1 Отговор
    по-голямо падение на политик , не се сещам , А !
  • 24 Няма да му четем глупостите

    1 1 Отговор
    Само като чуем, че от него и подобните му зависи животът на хората е по- добри да се гръмнем колективно.
  • 25 Тити

    0 0 Отговор
    Не да смените хората а да ги закриете.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 политическа криза

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ПП е истината!":

    Без значение ,кой прав или не,русофилите стават все по силни,те ще блокират с новите избори парламента 29%Герб,10%ДПС ,4%ИТН ако влезнат,ударат срещо ПП и ДБ е самоубийствен за ГЕРБ СДС и ДПС, води се тиха война за влияние между Диктатурите и демокрациите,в България,на кого помагаш и на кого пречиш, ще кажат цру и ми 6,а не ЕНП, Манфред Вебер и председателката на Евро съюза.
  • 28 ганю

    0 0 Отговор
    иди да искаш в сицилия, сардения, калабрия и малта
    от някой баща там
    тук в България нещата се създават,изработват,купуват и продават
    взимай си мафиотската кучка Лена и се махай докато си цял
    върви да правиш дудуци в сардения
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове