Last news in Fakti

9 Февруари, 2015 16:30 1 406 1

Варненският Аспарухово с най-много желаещи за безплатно саниране

  • саниране-
  • заявления-
  • варна

Девет е броят на подадените заявления за регистрация на Сдружение на собствениците в районните кметства на Варна, съобщиха от общината. Документите се проверяват и ако отговарят на изискванията ще бъдат вписани в Регистъра на сдруженията, след което ще може да им бъде издаден БУЛСТАТ от Службата по вписвания. Регистрацията е необходима, за да може етажната собственост да кандидатства за безплатно саниране на блока.

Най-много, желаещи да се възползват от безплатното саниране, има в квартал „Аспарухово”. Там има подадени четири заявления за регистрация. По две заявления са подадени в район „Приморски” и „Младост” и едно в „Одесос”.

Ремонтът, който може да бъде извършен по програмата за безплатно саниране включва обновяване на общите части, а именно покрив, фасада, стълбищни клетки. Също така обновяването включва поставяне на топлоизолация и подмяна на дограма на прозорци и врати, ремонт или подмяна на вътрешни инсталации и/или връзки към системите за топлоснабдяване и газоснабдяване на общите части на сградата, изграждане на инсталации на ВЕИ и соларни панели, ремонт на електроинсталация в общите части на сградата, енергоефективни мерки в асансьорите. Няма да се подменят радиатори в жилищата и асансьори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ase

    0 0 Отговор
    хора, не се подлъгвайте да учредявате сдружение на собствениците, това е най - голямата измама в съвремената ни история; актове от община ще се връчват на сдружението, Софийска вода ще връчва сметки на сдружението, Топлофикация - също, ЧЕЗ - също, глоби, изобщо всичко, подобрение по сградата, поддръжка по общите части, поддръжка на околните пространства - за всичко това сметка ще се връчва на сдружението на собствениците.
    Ако искате да запазите собствеността си върху апартаментите не се подлъгвайте. Запитайте се за какво им е сдружение точно на собствениците, а не просто едно търговско дружество било то ООД. Това е опит за измама в колосални размери, измама, от която хиляди хора ще загубят жилищата си или ще станат роби до живот