Отидете към основна версия

11 652 6

Луд прегриза гърлото на съквартирант по стая

  • разград-
  • убийство-
  • особено мъчителен начин-
  • психиатричното отделение-
  • съдебно-психиатрична експертиза

Срещу канибала от болницата е образувано досъдебно производство

Окръжна прокуратура – Разград, образува досъдебно производство за убийство в МБАЛ – Разград, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На 6 срещу 7 ноември 2014 г., около 03.30 – 04.00 ч. сутринта, в Психиатричното отделение към МБАЛ – Разград, настаненият за лечение Туран Сюлейман, на 45 години, е убил по особено мъчителен начин намиращия се в същото помещение лежащо болен. Убийството е извършено чрез прегризване гърлото на жертвата и изтръгване на гръкляна, след което е изял лицевите му части.

След деянието Сюлейман е напуснал болничното заведение и се е отправил с такси към дома си, където е задържан от органите на МВР.

Образувано е досъдебно производство от ОП – Разград, за убийство (чл. 116, ал.1, т.6 във вр. чл. 115 НК).
До момента са извършени оглед на местопроизшествието, освидетелстване на извършителя, разпитани са 7 свидетели. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза. След изготвяне на заключението на вещите лица, което се очаква до края на деня, ще се прецени дали Сюлейман е наказателноотговорно лице. Ако се установи, че е необходимо да се проведе допълнително изследване, ОП - Разград ще поиска от ОС - Разград неговото настаняване за изследване в психиатрично заведение към Затвора – гр. Ловеч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини