29 Януари, 2015 14:17 18 892 13

ТИР се вряза в скат, шофьорът загина на място (Снимки)

  • тир-
  • шофьорът-
  • място-
  • вряза-
  • русе

Тежкият инцидент е станал в района на село Бъзън малко преди 7 часа

ТИР се вряза в скат, шофьорът загина на място (Снимки) - 1
Снимки: БТА

Турски ТИР се разполови при тежка катастрофа на пътя Русе – Разград. 29-годишният шофьор е загинал на място при катастрофата, съобщиха от ruse-news.com.

Тежкият инцидент е станал в района на село Бъзън малко преди 7 часа. Два камиона „Mercedes“ с турска регистрация, превозващи обувки за Румъния, пътували в посока Русе.

Поради движение с несъобразена скорост по хлъзгавия и на места заледен път предният камион поднесъл, „захапал“ крайпътната канавка. При опита си да овладее тежката машина водачът свил в дясно, след което опитал да изправи камиона, при което той се забил в крайпътния скат. Друга вероятна причина е водачът на камиона да е заспал зад волана, тъй като е нямало спирачен път.

При удара загинал 29-годишният водач, който по информация на негов колега, управляващ втория автомобил, е бил собственик на транспортната фирма. Возещият се до него втори шофьор, на 27 години, останал заклещен в камиона.

Наложило се е намесата на екип на противопожарната служба, за да бъде изваден пострадалият от кабината. С кола на Спешна помощ той е откаран в русенската болница със счупена ключица и без опасност за живота.

При катастрофата товарът се е разпилял по пътното платно, като в момента участъкът от пътя Русе-Разград е затворен за движение. Очакват се коли от Турция и от Румъния, на които да бъде прехвърлен товара на камиона.

Участъкът от пътя бе затворен, движението беше пренасочено по обходен маршрут през с. Бъзън. Полицейски екипи регулираха движението. Очаква се да се извърши спасителната операция по изтеглянето на камиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    2 0 Отговор
    Ами за съжаление така става, когато човек не внимава. В 90% от случаите причина за възникване на ПТП е високата скорост, преумората или алкохолът. Жалко за шофьора, бил е млад и още неопитен.

    Коментиран от #3

  • 2 генчо

    1 0 Отговор
    лед.лед...някои не си върши работата..онзи ден карах с 40 и пак ми поднесе, всичко беше лед;един от пътната служба ми се дуеше ама като отнесе лопатата доиде на себе си,иначе винетки...
  • 3 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Знам пътя, защото съм от Русе. Когато го уширяваха и от двулентов стана трилентов скоростен, но от двете страни направиха някакви безумно дълбоки бетонирани трапецовидни канавки, в които би могла да заплува яхта. Приказвал съм с областния управител за тази дивна простотия, ката твърдях, че ще струва живота на много водачи, защото ако поднесеш случайно (както ТИР-а) може да заореш, да надереш колата в шумата, но няма да се обърнеш по таван и да се утрепеш като този млад турчин. Без значение дали е турчин или българин.
    Тези огромни канавки били европейска простотия , нов стандарт и пр. глупости. Вероятно е така, защото пътят Гюргево-Букурещ е същия идиотизъм, с още по-дълбоки канавки, направо скачаш и продължаваш да караш в тях.
    Разбира се почистването им ще изисква ежегодни пари, обществени поръчки и съответните рушвети, очевидно това е целта. Но факт е, че ако ги няма ще е по-добре и убитите ще са с пъти по-малко.

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Коко

    1 0 Отговор
    Aбсолютно си прав!
  • 5 Маурчи IV

    0 1 Отговор
    Турска му работа. Като седнат в камионите и се мислят за безсмъртни.
    Добре, че поне този не е отнесъл някой невинен със себеси в гробищата!
  • 6 BGR

    0 0 Отговор
    Пакета при пакета.... Кой знае какво има в Lulux керамични фигурки...
  • 7 Димитър

    0 0 Отговор
    Абе не са хубави тея работи.Млади хора...пребили са се...ама на тия турски тираджии Аллах им е казал да са най-отпред.Карат като бесни.
  • 8 Даниел

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Много си прав колега ,канавките са виновни в случая за смъртта на младото момче,дори и да е заспал или да е имало лед ,ще му поднесе ,но ако е равен банкет няма да се пребие или да се преобърнеш.В Германия отдавна няма и не прават канавки ,всичко е с дренажни пластмасови тръби,пластмасови колектори-водата спокойно се оттича,всичко е под повърхността и банкета е равен,няма безумно дълбоки канавки,Хем по лесно ,хем по евтино.Жалко за момчето!
  • 9 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Ами прав си, ама те всичко го правят с цел уж да е по удобно уж не знам си какво и в крайна сметка става по-зле.
    Трябва поне да сложат мантинели между канавките и пътното платно.
  • 10 Japoneze

    0 1 Отговор
    Дойде Зимата и се почна!Мразя лед-дори и с 30-40 км/ч може да се въртиш като пумпал,и с зимни гуми-нищо не помага!
  • 11 R560

    0 0 Отговор
    не ми е виновно нищо на турчена той си е виновен !! забележете и ще видите че турските тирове винаги карат като луди карат ги колкото могат 90 и заради това не стигат много далеко.... аках пред тях и те след него е това си казват като тръгват и заради това така става.... който минава по пътя В.Търново Русе знае как карат турците
  • 12 Иван

    0 0 Отговор
    Много невнимателно карат тези турци!Добре ,че не са пострадали невинни хора!
  • 13 пешо

    0 0 Отговор
    тия технически неграмотни и некомпетентни органи не се научиха че тия автомобили са снабдени със системата ABS и поради това никога не могат да имат спирачен път подобни превозни средства!!!