Кайзер пастърма е сурово-сушен месен деликатес, най-често от свинско месо, но може да се приготви и с телешко или агнешко. Прясното качествено месо е основната, задължителна и незаменима съставка на кайзер пастърмата. Ето как да си направите това вкусно мезе.
Необходими продукти:
свински бон филета
морска сол
4 с.л. червен пипер
1 ч.л.лют червен пипер (по желание)
1 с.л. чимен
1 с.л. стрит риган
1 с.л. чубрица
1 с.л. млян черен пипер
1 с.л. млян бял пипер
1 с.л. кимион
4 яйца (само белтъците)
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на цели парчета с дължина около 30-40 см. Сложете ги да се осоляват в обилно количество морска сол за няколко дена, до седмица, след което го изкиснете под леко течаща вода. Опитвайте го на вкус, за да го направите с желаната соленост.
Смесете всички прахообразни подправки. Разбийте добре яйцата, които служат за спойка, прибавете подправките и разбъркайте до хомогенна смес.
Добре подсушете парчетата месо и ги намажете обилно с тази паста. Пробийте ги от едната страна и ги окачете на връв на проветриво място за 24 часа. След това го поставeте в марлена торба. Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена.