Отидете към основна версия

18 903 13

ТИР се вряза в скат, шофьорът загина на място (Снимки)

  • тир-
  • шофьорът-
  • място-
  • вряза-
  • русе

Тежкият инцидент е станал в района на село Бъзън малко преди 7 часа

Снимки: БТА

Турски ТИР се разполови при тежка катастрофа на пътя Русе – Разград. 29-годишният шофьор е загинал на място при катастрофата, съобщиха от ruse-news.com.

Тежкият инцидент е станал в района на село Бъзън малко преди 7 часа. Два камиона „Mercedes“ с турска регистрация, превозващи обувки за Румъния, пътували в посока Русе.

Поради движение с несъобразена скорост по хлъзгавия и на места заледен път предният камион поднесъл, „захапал“ крайпътната канавка. При опита си да овладее тежката машина водачът свил в дясно, след което опитал да изправи камиона, при което той се забил в крайпътния скат. Друга вероятна причина е водачът на камиона да е заспал зад волана, тъй като е нямало спирачен път.

При удара загинал 29-годишният водач, който по информация на негов колега, управляващ втория автомобил, е бил собственик на транспортната фирма. Возещият се до него втори шофьор, на 27 години, останал заклещен в камиона.

Наложило се е намесата на екип на противопожарната служба, за да бъде изваден пострадалият от кабината. С кола на Спешна помощ той е откаран в русенската болница със счупена ключица и без опасност за живота.

При катастрофата товарът се е разпилял по пътното платно, като в момента участъкът от пътя Русе-Разград е затворен за движение. Очакват се коли от Турция и от Румъния, на които да бъде прехвърлен товара на камиона.

Участъкът от пътя бе затворен, движението беше пренасочено по обходен маршрут през с. Бъзън. Полицейски екипи регулираха движението. Очаква се да се извърши спасителната операция по изтеглянето на камиона.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини