Last news in Fakti

16 Октомври, 2012 12:05 10 035 15

Охранителят-милионер Георги Енев може да бъде освободен

  • георги енев-
  • охранител-
  • милионер

Охранителят, който открадна 1,5 млн. лева от икасо автомобил, може да излезе на свобода, ако обжалва мярката си за задържане, обяви наблюдаващият делото прокурор.

Все още не е ясно дали прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу Георги Енев, добави Делян Пинчев. По думите му, ако това не стане, другият вариант е делото да се прекрати, съобщи bTV.

„Ако мярката на задържане бъде обжалвана от охранителя и неговия защитник, то съдът може да прецени, че трябва да го пусне,” коментира Пинчев. По думите му до момента не е ясно почти нищо - нито къде са откраднатите пари, нито каквито и да било други подробности за престъплението и за мотивите то да бъде извършено.

Според наблюдаващия прокурор не е ясно също дали Енев е имал съучастник и кой е той. Остана загадка и кой е мъжът, оставил 25 000 лева пред вратата на майка му.

На 22 октомври изтича срокът на разследването, но има вероятност той да бъде удължен. Преценката за това ще бъде именно на прокурор Пинчев.

През юли Енев беше оставен в ареста и малко по-късно стана ясно, че няма да обжалва наложената му от Окръжния съд в града мярка „задържане под стража”. Охранителят се предаде в Окръжна прокуратура – Пловдив, където се появи със своя адвокат.

Енев изчезна със сумата от 1,5 милиона лева, транспортирани от инкасо автомобил на фирмата, в която работел като охранител, на 22 юни. Няколко дни след обира той бе обявен последователно за издирване от българските и от европейските органи на реда. Общите усилия обаче не доведоха до резултат преди Енев сам да се предаде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААА

    1 2 Отговор
    Какъв е този парадокс????? Никакъв съд няма, егат* ид...те.
    По пътя на логиката, то тогава нека всеки да започне да краде. Как така не могат да му направят нищо и искат да го освобождават? :О !!!!!
  • 2 кик

    11 1 Отговор
    браво Жоре ти ги разби...не рабирате ли 4е еовекът не е извършил престъпление?престъпление ли е 4е си надхотрил системата?че искаш да живееш по добре ? ами като на другите не им стиска нека само си налягат парцалите и да пишат тука как било възможно това....пак казвам не е извършил нищо зло просто е искал да живее по добре той и децата му....вси4ко е нормално няма убити или наранени просто гнусните маскирани юдей ще трябва да преглутнат 1.5 млн по малко
  • 3 Димитър Стоянов

    1 0 Отговор
    То в тази "държава" ако не крадеш трябва направо да си копаеш гроба за по лесно..
  • 4 никсън

    1 0 Отговор
    после иди и вярвай , че правосъдието в българия работело - работи за престъпниците !!!!!! еми ще се краде и ще се убива това е !!!!!!!
  • 5 цонко

    1 1 Отговор
    евала на Георги Енев
  • 6 Едикой си

    1 0 Отговор
    "Остана загадка и кой е мъжът, оставил 25 000 лева пред вратата на майка му." Цв. Цв е бил ... или негов колега..
    Иначе това е идея...освобождават го....и го следят в продължение на година максимум и той сам ще ги отведе до парите...
  • 7 Едикой си

    1 0 Отговор
    Това с освобождаването си е тактически ход...от където и да го погледнеш...
  • 8 dragozow

    1 0 Отговор
    Те банките са по-големи хищници от Топлофикация и Енергото. Да го пуснат да си ги харчи.
  • 9 ХАН КРУМ

    1 0 Отговор
    момчето си е потготвило домашното,така и така ще лежи по добре да си ги излежава дните в ареста отколкото да стои от вън и да го следят постоянно куките и др. бандюги. трябва мощен удар върху икономическите сруктури в БГ
  • 10 kiril

    1 0 Отговор
    За милиони няма закони!
  • 11 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор
    ЧЕ ЩЕ ГО БРОЙКАТ НОН СТОП Е ЯСНО НО КАТО ГЛЕДАМ МОМЧЕТО ГИ ПРЕВЪЗХОЖДА ЗНАЧИТЕЛНО ИНТЕЛЕКТУАЛНО ТАКА ЧЕ НЕКА ГЛЕДАТ НЕКА СЛУШАТ ТО ТОВА И ЩЕ ИМ ОСТАНЕ!
  • 12 maksityyy

    1 1 Отговор
    aide dano da go pusnat momcheto da ima pone edin bg koito e precakal s neshto darjavata.S nai dobri pojelaniq kum gerkinata da si gi harchi parite s zdrave :PPP
  • 13 натурален българин

    1 1 Отговор
    така трябва да се прави щом е държавно кради ,кради , кради
    ма това са ни научили политиците ни от 65 години на сам
  • 14 Steve

    0 0 Отговор
    Момчето следва примерът на Тони Муслин от Франция с 9,5 милиона ,но успя да укрие само 2,5...Остават му да излежи оше няколко месеца и после е "свободен"...да ама копойте на застрахователната компания го чакат с нетърпение после ,не слагам в сметката полицайте които ще го следят...на тях им дреме...:)
    Така че Гошето трябва да се подготви за най трудното да опази откраднатото от застрахователите които ще изплатят тези пари на банката...Пожелавам ти късмет пич,даже не можеш да си представиш на какъв хал си се яхнал...

    Коментиран от #15

  • 15 Милионера

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Steve":

    Ти мъжки не му бери дерта на Гошето.За такова нещо се изка дупе каквото той явно има а не акъл от такива форумни мишки като мен и теб.