Отидете към основна версия

3 633 3

Рекорден брой издателства на Алея на книгата 2022 в София

  • алея на книгата-
  • 2022-
  • ндк

Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, която официално ще го открие

Снимкa: Shutterstock

Рекорден брой издателства - 122, участват в откриващата се днес в София Алея на книгата. Шатрите са разположени на пешеходната зона на булевард "Витоша" и парка пред Националния дворец на културата.

Общо 52 са шатрите, в които са разположени издателствата, представящи нови и редки книги, специализирана и детска литература. Мащабното литературно събитие се организира от асоциация "Българска книга" в рамките на #КаузаГРАМОТНОСТ, която стартира в началото на годината. Целта на асоциация „Българска книга“ е честите срещи на читателите с литературата да повишат интереса към четенето и функционалната грамотност.

Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, която официално ще го открие. Официалното откриване на "Алея на книгата" е на 5 септември (понеделник) от 17:00 часа на сцената на Литературния кът пред НДК. Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на културната програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца и забавни ателиета.

Алеята на книгата ще продължи до неделя - 11 септември.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини