Отидете към основна версия

2 934 0

Къде живеят фазаните? В центъра на Лондон разбира се! (СНИМКИ)

  • фазан-
  • градски-
  • птица-
  • лондон-
  • пекъм-
  • ловен сезон-
  • оцелял

Птицата се е превърнала в атракция за местните жители

Снимки: Туитър

Един мъжки фазан, наскоро пристигнал в Лондон, положи основите на цяло градско движение, зародило се в Туитър.

След появата на първата публикация с хаштаг #peckhampheasan, която заявила присъствието на птицата в лондонския квартал Пекъм, из социалната мрежа започнаха да никнат като гъби нови и нови публикации.

Градският фазан успя за кратко време да си спечели повече от няколко съпричастни и запознати с появата му последователи.

Най-често потребителите споделят снимки на пернатия градски жител и информация, за това къде е бил забелязан.

Според някои местни жители, фазанът се е „нанесъл“ в квартала преди известно време. Той обаче, рядко се появявал на обществени места и най-често хората го виждали в парка и в оскъдните тревните площи на квартала.

Един от първите местни, с които фазанът се срещнал сред градски бетонен пейзаж, бил възпитаникът на Кеймбридж, Бен Милър. Той възторжено разказва за необичайната среща пред вестник Лондон.

„Видях го, докато пазарувах на една от големите улици. Това беше последното нещо, което очаквах да видя, докато вървя по покритата с бетон, асфалт и стомана отсечка от улицата, край която се издигат високи сгради“, разказва той. „Бях чувал за него. Някои хора разказваха, че са го виждали или познават, някой, който го е срещал. Сигурно, до сега, птицата е предпочитала да стои в горната част на квартала, където има градинки парк."

Говорител на британското Кралско общество за защита на птиците (RSPB), обясни пред в. „Метро, че "фазаните обикновено се срещат в провинцията, но има и случаи, когато те се преселват в градовете.“

"Тази птица вероятно е била пусната на свобода в природата по време на ловния сезон и някак е оцеляла. Сега търси храна и по всичко личи, че се е приспособила много добре към заобикалящата я среда. Пре"z последните няколко месеца сме получили многобройни сигнали, в които местни жители ни информират, че фазанът се разхожда невъзмутимо по някоя от улиците на Пекъм", казва още случителят на екослужбата.

Това не е първият път, когато фазан е бил забелязван в тази част на града. При внимателно проучване на темата в социалните мрежи, открихме, че Пекъм е един от най-предпочитаните от фазаните кравтали на британската столица. Представители на тези пернати са били засичани и през 2016 г., и през 2015 г. и през 2014 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини