10 Април, 2017 15:39 2 861 0

Къде живеят фазаните? В центъра на Лондон разбира се! (СНИМКИ)

  • фазан-
  • градски-
  • птица-
  • лондон-
  • пекъм-
  • ловен сезон-
  • оцелял

Птицата се е превърнала в атракция за местните жители

Къде живеят фазаните? В центъра на Лондон разбира се! (СНИМКИ) - 1
Снимки: Туитър

Един мъжки фазан, наскоро пристигнал в Лондон, положи основите на цяло градско движение, зародило се в Туитър.

След появата на първата публикация с хаштаг #peckhampheasan, която заявила присъствието на птицата в лондонския квартал Пекъм, из социалната мрежа започнаха да никнат като гъби нови и нови публикации.

Градският фазан успя за кратко време да си спечели повече от няколко съпричастни и запознати с появата му последователи.

Най-често потребителите споделят снимки на пернатия градски жител и информация, за това къде е бил забелязан.

Къде живеят фазаните? В центъра на Лондон разбира се! (СНИМКИ)

Според някои местни жители, фазанът се е „нанесъл“ в квартала преди известно време. Той обаче, рядко се появявал на обществени места и най-често хората го виждали в парка и в оскъдните тревните площи на квартала.

Един от първите местни, с които фазанът се срещнал сред градски бетонен пейзаж, бил възпитаникът на Кеймбридж, Бен Милър. Той възторжено разказва за необичайната среща пред вестник Лондон.

Къде живеят фазаните? В центъра на Лондон разбира се! (СНИМКИ)

„Видях го, докато пазарувах на една от големите улици. Това беше последното нещо, което очаквах да видя, докато вървя по покритата с бетон, асфалт и стомана отсечка от улицата, край която се издигат високи сгради“, разказва той. „Бях чувал за него. Някои хора разказваха, че са го виждали или познават, някой, който го е срещал. Сигурно, до сега, птицата е предпочитала да стои в горната част на квартала, където има градинки парк."

Къде живеят фазаните? В центъра на Лондон разбира се! (СНИМКИ)

Говорител на британското Кралско общество за защита на птиците (RSPB), обясни пред в. „Метро, че "фазаните обикновено се срещат в провинцията, но има и случаи, когато те се преселват в градовете.“

"Тази птица вероятно е била пусната на свобода в природата по време на ловния сезон и някак е оцеляла. Сега търси храна и по всичко личи, че се е приспособила много добре към заобикалящата я среда. Пре"z последните няколко месеца сме получили многобройни сигнали, в които местни жители ни информират, че фазанът се разхожда невъзмутимо по някоя от улиците на Пекъм", казва още случителят на екослужбата.

Къде живеят фазаните? В центъра на Лондон разбира се! (СНИМКИ)

Това не е първият път, когато фазан е бил забелязван в тази част на града. При внимателно проучване на темата в социалните мрежи, открихме, че Пекъм е един от най-предпочитаните от фазаните кравтали на британската столица. Представители на тези пернати са били засичани и през 2016 г., и през 2015 г. и през 2014 г.

Къде живеят фазаните? В центъра на Лондон разбира се! (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА