Last news in Fakti

6 Юли, 2012 14:06 2 598 3

Адвокатът на Енев не знае къде са парите /Обновена/

  • георги енев-
  • разпит-
  • адвокат-
  • георги кутрянски

Юристът Георги Кутрянски не го е съветвал да мълчи

Георги Енев ми се обади по телефона и поиска да го представлявам при предаването му на властите, съобщи за ПловдивУтре адвокат Георги Кутрянски.

Адвокат Кутрянски е разяснил в детайли правата на Енев и му посочил, че ако разкрие къде са откраднатите пари, присъдата му може да бъде намалена. Енев сам решил да мълчи.

Още вчера прокуратурата е връчила обвинението на Георги Енев и на защитника му.

Външно Енев изглежда добре, няма психически отклонения, но ако прокуратурата има някакви съмнения, може да назначи психиатрична експертиза, коментира адвокатът.

По закон Кутрянски задължително трябва да присъства на разпитите на подзащитния си. По думите му, проведен е само един разпит, снощи. Адвокатът не пожела да съобщи какво е коментирал Енев.

Пред Факти.бг зам. окръжният прокурор Гавраил Гавраилов заяви, че Георги Енев е мълчал на разпита, възползвайки се от законовата възможност, като не сочи къде са парите или ако има съучастници кои са те. Според него това е негово Конституционно право и не влече негативи. Обвинението е за присвояване в особено големи размери при особено тежък случай. Още миналата седмица е било издадено постановление за задържане за 72 часа на Георги Енев. До неделя прокуратурата ще му поиска постоянна мярка "Задържане под стража". От уговарянето на предаването на Енев до явяването му в прокуратурата са били изминали около 40 минути, става ясно днес. В момента на предаването той е бил видимо спокоен.

Междувременно се появиха версии, че парите са закопани в Родопите. Преди дни пък са били проверявани автоморгите около Пловдив.

Според Дарик радио прокуратурата знаела къде е малка част от парите, но го пазела в тайна.

Дарик твърди също, че според близките на охранителя-милионер в село Манолско Конаре неговият баща - Тодор Енев, го е склонил да се предаде. Бащата работи от 20 години в Германия, но когато чул, че издирват сина му, се прибрал в страната и склонил младия мъж да се предаде. Роднини споделят, че връзката между бащата и сина била много силна.

Близки на фамилията споделят още, че Тодор Енев изпращал от Германия пари на сина си. Хората в селото недоумяват защо тогава на младия мъж са му трябвали пари и допускат, че Енев е бил подведен да открадне крупната сума. Според една от лелите на Георги обаче, самият той „е лаком за пари”.

Съседите в Манолско Конаре разказват още, че познават Енев като добро момче. Той обаче не бил идвал в селото от февруари месец, когато починал дядо му. Никой там не бил виждал в последно време и бившата му съпруга, с която бил разведен от две години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 владо

    1 0 Отговор
    Естествено че не знае Откъде ще си вземе хонорара ако знаеше :о)
  • 2 неутрален

    1 0 Отговор
    В интерес на истината, много е умен този човек..
    В случай, че не осъждан и не е криминално проявен, би следвало докато се води делото, той да е на свобода..
    После за кражба, няма да лежи кой знае колко време, но пара ще има на кило...
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    toia e lud.sega shte leji 20g.kato niama sarce kade e tragnal.obirjia smeshnik.