Отидете към основна версия

12 696 7

Рецепта на деня: Домашна кайзер пастърма

  • кайзер-
  • пастърма-
  • мезе-
  • домашна-
  • месо-
  • какво да сготвя

Вкусно мезе

Снимка: Shutterstock

Кайзер пастърма е сурово-сушен месен деликатес, най-често от свинско месо, но може да се приготви и с телешко или агнешко. Прясното качествено месо е основната, задължителна и незаменима съставка на кайзер пастърмата. Ето как да си направите това вкусно мезе.

Необходими продукти:

свински бон филета
морска сол
4 с.л. червен пипер
1 ч.л.лют червен пипер (по желание)
1 с.л. чимен
1 с.л. стрит риган
1 с.л. чубрица
1 с.л. млян черен пипер
1 с.л. млян бял пипер
1 с.л. кимион

4 яйца (само белтъците)

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на цели парчета с дължина около 30-40 см. Сложете ги да се осоляват в обилно количество морска сол за няколко дена, до седмица, след което го изкиснете под леко течаща вода. Опитвайте го на вкус, за да го направите с желаната соленост.

Смесете всички прахообразни подправки. Разбийте добре яйцата, които служат за спойка, прибавете подправките и разбъркайте до хомогенна смес.

Добре подсушете парчетата месо и ги намажете обилно с тази паста. Пробийте ги от едната страна и ги окачете на връв на проветриво място за 24 часа. След това го поставeте в марлена торба. Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини