Last news in Fakti

5 Септември, 2022 16:23 3 629 3

Рекорден брой издателства на Алея на книгата 2022 в София

  • алея на книгата-
  • 2022-
  • ндк

Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, която официално ще го открие

Рекорден брой издателства на Алея на книгата 2022 в София  - 1
Снимкa: Shutterstock

Рекорден брой издателства - 122, участват в откриващата се днес в София Алея на книгата. Шатрите са разположени на пешеходната зона на булевард "Витоша" и парка пред Националния дворец на културата.

Общо 52 са шатрите, в които са разположени издателствата, представящи нови и редки книги, специализирана и детска литература. Мащабното литературно събитие се организира от асоциация "Българска книга" в рамките на #КаузаГРАМОТНОСТ, която стартира в началото на годината. Целта на асоциация „Българска книга“ е честите срещи на читателите с литературата да повишат интереса към четенето и функционалната грамотност.

Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, която официално ще го открие. Официалното откриване на "Алея на книгата" е на 5 септември (понеделник) от 17:00 часа на сцената на Литературния кът пред НДК. Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на културната програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца и забавни ателиета.

Алеята на книгата ще продължи до неделя - 11 септември.

Рекорден брой издателства на Алея на книгата 2022 в София


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    5 5 Отговор
    Време е за електронни книги! Изоставаме драстично от Европа и САЩ.

    Коментиран от #2

  • 2 Виж сега

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Коко":

    Електронните книги са доста готини. Но от друга страна вече имам 3 нефункционални рийдъра, а нито една хартиена книга още не ми се е счупила...

    Коментиран от #3

  • 3 Коко

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Виж сега":

    Но колко хартиени книги можеш да събереш в един малък апартамент? А електронни може да си натрупаш в минитатюрно пространство. Въпросът, който спира издателите, е липсата на защита, няма сигурна електронна защита. Ако се появи, може нещата да потръгнат. Но има и друг проблем - загубата на много работни места - повечето печатници ще фалират, може да изчезне дори издателската професия. А там са инвестирани много пари. Платформата "Амазон" не изисква, например, ISBN, за да публикуваш книга там (на български не може!). Тя сама ти става издател. Процесът на Запад си върви. Но тук имаме сериозни задръжки. Знам всичко, но предпочитам да спра дотук.