Отидете към основна версия

14 713 5

Спипаха Големият олимпиец и Кокала с крадена каса

  • спипаха-
  • големият олимпиец-
  • кокала-
  • каса-
  • кражба

Двама рецидивисти с прякори Големият олимпиец и Кокала са задържани в хода на полицейска операция на СДВР.  Иззета е каса с около 4700 лева, която те откраднали минути преди това от книжарница в центъра на столицата. Срещу задържаните са повдигнати обвинения по чл. 195 от Наказателния кодекс остават в ареста за 72 часа.

Преди месец  служители на сектор „Кражби” в СДВР получили оперативна информация за подготвян от двама криминално проявени мъже обир в търговски обект. Те били многократно регистрирани за извършени взломни кражби и вече излежавали присъди за това. За тях се знаело, че предварително планирали атаките си, удряли предимно магазини и офиси, чиито собственици държали оборотните си средства в метални шкафове и каси, през деня посещавали набелязания обект като клиенти, установявали мястото на касата, намирали начин да преодолеят защитата й, а през нощта осъществявали престъпните си намерения.
Така действали и на 23-ти юли, когато Н.С. /44г./ - Големият олимпиец и И.И. /48г./- Кокала посетили книжарница в подлеза до СУ „Св. Климент Охридски” и ударили търговския обект към 5 часа на следващата сутрин. Двамата действали много предпазливо, непрекъснато се озъртали за „опашка“, но когато не забелязали присъствието на криминалистите, се заловили за работа. Разследващите наблюдавали как двамата демонтирали стъклопакет от витрината, проникнали в книжарницата, грабнали касата, поставили я в носения от тях сак и се оттеглили пеша. Секунди по-късно обаче, в една от пресечките до университета, двамата били изненадани от полицейските служители и задържани. Иззели и сака им с касата и парите в нея.
След задържането им за 24 часа, срещу  двамата е образувано досъдебно производство.  Материалите били докладвани на Софийска районна прокуратура и на двамата е взета 72 часова мярка с повдигнато обвинение по чл. 195 от НК.    Разследващият екип работи по документирането на престъпната им дейност.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини