6 Юли, 2012 10:19 1 538 4

Детектив: Каквато ни е политиката, такъв ни е и бандитизмът

  • георги енев-
  • инкасо

Властта има определена заслуга за това, че обирджията на инкасото – Жоро Милионера - се предаде сам, заяви по Нова телевизия криминалният журналист Анна Заркова.

Пропагандата, че някой е обществен враг номер 1, в този случай се оказа полезна. На този човек България сигурно му се е видяла тясна. Можем и да допуснем, че такъв човек, който носи в раницата си милион и половина лева, не е могъл да намери на границата полицай, на когото да плати, за да му вдигне бариерата", мотивира предположението си журналистът при гостуването си в „Здравей, България".

В пряка телефонна връзка за сутрешния блок на Нова ТВ окръжният прокурор на Пловдив – Румен Попов даде подробности около предаването на Георги Енев:

„Вчера около 18 ч. Георги Енев, заедно с упълномощения от него адвокат, дойде в Окръжна прокуратура – Пловдив и се предаде на служителя на областна дирекция „Охрана". Това е лицето, което охранява сградата на прокуратурата. Съответно бе задържан в арестантското помещение на прокуратурата, след което дойдоха и полицаите, за да могат да извършат първоначалните действия по оглед на раницата, която носеше и всичко останало."

Той поясни, че раницата на предалия се е била пълна с лични вещи, които той е преценил, че ще са му нужни.

„Изглеждаше в добро физическо състояние, разбира се, значително по-слаб от снимките, които се тиражираха по медиите", поясни Румен Попов, като допълни, че Георги Енев със сигурност не е приличал на човек, който е бил в затворено помещение.

Повдигнатото срещу Георги Енев обвинение е за присвояване в особено големи размери. Наказанието за такова тежко престъпление е между 10 и 20 години лишаване от свобода, поясни окръжният прокурор на Пловдив и допълни, че при възстановяване на цялата присвоена сума, отсъдената присъда може да бъде значително намалена – до 8 години лишаване от свобода.

Каквато ни е политиката, такъв ни е и бандитизмът", коментира частният детектив Марин Маринов.

„Съжалявам, обаче не може да се говори сериозно за едно несериозно деяние – да тупнеш милион и половина и да се предадеш. Това само по себе си е несериозно", допълни детективът.

Според него Георги Енев може да скрие парите и да бъде пледирана невменяемост, „защото самият факт да откраднеш милион и половина и да се предадеш, е гаранция за невменяемост". Другият вариант, който е и по-вероятен според него, е целият случай от началото до края да се окаже ПР акция на Цветан Цветанов. 

Криминалният журналист Анна Заркова обаче не се съгласи с предположенията на детектива и напълно изключи възможността да става въпрос за измислица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Павлов

    0 0 Отговор
    За 1-ва присъда и при условие че сам се е предал и дума да не става че ще му дадат 20 год. но дори и 10 години да са като се вземе предвид че е един шофьор е по добре да продължава да мълчи защото за тези години които ще лежи едвали навън с честен труд би ги изкарал тези пари,и то ако ги върне щял да лежи само 8 год. където са 8 там са и 10. За това ДАЯН МУ Е МАЙКАТА па да става квото ще.
  • 2 Калугера

    0 0 Отговор
    Съгласен съм с колегата по-долу.ДАЯН МУ Е МАЙКАТА па да става квото ще.
  • 3 Вълчо

    0 0 Отговор
    Не знам защо продължават да канят Заркова да коментира щяло и нещяло.
    Може да е добър журналист по принцип - но пред камерата стои слабо, мрънка и й личи че мисълта не тече като за пред телевизия и често говори неадекватно.
  • 4 PlimP

    0 0 Отговор
    "Властта има определена заслуга за това, че обирджията на инкасото – Жоро Милионера - се предаде сам, заяви по Нова телевизия криминалният журналист Анна Заркова."

    и ква е заслугата, по новинарските сайтове хората му желаеха късмет и дълголетие и са си прави, щото в тая мизерия вече не се живее

    „Пропагандата, че някой е обществен враг номер 1, в този случай се оказа полезна.":D
    като гледам цял Пловдив трепереше от страх, кво Пловдив, ЕВРОПАТА беше удавена в страх от този адски злодей решил да тафне малко пари, за да си подслади жовота :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове