Last news in Fakti

2 Декември, 2019 10:05 12 651 7

Рецепта на деня: Домашна кайзер пастърма

  • кайзер-
  • пастърма-
  • мезе-
  • домашна-
  • месо-
  • какво да сготвя

Вкусно мезе

Рецепта на деня: Домашна кайзер пастърма - 1
Снимка: Shutterstock

Кайзер пастърма е сурово-сушен месен деликатес, най-често от свинско месо, но може да се приготви и с телешко или агнешко. Прясното качествено месо е основната, задължителна и незаменима съставка на кайзер пастърмата. Ето как да си направите това вкусно мезе.

Необходими продукти:

свински бон филета
морска сол
4 с.л. червен пипер
1 ч.л.лют червен пипер (по желание)
1 с.л. чимен
1 с.л. стрит риган
1 с.л. чубрица
1 с.л. млян черен пипер
1 с.л. млян бял пипер
1 с.л. кимион

4 яйца (само белтъците)

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на цели парчета с дължина около 30-40 см. Сложете ги да се осоляват в обилно количество морска сол за няколко дена, до седмица, след което го изкиснете под леко течаща вода. Опитвайте го на вкус, за да го направите с желаната соленост.

Смесете всички прахообразни подправки. Разбийте добре яйцата, които служат за спойка, прибавете подправките и разбъркайте до хомогенна смес.

Добре подсушете парчетата месо и ги намажете обилно с тази паста. Пробийте ги от едната страна и ги окачете на връв на проветриво място за 24 часа. След това го поставeте в марлена торба. Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стренгил

    8 1 Отговор
    Така ще стане адски солена,по добре в марината от сол и вода,после парчетата се притискат с тежести да излезе водата,подсушават се с хавлиена кърпа и се овъргалват в готова подправка за кайзер,сушиш и после мезиш
  • 2 фен на танас

    4 2 Отговор
    Това с белтъците не съм пробвано, но ако осолиш за една седмица и след това изплакнеш само ще ядеш само сол. Аз държа в сол 12-15 часа една нощ общо взето и след това накисвам във вода и я сменям от време на време за 4 часа минимум и пак някога става малко по солено.
  • 3 СВТ40 ссср

    0 9 Отговор
    По време на християнския пост ,какви са тези глупости и след това се чудите от къде са проблемите ви.
  • 4 Душичка

    2 1 Отговор
    ам ам ам ам . сега съм гладна и ще се нахраня ам ам ам
  • 5 Бай хой

    1 3 Отговор
    Вени ще ни покажеш ли как режеш на цели парчета? Тия парчета не излизат от главицата ти. И признаваме само целите, сакън да не се разрежат. А где ги тургаме тогиз?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Наистина

    1 1 Отговор
    Кайзера е вкусно нящу...скъпичък е, но га имам пари си го купувам, който има животни си го прави домашен...!