17 Февруари, 2013 17:01 3 594 3

МВР разби група наркодилъри на Баретата

  • златомир иванов-баретата-
  • задържани-
  • наркодилъри-
  • организирана престъпна група
МВР разби група наркодилъри на Баретата - 1
Снимка: Пресцентър на МВР

Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Златомир Иванов-Баретата, съобщиха от пресцентъра на МВР. При операцията на служители на ГДБОП и областни звена за  борба с организираната престъпна са задържани девет души.

Служители на отдел "Наркотици" и Специализирания отдел при ГДБОП, съвместно с техните колеги от СБОП - Пазарджик, СБОП – Стара Загора, ОБОП – София град и СБОП – София област са участвали в операцията, проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура – И. Б. на 28 г. по прякор „Ториното”, и З. Г. на 36 г. по прякор „Златко малкия”. И двамата са криминално проявени.

Задържани са и останалите членове на престъпната организация – С. Г.  на 27 г. по прякор „Боксьора”, П.Ц.  на 25 г. по прякор „Малкия принц” и неговия брат – Т. Ц. на 23 г., К. Л. на 22 г.; Т. С. на 23 г., Т. А. на 33 г., В. А. на 25 г.

Почти всички са криминално проявени, един от тях дори е бил осъден.

При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили наркотични вещества – канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна и  счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, във връзка с чл. 354 а от НК., под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Шест от лицата - И. Б., З. Г., С. Г., К. Л., T. Ц. и П. Ц. са с повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Малко по-рано този месец, на 2 и 9 февруари, бяха проведени две операции на териоторията на София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества. Действията по разследването продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    1 2 Отговор
    ВЯРНО ЛИ !? ЧАКАЙ ДА СИ ПОГЛЕДНА ЧАСОВНИКА И ДА ЗАСЕКА СЛЕД КОЛКО ЧАСА ЩЕ СА НАВЪН ... 60.000 ПОЛИЦИЯ + ДАНС + БОП + ФАСУЛ ОРИЗ И ДРЪН ДРЪН И ТИНТИРИ МИНТИРИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С 200 - 300 ЧОВЕКА !? ЗАЩО ЛИ ? АМИ ЕДНИТЕ СА ДОСТА ЗАМОЖНИ И СИ ПЛАЩАТ А ДРУГИТЕ СА ХОРА НА ,,НАШИ ХОРА'' И ТАКА СА НЕЩАТА В КОФТИ БЪЛГАРИЯ ! А КАТО МИ СВИЯТ СД - ТО ОТ КОЛАТА ДАЖЕ НЕ ИДВАТ ПОЛИЦАИ ЗА ОГЛЕД А НАПРАВО МИ КАЗВАТ:– АМИ ЕЛА В РАЙОННОТО ДА ПИШЕШ ЖАЛБА ... ПЪЛНА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ СРАМ НЕГРАМОТНОСТ И ПРОСТОТИЯ – ТЕ ТОВА СА КРАТУНИТЕ ОТ ,,РОДНАТА ПОЛИЦИЯ'' !!! И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ИМА ДРАСТИЧНИ СЪКРАЩЕНИЯ ЗА ДА СЕ НАМАЛЯТ ДЕБЕЛИТЕ ТЪРБУСИ ПО КАБИНЕТИТЕ НА БЕЗПОЛЕЗНИЯ РЕПРЕСИВЕН АПАРАТ !

    Коментиран от #2

  • 2 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТРОШАЧА ":

    ABE TI SSI V VSIAKA MANJA MERODIA BE KAUN
  • 3 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    МОГА И ГО ПРАВЯ А ТИ ЗАПОЧНИ ДА ПИШЕШ НА КИРИЛИЦА АКО ПЪК НЕ МОЖЕШ ВЗЕМИ НЯКОЙ ДА ТЕ НАУЧИ . НЕ ЗНАМ В КОЙ КЛАС СИ НО И ПОВЕДЕНИЕТО ТИ ПОКАЗВА ЧЕ СИ СИ ОЩЕ МАЛЧО .