10 Юни, 2015 15:43 18 560 13

Строят частна къща за 500 млн. USD (СНИМКИ)

  • къща-
  • лукс-
  • сащ

В Лос Анджелис започна строителството на къща, която ще претендира за най-скъпия частен имот в света и най големия в САЩ. Къщата, която строи филмовият продуцент Нил Ниями, ще се намира в Бел Еър. Разгънатата застроена площ на всички постройки в имението ще е 6900 кв.м. Известно е че спалнята на собствениците ще води към отделна SPA зона и гардеробиерна с обща площ 460 кв.м, а гаражът е предвиден за 30 автомобила. Едно от нещата, което ще отличава къщата от подобен тип луксозни постройки е, че ще разполага и с казино. Киносалонът оборудван с Imax, ще е за 45 зрители.

Имението ще бъде разположено на терен от 1.6 хектара на върха на хълм, откъдето се разкрива 360-градудова панорамна гледка към Тихия океан, Бевърли Хилз, Лос Анжелис и долината Сан Фирнандо. Проектът изисква мащабна предварителна подготовка. От парцела ще бъдат извозени 30 000 кубически метра земна маса. Строителството ще продължи 20 месеца.

Досега най-скъпата къща, която е била обект на покупко-продажба в света е на стойност 221 млн. USD. Тя е извършена през 2011 г. от Christie’s International Real Estate. За момента най-скъпите имоти, които се оферират са замък във Франция – 425 млн. USD и мезонет в Монако – 400 млн. USD.

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо ви Гошо

    3 0 Отговор
    Имал - дал :)
  • 2 Кофти

    3 0 Отговор
    Пълна безмислица е, но поне дизайнът е страхотен, а не някоя кичория. Както казва номер 1: имал - дал :-)
  • 3 бай Хой

    3 0 Отговор
    Може и още ;)
  • 4 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    НЕВЕРОЯТНА КРАСОТА
    НАПРАВЕНА НЕ САМО С ПАРИ А И ВКУС
  • 5 някой

    1 1 Отговор
    мизерия, вижте къщата на алексей милер (шефа на газпром) - дворец за около 1 милиард долара, също като спрягания за дворец на путин, който също струвал милиард долара, вижте ги в нета - нищо общо с тоя кенеф от снимките :D
  • 6 messi

    1 1 Отговор
    вижте къштата на един индиец която струва 1 милиард долара и е направена от 27 вида различен материал ...
  • 7 Шампиона

    1 0 Отговор
    Е къде да ги видим, в гоогле, нищо не намирам..Кажете къде, че ми стана любопитно...
  • 8 1234

    1 1 Отговор
    Кое му е красивото бе Васик? Един празен киносалон ,малко компютърни ефекти,и никаква функционалност!?Това ли наричаш ,,красота"?Явно не си виждала красиви неща.

    Коментиран от #9

  • 9 Статистик

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    8 коментара, 1 неутрален, 6 негативни и само 1 позитивен. Супер сме ;)
  • 10 lora

    1 1 Отговор
    Наистина пълно с негативизъм, а също ипокава липса на елементарна грамотност - "къштата"!!! Защо красивата постройка би провокирала хейтърите да коментират? Едно допускане - висят пред компютъра, защото не правят нищо полезно и мразят тези, които творят.
  • 11 Алекс

    0 1 Отговор
    Вие,госпожица(госпожа),покажете елементарна грамотност и напишете поне една дума правилно !!!
  • 12 scar face

    1 0 Отговор
    Когато хората живеят добре, виждат красивото, а когато зле, лошото. Кое му е чудното?? Всички тия продажници, които ни ограбиха (и продължават да ни ограбват), живеят добре и за тях всичко е розово, а малките хора са поставени в мизерия и подчинение. Как се гледа "позитивно" в тази ситуация?! Всеки си гледа от неговата камбанария и се чуди, защо другия не вижда онова, което е лично под неговия прозорец.
  • 13 Чичо Никой

    0 0 Отговор
    Някой ни промива мозъците - който няма мечти започва да критикува, други му отговаря, говорят за камбанария, а имат само гол г - 1976 същото почна в София - казваше се ККЦ, който помни - Културно-конгресен център, а в Букурещ - Casa poporului - малко по малка от Пентагона - Един Българин в едно публично изказване каза - Човек като се види с пари или се развежда или вдига къща - не помня в какъв ред го каза...