ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Домашна кайзер пастърма

Вкусно мезе

Публикувана: 2 Декември, 2019 10:05
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2204
Рецепта на деня: Домашна кайзер пастърма
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Кайзер пастърма е сурово-сушен месен деликатес, най-често от свинско месо, но може да се приготви и с телешко или агнешко. Прясното качествено месо е основната, задължителна и незаменима съставка на кайзер пастърмата. Ето как да си направите това вкусно мезе.

Необходими продукти:

свински бон филета
морска сол
4 с.л. червен пипер
1 ч.л.лют червен пипер (по желание)
1 с.л. чимен
1 с.л. стрит риган
1 с.л. чубрица
1 с.л. млян черен пипер
1 с.л. млян бял пипер
1 с.л. кимион

4 яйца (само белтъците)

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на цели парчета с дължина около 30-40 см. Сложете ги да се осоляват в обилно количество морска сол за няколко дена, до седмица, след което го изкиснете под леко течаща вода. Опитвайте го на вкус, за да го направите с желаната соленост.

Смесете всички прахообразни подправки. Разбийте добре яйцата, които служат за спойка, прибавете подправките и разбъркайте до хомогенна смес.

Добре подсушете парчетата месо и ги намажете обилно с тази паста. Пробийте ги от едната страна и ги окачете на връв на проветриво място за 24 часа. След това го поставeте в марлена торба. Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Стренгил
1 Отговор
Така ще стане адски солена,по добре в марината от сол и вода,после парчетата се притискат с тежести да излезе водата,подсушават се с хавлиена кърпа и се овъргалват в готова подправка за кайзер,сушиш и после мезиш

Оценка:
-1 +8

фен на танас
2 Отговор
Това с белтъците не съм пробвано, но ако осолиш за една седмица и след това изплакнеш само ще ядеш само сол. Аз държа в сол 12-15 часа една нощ общо взето и след това накисвам във вода и я сменям от време на време за 4 часа минимум и пак някога става малко по солено.

Оценка:
-1 +4

СВТ40 ссср
3 Отговор
По време на християнския пост ,какви са тези глупости и след това се чудите от къде са проблемите ви.

Оценка:
-8 +0

Душичка
4 Отговор
ам ам ам ам . сега съм гладна и ще се нахраня ам ам ам

Оценка:
-1 +2

Бай хой
5 Отговор
Вени ще ни покажеш ли как режеш на цели парчета? Тия парчета не излизат от главицата ти. И признаваме само целите, сакън да не се разрежат. А где ги тургаме тогиз?

Оценка:
-2 +1

6
Този коментар е премахнат от модератор
Наистина
7 Отговор
Кайзера е вкусно нящу...скъпичък е, но га имам пари си го купувам, който има животни си го прави домашен...!

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Мая Манолова
Омбудсманът коментира поскъпването на газта.
Българите изнемогват, мизерията е страшна. Увеличението е скандално."

Още бисери