Отидете към основна версия

3 622 3

МВР разби група наркодилъри на Баретата

  • златомир иванов-баретата-
  • задържани-
  • наркодилъри-
  • организирана престъпна група
Снимка: Пресцентър на МВР

Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Златомир Иванов-Баретата, съобщиха от пресцентъра на МВР. При операцията на служители на ГДБОП и областни звена за  борба с организираната престъпна са задържани девет души.

Служители на отдел "Наркотици" и Специализирания отдел при ГДБОП, съвместно с техните колеги от СБОП - Пазарджик, СБОП – Стара Загора, ОБОП – София град и СБОП – София област са участвали в операцията, проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура – И. Б. на 28 г. по прякор „Ториното”, и З. Г. на 36 г. по прякор „Златко малкия”. И двамата са криминално проявени.

Задържани са и останалите членове на престъпната организация – С. Г.  на 27 г. по прякор „Боксьора”, П.Ц.  на 25 г. по прякор „Малкия принц” и неговия брат – Т. Ц. на 23 г., К. Л. на 22 г.; Т. С. на 23 г., Т. А. на 33 г., В. А. на 25 г.

Почти всички са криминално проявени, един от тях дори е бил осъден.

При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили наркотични вещества – канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна и  счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, във връзка с чл. 354 а от НК., под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Шест от лицата - И. Б., З. Г., С. Г., К. Л., T. Ц. и П. Ц. са с повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Малко по-рано този месец, на 2 и 9 февруари, бяха проведени две операции на териоторията на София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества. Действията по разследването продължава.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини