Отидете към основна версия

1 412 1

Варненският Аспарухово с най-много желаещи за безплатно саниране

  • саниране-
  • заявления-
  • варна

Девет е броят на подадените заявления за регистрация на Сдружение на собствениците в районните кметства на Варна, съобщиха от общината. Документите се проверяват и ако отговарят на изискванията ще бъдат вписани в Регистъра на сдруженията, след което ще може да им бъде издаден БУЛСТАТ от Службата по вписвания. Регистрацията е необходима, за да може етажната собственост да кандидатства за безплатно саниране на блока.

Най-много, желаещи да се възползват от безплатното саниране, има в квартал „Аспарухово”. Там има подадени четири заявления за регистрация. По две заявления са подадени в район „Приморски” и „Младост” и едно в „Одесос”.

Ремонтът, който може да бъде извършен по програмата за безплатно саниране включва обновяване на общите части, а именно покрив, фасада, стълбищни клетки. Също така обновяването включва поставяне на топлоизолация и подмяна на дограма на прозорци и врати, ремонт или подмяна на вътрешни инсталации и/или връзки към системите за топлоснабдяване и газоснабдяване на общите части на сградата, изграждане на инсталации на ВЕИ и соларни панели, ремонт на електроинсталация в общите части на сградата, енергоефективни мерки в асансьорите. Няма да се подменят радиатори в жилищата и асансьори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини