Last news in Fakti

26 Юли, 2012 12:31 14 709 5

Спипаха Големият олимпиец и Кокала с крадена каса

  • спипаха-
  • големият олимпиец-
  • кокала-
  • каса-
  • кражба

Двама рецидивисти с прякори Големият олимпиец и Кокала са задържани в хода на полицейска операция на СДВР.  Иззета е каса с около 4700 лева, която те откраднали минути преди това от книжарница в центъра на столицата. Срещу задържаните са повдигнати обвинения по чл. 195 от Наказателния кодекс остават в ареста за 72 часа.

Преди месец  служители на сектор „Кражби” в СДВР получили оперативна информация за подготвян от двама криминално проявени мъже обир в търговски обект. Те били многократно регистрирани за извършени взломни кражби и вече излежавали присъди за това. За тях се знаело, че предварително планирали атаките си, удряли предимно магазини и офиси, чиито собственици държали оборотните си средства в метални шкафове и каси, през деня посещавали набелязания обект като клиенти, установявали мястото на касата, намирали начин да преодолеят защитата й, а през нощта осъществявали престъпните си намерения.
Така действали и на 23-ти юли, когато Н.С. /44г./ - Големият олимпиец и И.И. /48г./- Кокала посетили книжарница в подлеза до СУ „Св. Климент Охридски” и ударили търговския обект към 5 часа на следващата сутрин. Двамата действали много предпазливо, непрекъснато се озъртали за „опашка“, но когато не забелязали присъствието на криминалистите, се заловили за работа. Разследващите наблюдавали как двамата демонтирали стъклопакет от витрината, проникнали в книжарницата, грабнали касата, поставили я в носения от тях сак и се оттеглили пеша. Секунди по-късно обаче, в една от пресечките до университета, двамата били изненадани от полицейските служители и задържани. Иззели и сака им с касата и парите в нея.
След задържането им за 24 часа, срещу  двамата е образувано досъдебно производство.  Материалите били докладвани на Софийска районна прокуратура и на двамата е взета 72 часова мярка с повдигнато обвинение по чл. 195 от НК.    Разследващият екип работи по документирането на престъпната им дейност.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    1 0 Отговор
    Случайно минавах от там и като ги видях,си помислих,че искат да си вземат по някоя книжка да оцветяват или четат-пък то какво било!!!!!!!!!
  • 2 Браво Цецо !

    1 0 Отговор
    Браво Цецо ! Благодарим ти ! И на тебе Бойко ! Ей голяма работа са тия наште управници бе сичкото престъпници хванаха ! Палячовци такива ! Ква е тая новина бе !? На вечер стават по 50 такива кражби сигурно тия хванали едни и веднага топ новина ! Смях пълен ! Що не разследвате тия ш...ни монополисти от Топлофикация ?! Или тия от Лукойл дето в цял свят цената на петрола пада, но в БГ се вдига ?! Що не пада цената на тока ? Сега ще има 2 години дело, един куп пари на данъкоплатците и тия тъпаци ще лежат 1-2 години, ще живеят на нашия гръб в затвора и после ще излязат за да продължат да живеят на нашия гръб като крадат отново ! Борисов нали си големия строител бе , затворите са пълни впрегни ги тия животни да си изкарват издръжката като строят пътища, а не да плащаме милиони за тъпи магистрали за които нон стоп се вдигат данъци на коли, винетки, граждански, прегледи и всякакъв друг рекет, а дупките пред блока ми стоят от 3 години и няма кой да ги асфалтира ! И стига сте хвалили тъпите милиционери кой са хванали, защото в крайна сметка това им е работата, а не да лежат по патрулките и да тормозят хората по улиците с глупости ! По тая логика трябва да се пускат новини и за служителите на чистотата как добре са изхвърлили кофата в Люлин 10 или чистачката в министерството как е изчистила супер кенефа на Цецо Апартамента !
  • 3 дъге

    2 0 Отговор
    тъй,тъй,прав си 2,отнемат ни вниманието от истинските проблеми и продължават да ни правят на будали,строим магистрали за да може европейците да пътуват комфортно,защо не ни дават пари за големите проекти където ще има голяма заетост на работници,защото не им изнася.Не ми се пише повече защото ме е гнус.Дано разбират нашите управници,че народа вече знае,че ни предадоха и продадоха.

    Коментиран от #4

  • 4 хххххххххххх

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "дъге":

    Какви магистрали? Минавал ли си по отсечката от Стара Загора до Ямбол? То друса все едно си с ладичка от преди 20 години. И кво магистрала ок - но като слезеш от магистралата и на къде. Пътищата са под всякаква критика. Снощи слизам през Котелския проход до Петолъчката и ИЗНЕНАДА пътя към Ямбол затворен. И кво правим пак по стария път до Сливен и от там към Ямбол. А табели НИКАКВИ или ако случайно има са сложени на 10м преди отбивката. А кажи ми как простия чужденец (ЕВРОПЕЕЦ) ще се ориентира за да се качи или да слезе от магистралите. Ние че си познаваме страната и няма път по който да не сме минавали та не можем да се оправим пък някъв европеец забрави.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    прав си пътувахме шумен - варна наскоро. по едно време затворено пред нас, айде през някакви села, озърташ се за табели, да не изтървеш отбивка.чудиш се.изнервяш се пътя ти се увеличава, а времето още повече. на връщане същата работа, само че в другото платно съответно. коли на чужденци намаляват на разклони, чудят се накъде да карат. джи пи еса им сигурно и той се чуди какво става. тези ремонти се правят пролет - есен, а не в разгара на лятото.