Отидете към основна версия

15 837 19

Арести в ромската махала на Кюстендил

  • оръжие-
  • крадени вещи-
  • арести-
  • ромската махала-
  • кюстендил

Незаконно оръжие и вещи – обект на посегателство са иззети при специализирана операция в кюстендилския квартал „Изток“.  В акцията са участвали служители на районното управление „Полиция“ и дирекция “Специализирани полицейски сили”.

Три незаконно притежавани пистолета, газов автомат с пълнител, бойни патрони и множество вещи с неустановен произход /обект на посегателство/, са иззети при специализирана полицейска акция, проведена днес в кюстендилския квартал “Изток”. Операцията бе осъществена под наблюдението на Кюстендилската районна прокуратура от служители на РУП – Кюстендил с участието на командировани служители на дирекция “Специализирани полицейски сили” - МВР.

В хода на полицейските действия, целящи установяване на лица, занимаващи се с незаконна дейност и притежание на забранени от закона предмети и вещи, бяха проверени пет адреса. Образувани са дознания срещу 27-годишния Г.Р. – Бамзе, от чийто дом бяха иззети нерегистриран газов автомат, бойни патрони и регистрационни табели за автомобил; срещу 44-годишния Н.Н. – Диди, от чийто дом са иззети 2 пистолета – “Екол” и “Валтер”, цигари с акцизен бандерол на чужда държава, бормашини, моторна дърворезачка, прободен трион, виброшлайф и друга техника за бита. Преди 5 дни той осуети полицейски действия в квартала, организира съпротива срещу полицейски служители и отправи закана за убийство на полицай. В дома на А.Д – Гольовеца /38 г. / също е открит и иззет незаконно притежаван пистолет “Байкал”. Установен е и присъединил се незаконно към електропреносната мрежа - 34-годишният А.Д., също известен с прякора Гольовец. За него това е повторно деяние.
Работата по документирането на противозаконната дейност на установените лица и изясняването на съпричастността им и към други извършени престъпления продължава в РУП Кюстендил.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини