Отидете към основна версия

19 862 45

Крадецът на 1,5 млн. лв. се предаде. Мълчи като риба (Обновена)

  • георги енев-
  • инкасо автомобил-
  • инкасо

Георги Енев, който открадна близо 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил, се е предал на полицията, научи Факти.бг. Енев се е предал в 18:30 часа на органите на реда. Охранителят се превърна в народен герой, след като изчезна мистериозно с инкасо автомобил с 1,5 млн. лв.

Утре Енев ще бъде разпитан официално, съобщи за Факти.бг говорителят на Окръжна прокуратура – Пловдив Галин Гавраилов. Към 16:00 часа в прокуратурата е пристигнал адвокат, който се представил, че представлява Енев и е съобщил за желанието му да се предаде. Адвокатът е от Пловдивската колегия.

Около час и половина по-късно Енев и защитникът дошли в Окръжна – прокуратура. Охранителят се е появил с багаж, но за момента не се коментира какво е станало с откраднатите пари.

Работата по делото продължава вече и със самия него. Обвинението е прецизирано и ще му бъде повдигнато, съобщи още Гавраилов.

На 22 юни, докато превозвали сумата, Енев помолил колегата си да му купи дюнер и кафе. Докато другият охранител се редял на опашка, Енев отпрашил с автомобила, паркирал на ул. "Петрова нива" в Пловдив, където прехвърлил сумата в своята кола. После изчезнал. Вече четвърти ден 33-годишният инкасо служител се издирва.

Прокуратурата в Пловдив е издала европейска заповед за ареста му.

Основната версия, върху която работят разследващите е, че Георги Енев е отмъкнал парите заради дългове. Както Факти.бг съобщи той дължи месечно по 600 лева за кредити, а получава чисти пари 500 лева месечно възнаграждение.

Ни чул, ни видял, ни разбрал. Такава е тактиката на предалия се на властите днес шофьор Георги Енев, разкрива пловдивският сайт „Под тепето”.

Бившият рейнджър, който изчезна заедно с над милион и половина лева от инкасо автомобила на фирма G4S, който управлявал, мълчи като ням пред наблюдаващия прокурор, който в момента се опитва да изкопчи някаква информация.

Той влязъл в прокуратурата с вдигнати ръце, а всички го очаквали, тъй като адвокатът му известил зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов кога клиентът му ще се появи на площад Съединение, разкриват от "Под тепето".

До този момент Енев не е казал нито къде са парите, нито къде е бил.

Eкип на Факти.бг

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини