Отидете към основна версия

4 323 6

Недолюбван зеленчук бори туморите

  • броколи-
  • кръстоцветни-
  • тумор-
  • рак

Броколи и други кръстоцветни деактивират гена WWP1

Снимка: Shutterstock

Израелски учени са направили ново голямо откритие, което може да промени медицината. Изследванията са проведени от медицинския център Beth Israel Deaconess, съвместно с Intonation Research Labratories Pvt Lmt.

Експерименти с лабораторни животни доказали, че има природно съединение, което потиска развитието на тумори. То се състои от един от толкова любимите на повечето хора зеленчуци, с които отдавна се свързва намаления риск от развитието на рак.

Новото изследване разкрива молекула, която деактивира гена WWP1. Съединението се състои от броколи и други кръстоцветни, пише zdrave.to.

Броколите са една от най-хранителните и високоенергийни храни известни до сега; тя предлага изключително високо ниво като храна и е с много ниско съдържание на калории. От десетте най-често срещани зеленчуци, които се консумират в Северна Америка, броколите са отявлен победител по отношение на общото съдържание на полифеноли; имат повече полифеноли от всички други популярни храни; само цвеклото и червеният лук имат повече полифеноли на порция.

Развитието на рак в човешкото тяло е прогресивно заболяване, което започва на клетъчно ниво и обикновено само десет до двадесет години по-късно се диагностицира като рак. Въпреки че изследванията продължават с бясно темпо, да се намери начин да се излекува този смъртоносен нашественик, (най-големият убиец на американците след сърдечно-съдовите заболявания) повечето учени са на мнение, че ракът може да се окаже по-лесно предотвратен, отколкото излекуван.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини