Отидете към основна версия

18 561 13

Строят частна къща за 500 млн. USD (СНИМКИ)

  • къща-
  • лукс-
  • сащ

В Лос Анджелис започна строителството на къща, която ще претендира за най-скъпия частен имот в света и най големия в САЩ. Къщата, която строи филмовият продуцент Нил Ниями, ще се намира в Бел Еър. Разгънатата застроена площ на всички постройки в имението ще е 6900 кв.м. Известно е че спалнята на собствениците ще води към отделна SPA зона и гардеробиерна с обща площ 460 кв.м, а гаражът е предвиден за 30 автомобила. Едно от нещата, което ще отличава къщата от подобен тип луксозни постройки е, че ще разполага и с казино. Киносалонът оборудван с Imax, ще е за 45 зрители.

Имението ще бъде разположено на терен от 1.6 хектара на върха на хълм, откъдето се разкрива 360-градудова панорамна гледка към Тихия океан, Бевърли Хилз, Лос Анжелис и долината Сан Фирнандо. Проектът изисква мащабна предварителна подготовка. От парцела ще бъдат извозени 30 000 кубически метра земна маса. Строителството ще продължи 20 месеца.

Досега най-скъпата къща, която е била обект на покупко-продажба в света е на стойност 221 млн. USD. Тя е извършена през 2011 г. от Christie’s International Real Estate. За момента най-скъпите имоти, които се оферират са замък във Франция – 425 млн. USD и мезонет в Монако – 400 млн. USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини